Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 31 024
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, относно ваксините - на нас ни предстои утре поставяне на първите плюс ротавирусна. Казаха ми да взема охлаждащи пачове.
Какво мога да очаквам след тях като реакция? Температура?

# 346
При нас положението си е все същото... Колики, рев, мрънкане, безсъние..... Момичета да ви питам сега един леко тъп въпрос Grinning При навършени 2 месеца на детето как се води: началото на втори месец или началото на трети( зароди се тука един спор между мен и баща и, аз твърдя първото, той второто) хем не ми е първо дете, ама от безсъние съм толкова изглупяла вече, че не мога да мисля.

# 347
Момичета, относно ваксините - на нас ни предстои утре поставяне на първите плюс ротавирусна. Казаха ми да взема охлаждащи пачове.

Ние сме в сряда и на мен казаха за пачовете и съм се подготвила. Казаха ми да очаквам темепратура и ако е над 38 да давам панадол бебе. Малко съм се шашнала и аз как ще мине.

# 348
Здравейте, тъй като от хилядите прегледи, които трябва да мине моето бебе при различни специалисти, още не сме минали кардиолог. Д-р Маринов къде преглежда, защото виждам, че няма часове за него в момента?
Мен ме преглежда в Надежда, но знам че работи и на друго място. Може да се обадите там да попитате.

# 349
Ние сложихме ваксините миналата седмица, на нас ни казаха, че няма смисъл от пачове. Бях се подготвила с детски парацетамол и педиатърката ни каза да го дадем превантивно една доза точно след ваксината, една вечерта преди лягане и една доза следващия ден. Не е вдигала температура и много леко ги понесе, изобщо не разбрахме.

# 350
  • Somewhere beyond the moon and stars

Ние сме в сряда и на мен казаха за пачовете и съм се подготвила. Казаха ми да очаквам темепратура и ако е над 38 да давам панадол бебе. Малко съм се шашнала и аз как ще мине.

Обикновено после заспиват дълго и дълбоко.
Дори и висока температура не се сещам да е вдигала първата ми дъщеря (над 38), т.е. изобщо не е задължително да има. Спокойно и наблюдавайте децата, ако има реакция, ще ви направи впечатление.
И на нас ни предстои другата седмица с бебето.

# 351
Момичета, влитам с бърз въпрос - вие на това топло, но ветровито време извеждате ли бебчетата?

# 352
Момичета, влитам с бърз въпрос - вие на това топло, но ветровито време извеждате ли бебчетата?

Винаги го извеждам без значение какво е времето.

# 353
И аз я извеждам при всякакво време. Пускам сенника и слагам покривалото на количката, ако е нужно и готово.

Благодаря за насоките за ваксините. Нямам някакви особени притеснения, но все пак да знам какво може да има като реакция - разбира се, ще говоря с педиатъра, но няколко мнения е повече от едно.

# 354
И моята девойка не направи реакция от ваксините, освен че на следващия ден беше по-кисела и поспалива. Ден след това си беше пак тя, енергична и със свеж поглед. Grinning
Нашата педиатърка ни беше дала една схема с Шуслерови соли, хомеопатична Туя и Фенистил. Правихме 3 дни преди ваксината и 3 дни след нея. За всеки случай купихме Панадол, но не се наложи да го използваме. Мерих й температурата често. Най-високата измерена беше 37.1, но е по-скоро в рамките на грешка на термометъра. Останалите пъти си беше около 36.8. На нея й поставиха 3 наведнъж. Двете мускулни в ръчичка и краче + първа доза на ротавирусната. Бях много притеснена как ще реагира при толкова ваксини. Слагахме и лепенки Kool patch. Една лепенка разрязана на две  и всяко парче поставяхме на около 5 см. от убождането.

Момичета, вашите бебоци държат ли си вече главите стабилно изправени? Все се притеснявам, че закъсняваме с това. На Ема още й се клатушка главата и като я сложа по корем плаче. Съвсем леко я надига за секунда. Признавам, че не сме много сериозни с поставянето й по коремче. Confused

# 355
  • София
Смоуки при нас ЛЛ ги раздели, понеделник Хексацима и петък ротатек и Синфлорикс. Не е вдигал температура единствено беше кисел. ЛЛ сложи кул пач , аз вкъщи ги махнах че са абсолютно безполезни... Аз парацетамол не давам превантивно, все пак температурата е естествена реакция и ако я вдигне трябва да се остави тялото да направи реакция. Важно да запомните да не пипате памперса без ръкавици ако е наакан след ротавирусната ваксина.

Вивиан, при навършен втори месец се води началото на трети месец.

# 356
Ние още не сме започнали с ваксините и май пропуснахме влака за ротавирусната. Чух че се слагала до 8ма седмица пък ние вече завършваме 9та. Ще видим какво ще каже педиатъра на следващ контрол.

Тук при нас няма задължителни ваксини само препоръчителни, не знам как е в България, но все пак със ММ искаме да изчакаме малко с ваксините някак си още е малък а и нямам намерение да го пускам в детска градина до поне 4-5 години.

Боби, Матео още от първия месец навършен  започна сам да си крева главата без да съм му правила упражнения. Вече навърши 2 месеца и много обича да спи на корем и да си лежи на коремчето. Сам си вдига и върти главата, чак я държи исправена по няколко минутки. Не се притеснявай съвсем скоро и при вас ще станат нещата .

# 357
Смоуки при нас ЛЛ ги раздели, понеделник Хексацима и петък ротатек и Синфлорикс. Не е вдигал температура единствено беше кисел. ЛЛ сложи кул пач , аз вкъщи ги махнах че са абсолютно безполезни... Аз парацетамол не давам превантивно, все пак температурата е естествена реакция и ако я вдигне трябва да се остави тялото да направи реакция. Важно да запомните да не пипате памперса без ръкавици ако е наакан след ротавирусната ваксина.

Вивиан, при навършен втори месец се води началото на трети месец.

Маце, това сега много тъпо ще прозвучи ама за първи път чувам това за ръкавиците - защо?

# 358
  • София
Ротавирусната е до 12та седмица, та не сте изпуснали влака.

Имортал за да не се продриснеш 😂, жива ваксина е, даже в листовката го пише

# 359
Ротавирусната е до 12та седмица, та не сте изпуснали влака.

Имортал за да не се продриснеш 😂, жива ваксина е, даже в листовката го пише
Моята си къка през час на всеки памперс- до кога е това с ръкавиците? В рамките на деня ли?
Ние ще сложим ротавирусната точно в 12 седмица но защото ни я отмениха. Трябваше да е тази седмица… дано не е късно

Иначе и моята не държи главата много стабилно и се къса от рев по корем… слагам я 3-4 пъти дневно за 5-10 мин което явно е малко… но наистина не й харесва

Общи условия

Активация на акаунт