Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 30 970
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
  • София, България
Не се отказвай да я слагаш. Спреш ли да пробваш, на по-късен етап не мисля че има свикване от малкия ми опит с няколко такива бебета около мен, отричащи количката. Пробвай направо със седалката на количката, ако има пълно легнало положение. Скоро ще може вече и да ги повдигаме леко. Прави го когато е спокойна, нахранена, сменен памперс. Не насилвай нещата, лека полека, но и не се отказвай тотално Simple Smile
А ако въпреки това бойкотира тотално количката, вариантът ти е ергораница.

# 556
  • София
Закачи също така играчки и свали сенника когато е на сянка да разглежда, пусни и бял шум от телефона.

Marie Ka въртим шезлонг, време по корем и активна гимнастика лежа си до него на пода и си говорим, ей такива неща

# 557
Това за белия шум и аз си го мислих ще взема да пробвам, дано се получи. Иначе не се отказвам, даже една жена от съседния двор ми вика днеска " Упорита си обаче" Grinning

# 558
И ние върти шезлонг, 2 активни гимнастики, време по корем, понякога я разнасям и аз, но не много, че честно казано вече много ме болят ръцете. Слагам я на леглото, пускам музика, пея ѝ  и през това време сгъвам прането 🤣Разтоварвам миялната или върша нещо в кухнята и тя ме наблюдава, правя ѝ физиономии, смее се - докато е будна си правя и други неща, не си насочвам вниманието през цялото време към нея тогава, дори забелязвам че ѝ е интересно да ме наблюдава като върша разни неща из вкъщи

# 559
Момичета всички ши успявате да излизате с количките? Аз все още не мога Sad Като я сложа вътре се спуква да реве. Живеем в къща с двор и при всеки хубав ден пробвам, но всеки опит е неуспешен и все още не сме излизали на разходка с количката. Тя започва да плаче до посиняване и дори, когато я взема не се успокоява докато не в хвана в ръцете ми по корем и не пръцне. Знам, че всичко това е от тези пусти колики, но как да  стане работата не знам... Пробвах да я приспя в нас и да я сложа заспала, спи 15 мин и се повтаря същата работа. Батко и беше така, започна да седи в количка чак към 6 месец ( той беше лятно бебе сещате се как се седи лятото вътре) и тя сега е същата работа Cry А такива надежди имах да си джъткаме по цял ден навън Sad
И дъщеря ми понякога реве до скъсване като я сложа в количката, но проблема е първите 20 метра от разходката, докато стигна до един раздрънкан паваж. За метър и половина там е заспала. После разходката си върви нормално.

# 560
  • Somewhere beyond the moon and stars
По-голямата ми също кротуваше само в столчето за кола и в един период се скъсваше от рев, докато не мина през малките улички и не стигна до булеварда. Там шумът от колите я приспиваше (а на мен ми идваше да се гръмна, че я приспивам на прашния булевард, а не в спокойния парк до него). Grinning

Също, можеш да пробваш да гледа към теб или в обратна посока; мисля, че при някои бебета е въпрос с посоката на движение.

Опитай различни варианти и виж кое ще сработи за вас.

# 561
И моята  почва да реве още докато я обличам за навън , не знам дали усеща , че ще излизаме или я дразнят дрехите . После като я сложа в количката се скъсва от рев , ако вървим по асвалт реве , на паветата заспива веднага . После вече нямаме проблем , спи си . Пробвай , да не би да ви е мазна настилката на двора , някъде на по грапаво .
Иначе като се събуди е в настроение точно 5-10 мин , после почва мрънкане , реване , имам желание да я занимавам , ама тя реве постоянно . Даже и като я нося пак си поревава . Единствено не реве , когата е гола от кръста надолу . Да си сгъна прането и т.н. неща е абсурдно като е будна .

# 562
Моят син спи докато го разхождам. Реве докато го обличам обаче щом го сложа в количка и заспива.
Мами аз имам един друг въпрос към вас. Във бременноста имах линеа негра обаче беше доста светъл цвят. Сега след бременоста забелязвам че пъпа ми е с доста темен на към черно цвят. И при вас ли е така? Трябва ли да ходя при лекар и какъв? Дерматолог или АГ?
Също вчера за първи път бях на велнес и топла баня след секциото (то беше преди около 3 месеци). Обаче днес имам толкова силни болки в корема. Дали съм прекалила със упражненията които си правех в басейна не знам. Аз се страхувам от херния след операцията, обаче никъде не е подуто просто така ме боли все едно имам синини.
От следващата седмица почвам курс за гимнастика след раждане и искам малко от малко да се приготвям с упражнения вкъщи.
Как е при вас след раждането?

# 563
  • София
Аз също имам още линеа негра и се надявам да изсветлее с времето, не е станала по-тъмна след раждането.

Започнах с тренировките в зала две седмици след раждане (родих естествено). Вече ходя 3, 4 пъти седмично на пилатес или гимнастика за бременни и родили (препоръчвам йогавайб), като там идват майки заедно с бебета и малки деца. Имам 2, 3 досадни килограма, които искам да разкарам до лятото и да си върна старата форма.

# 564
При мен линията е по-тъмна, особено около пъпа, но предполагам, че е от свиването на кожата.
Иначе имам да свалям още 7 кг (качих 18 през бременността и 10 свалих в болницата), но предвид диастазата ще започна упражнения в тази насока. За съжаление заради кърменето хапвам повече и не успявам да сваля и грам…

# 565
Май и аз имам диастаза. На какъв доктор трябва да ходя да ме проверят? При АГто ли? И аз имам проблем със килограмите. Във бременоста качих около 10кг и след раждането от стрес и не ядене ги свалих всичките във първите 3 седмици обаче сега отново съм качила 6кг. Искам и аз до лятото да се върна на 51кг колкото имах преди бремеността, сега съм 57кг.

# 566
Май и аз имам диастаза. На какъв доктор трябва да ходя да ме проверят? При АГто ли? И аз имам проблем със килограмите. Във бременоста качих около 10кг и след раждането от стрес и не ядене ги свалих всичките във първите 3 седмици обаче сега отново съм качила 6кг. Искам и аз до лятото да се върна на 51кг колкото имах преди бремеността, сега съм 57кг.
Ще ги свалиш, имаш достатъчно време, а и скоро ще има изобилстване на повече плодове и зеленчуци.
За диастазата се ходи на коремен хирург, но мисля че и АГ може да определи. Аз не съм ходила никъде, но няма да е зле да направя консултация. Не ми е взимана и цитонамазка и микробиология след раждането ( имах само 2 прегледа на корема с ехограф как се възстановява матката и това е..

# 567
Ще ги свалиш, имаш достатъчно време, а и скоро ще има изобилстване на повече плодове и зеленчуци.
За диастазата се ходи на коремен хирург, но мисля че и АГ може да определи. Аз не съм ходила никъде, но няма да е зле да направя консултация. Не ми е взимана и цитонамазка и микробиология след раждането ( имах само 2 прегледа на корема с ехограф как се възстановява матката и това е..

Благодаря ти. Ще запазя час при коремен хирург. Мен АГто ми направи само вагинален ехограф и ми взе цитонамазка. Корема ми не го погледна въобще.

# 568
  • София, България
Съмър за черния пъп съм чувала неведнъж след раждане. Хормонално било, пигментация.
За болките в корема - да не би да ти идва?
Иначе една консултация с АГ няма да ти навреди да ги обсъдите тези неща и да те види Simple Smile ако трябва ще те прати на хирург.

Иначе при мен линеа-негра избледня доста.

# 569
Като говорим за пъпове, на Ема вътре половината пъпче й остана по-тъмно на цвят (кафеникаво). Чудя се дали ще остане така или с времето ще избледнее. При вас как са на цвят и третирате ли с нещо все още? Питах педиатърката, но тя нямаше категоричен отговор дали ще изсветлее.

Общи условия

Активация на акаунт