Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 31 017
  • 751
  •   1
Отговори
# 360

Това млечница ли е ? Опасявам се ,че пак имаме ,а само до преди няколко дни лекувахме..тогава беше хваната на време и давахме фунгостицин ..сега обаче както яде и изведнъж почва да плаче,биберона не иска много..а вместо да яде по 120 мл едва изяжда 90..повръща постоянно айде връщането не вярвам да е от това освен ако не е слезнало нещо надолу.. педиатърката не ми вдига и май била на семинар , сега не знам дали пак може да давам от същото , защото миналия месец давахме ..какво да правя не знам..толкова ми е жал и се обвинявам,че допуснах пак това да се случи ...🥺
Ако утре сме сряда значи и ние сме на ваксини...😕

# 361
  • София
Rgold  това с ръкавиците е за ротавирусната ваксина, не за всички ваксини.

Кристина на мен не ми прилича на гъбички. Казваш че връща постоянно, най вероятно е от това, в устата и остава мляко. Вземи е една марля и мини в водичка, ако се маха значи не е гъбички

ПС утре е вторник 🙄

# 362
Здравейте и от мен . Според мен е много рано да си държат стабилно главичките . Поне аз моето си го усещам все още съвсем бебе .
Да се похваля , че вече сме с горе долу някакъв режим . Ставаме в 9 , излизаме в 12 , прибираме се в 16:00-16-30 и вечерта в 22:00 лягаме . Всичко това с леки разминавания от 30мин до час . Вечерта се събужда в 2-3 да яде , и вече от 1 седмица сме така и се надявам да се задържи . През нощта освен за ядене не се събужда за нищо друго и заспиваме със сешоара на телефона , та горе долу той ни помогна да направим режима . Яде , пускам сешоара и след 5 мин е заспала .
И аз се наспивам по този начин . Лошото е , че ако стане много студено и не можем да излизаме , най вероятно ще се развали този режим , защото едва ли ще спи , както в количката от 12ч до 16ч . Храня я навън и така не пропуска ядене през деня .

# 363
  • София, България
Здравейте, тъй като от хилядите прегледи, които трябва да мине моето бебе при различни специалисти, още не сме минали кардиолог. Д-р Маринов къде преглежда, защото виждам, че няма часове за него в момента?

Аз мисля че бях писала по-назад . В Надежда. Звъниш на телефона на Надежда описваш защо и има много свободни часове. Предпочита да преглежда бебетата сутрин в първите часове преди 10-11, да знаеш Simple Smile

Хаха това за ротавирусната и ръкавиците и аз не го знаех. Миналия път не сън се пазила. Добре че не съм се продрискала Joy

# 364
Keksche, моята госпожица я родих 1 месец преждевременно на 15.11.2023 г. Почти месец преди твоята, която наистина още е мъничка. Затова се чудя. Май трябва да вляза да почета в темата с ноемврийските термини. Blush

# 365
  • София
Боби говори с педиатъра за направление за невролог, той може да ви изпише физиотерапия. Ама всъщност тя води ли се недоносена?

# 366
Според мен е абсолютно нормално да не си държи главичката , на 2/3 месеца още въобще не е укрепнало , но ако те притеснява говори с педиатърката .

# 367
Не мисля, че е недоносена. Още преди секциото ми казаха, че не се води недоносена и няма проблем да я извадят по-рано.

# 368
  • София
36та или 37ма се роди? Правите ли масажи? Колко често я държиш по коремче? Ползвате ли възглавница за стоене по коремче и слагаш ли нещо пред нея да я стимулира да стои по корем?

# 369
Борис се роди в 32 г.с. и дори беше с изоставане в растежа. Около 45-50 ден си вдигаше леко главичката. Вече като мина втория месец го слагах на навито одеялце под него и си държеше главата много стабилна. Така че дали е недоносено бебето или не понякога не е от значение. Нещата, които помогнаха да си вдига главата по-стабилно е дългото държане в изправено положение на рамо след хранене, защото повръщаше. Другото е държах го много легнал по корем на моя корем, а аз полулегнала и така също много си вдигаше глава и да я върти, трето много го държах на коленете си легнал по корем да облекчи коликите. Четвърто баща му го носеше на поза "самолет" на ръце и така пак вдигаше главата и според мен това също много му помогна да вдига главата стабилно. Водихме го на невролог, казаха ни че е стабилен във главичката и трябва да я държи вдигната по 2 минути няколко пъти на ден, а той това го правеше поне по 10/15 минути вече на сесия, така че си е до бебе. Просто упоритост при слагането по корем да стои бебето, но някои бебета не искат.

# 370
Здравейте и от мен . Според мен е много рано да си държат стабилно главичките . Поне аз моето си го усещам все още съвсем бебе .
Да се похваля , че вече сме с горе долу някакъв режим . Ставаме в 9 , излизаме в 12 , прибираме се в 16:00-16-30 и вечерта в 22:00 лягаме . Всичко това с леки разминавания от 30мин до час . Вечерта се събужда в 2-3 да яде , и вече от 1 седмица сме така и се надявам да се задържи . През нощта освен за ядене не се събужда за нищо друго и заспиваме със сешоара на телефона , та горе долу той ни помогна да направим режима . Яде , пускам сешоара и след 5 мин е заспала .
И аз се наспивам по този начин . Лошото е , че ако стане много студено и не можем да излизаме , най вероятно ще се развали този режим , защото едва ли ще спи , както в количката от 12ч до 16ч . Храня я навън и така не пропуска ядене през деня .
Кексче, поздравления за напредъка! Дори да е студено, излизайте за разходка - е, стига да не е някаква виелица, де. Тя през цялото време ли спи навън? Според консултантите по сън, през деня е хубаво да няма дремки по-големи от 2 часа, най-добре час и половина да са.

Моята е в някакъв период тези дни и през деня направо отказва да спи - последните три дни й се събират по 3 часа дневно, което е крайно малко и вечерта е като зомби - примижава, мрънка, но не припада. Ако стандартно ляга в 20.30 часа, тези дни още в 20 часа е заспала, та чак похърква. Дано да минава този период, че не се търпи направо Laughing Иначе през деня е неочаквано свежа. Научила се е да се усмихва и сега е като някоя холивудска актриса - хили се постоянно, а който й обърне внимание направо получава широки усмивки чак с издаване на звуци.

# 371
  • София, България
Нашият е роден две седмици по-рано и до момента за всичко като отправна точка съм гледалта дата му на термина. Не датата на раждане. И като човек, на който първото му дете "научаваше" всичко буквално последен и в горната граница на времето, съм се научила, че децата са различни.
Въпреки това Боби, ако имаш притеснения сподели ги с педиатъра, нека те насочи към лекар. Обикновено ортопедите са запознати и с тази часто от развитието при бебетата Simple Smile

# 372
Маце, в 35 г.с. се роди. Слагам я на корем и плаче. На възглавница като я сложа и заспива. Честно казано не стои често по корем заради плача. По колко пъти дневно ги слагате вашите бебоци? В други положения (на ръце примерно) държи главата изправена, но я усещам леко нестабилна и винаги гледам ръката ми да е на сантимер разстояние, че ако я килне да я задържа. Масажи правим като се къпем, но не са ни показали някакъв масаж при вратлето. Трябва ли такъв?

# 373
Матей беше така в началото и плачеше по корем, ама при мен няма “не” и опитвах всеки ден с по 30 секунди повече и накрая стана

# 374
  • София
Боби 35 та може и да се води недоносена, Но Фъстъчето е права трябва развитието да се следи по термина, а не когато е родено бебето. Въпреки това сподели с педиатъра, направление ако е нужно за невролог, има физиотерапия за недоносени бебета, много е полезна. Таничка също ще я водят тяхната, в 36та е родена, можеш даи пишеш за повече информация

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 13:37 от Мацето

Общи условия

Активация на акаунт