Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 30 967
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Боби и при моето е така, една идея по тъмно.

За линея негра , не се ходи никъде, по спомен с баткото отне доста време някъде 6 месеца да изчезне, сега е още по зле, пъпа ми е черен, но не е само там а имам оцветяване и по гърдите, ръцете, папиломи по врата,но започва да изчезва малко по малко.

# 571
Съмър за черния пъп съм чувала неведнъж след раждане. Хормонално било, пигментация.
За болките в корема - да не би да ти идва?
Иначе една консултация с АГ няма да ти навреди да ги обсъдите тези неща и да те види Simple Smile ако трябва ще те прати на хирург.

Иначе при мен линеа-негра избледня доста.

Мерси фъстъче малко се успокоих, дано тази пигментация мине бързо 🙈
Болките в корема се явиха след като ми завърши цикъла. Днес обаче съм подобре и нямам болки. Аз много се боя от херния където съм шита от секциото. Въпреки че АГ каза че мога да вдигам тежести и да си се раздвижвам нормално, аз не мога никак да се отпусна. Единствено тешко което нося на ръце е Матео. Той вече е скоро 6кг. и определено ми натежава да го разнасям на ръце а пък той си ужива и седи си гушнат спокоен.

# 572
Аз също имам още линеа негра и се надявам да изсветлее с времето, не е станала по-тъмна след раждането.

Започнах с тренировките в зала две седмици след раждане (родих естествено). Вече ходя 3, 4 пъти седмично на пилатес или гимнастика за бременни и родили (препоръчвам йогавайб), като там идват майки заедно с бебета и малки деца. Имам 2, 3 досадни килограма, които искам да разкарам до лятото и да си върна старата форма.
Теди, в кой Йогавайб от всичките ходиш? Къде седят бебетата докато жените тренират?
Преди им бях от най-редовните посетители, но последно време прекаляват с броя хора, които пускат в хубавите класове и това ми убива всяко удоволствие от практиката.

При мен вариантът за зала в момента е само уикенд и един ден през седмицата когато мъжът ми е почивка или хоум офис, иначе няма как. Нямам килограми за сваляне, но искам да си върна мускулният тонус и издръжливост.

# 573
  • София
Like_Smoke за Сан Стефано става дума. Тренировките са в понеделник от 11,15 и четвъртък мисля от 10. Удобно е защото е близо до метрото, има и паркинг.
Идват майки с бебета - държат ги в столчетата за кола близо да тях, а по големите деца си играят в дъното на залата. Не идват всеки път, но се случва да има по 1, 2 бебета. Треньорката - Калия е говорила със собствениците на Йогавайб да допускат бебета и деца, за да могат да идват майките. Обръща внимание на родилите като дава упражнения за диастаза - набляга много на дишането. От самото начало на бремеността започнах там да тренирам, мисля от 6г.с. и до днес се опитвам поне веднъж седмично да ходя.

# 574
Аз нямах линеа негра по време на бременността, а я получих по време на раждането. На мен дерматолог ми каза, че ще се махне от само себе си, не трябва да я мажа с нещо, но може да отнеме до 6 месеца,за да изчезне.
Момичета, искам да ви питам вие какво количество мляко давате. Аз на моя юнак му увеличих млякото от 90 на 120 мл (следващата седмица прави два месеца).

# 575
Моят син следващата седмица става на 3месеца и винаги пие различно количество мляко помежду 50 и 120мл, много рядко 130-140мл. Той е на АМ и много малко кърма.  Също така на различни интервали, ако испил 120мл минават и до 3-4 часа до следващо хранене, ако испил помалко тогава си търси и на 1 или 2 часа. Нямам накой режим на хранене и спане когато си иска спи когато е гладен давам мляко. Обаче забелязвам че всичко става горе доле във еднакво време, въпреки че има дни когато всичко е коренно различно.

# 576
  • София
Аз имах бледа линеа негра през бременността, вече почти изчезна от само себе си.
На малкия му давам 120 мл мляко на 3-4 часа, когато той поиска. Иска си като по часовник. Все по-често е на 4 часа, а през нощта е на 6 след като заспи в 21-22 часа. Той вече стана на 3 месеца.
По препоръка на педиатърката ще почна захранване като стане на 4 месеца и половина. Бебетата с по-чувствителни стомаси трябвало да се захранват по отрано защото още имунната система била слаба за алергените и ги асимилирали по-лесно. Почва се с един вкус на седмица от местните зеленчуци (картоф, морков, пащърнак).

# 577
Ами при нас е така, че Ник всеки път всичко си изяжда, даже след това са сърди кратко за още. Увеличих му количеството на 120, защото започна да иска мляко на по-къси интервали като 2,5 часа. А това мен не ме устройва от една страна, а и показва, че 90 мл му е малко като количество от друга.
За захранването мисля да започнем от 6 месец, че планираме да летим до България за две седмици, когато е на 5 месеца, и ми се иска да започнем със захранването след това като се приберем. 🙂

# 578
Моята хапва на 2-2:30 ч между 80-110 мл, изцяло на кърма е.
Все повече започвам да търся информация за захранването и ми е адски сложно всичко. Вие откъде ще черпите информация и към кой метод сте се ориентирали?

# 579
Аз още нищо не съм чела за захранването, така че също би ми било интересно, вие как сте се ориентирали 🙂

# 580
Аз захраних сина си на 5 навършени месеца, мисля и сега да процедирам по същия начин.
Започнах с картоф, после морков и т.н. Спомням си, че първо се въвеждаха зеленчуци, после плодове, местото беше по-нататък. С него имах късмет ядеше всичко и захранването вървеше без проблем, ще видим сега как ще е Simple Smile

# 581
Аз захраних сина си на 5 навършени месеца, мисля и сега да процедирам по същия начин.
Започнах с картоф, после морков и т.н. Спомням си, че първо се въвеждаха зеленчуци, после плодове, местото беше по-нататък. С него имах късмет ядеше всичко и захранването вървеше без проблем, ще видим сега как ще е Simple Smile
А има ли нещо специфично при даване на алергените? Колко плавно се въвеждат?

# 582
В темата за захранването да се включа. Смятате ли да си купите някакви книги за захранване? Може ли да препоръчате някоя по-консервативна книга, в която да не се говори за ЗВБ, чия, киноа, гхи и авокадо?

# 583
А има ли нещо специфично при даване на алергените? Колко плавно се въвеждат?
   Храна, която е алерген се дава задължително сутрин за да има време да се реагира ако нещо се случи( аз обаче давах всяка храна сутрин, не само алергените по същата причина), дава се първоначално много малко количество половин чаена лъжичка, ако не реагира на другия ден цяла чаена лъжичка. Важно е обаче, когато се въвежда алерген 2, 3 дни след това да не се дава друго, защото понякога организма реагира по-късно и ако е дадено друго няма да се разбере от кое точно е проблема. Иначе аз като му дадох картоф на единия ден, на другия му дадох директно морков си спомням. Но като цяло храните алергени се въвеждат по-късно след 8 месец, че и по-нагпре. Аз например ягоди и мед му дадох чак като стана на 3г. Прясно мляко след година и половина ( тогава го записах и на млечна кухня) Общо взето започнах със зеленчуци и плодове,  към 6 навършени месец вкарах жълтък( белтъка е по-нататък), към 8-9 месо рибата също след годинката.

# 584
  • София
Аз говорих с педиатърката за това. Кърмените деца се захранват на 6-ти месец, некърмените или на смесено- след 4-ти месец. Първо по един вкус на седмица, зеленчук и то от типично българските - картоф, морков и т н. Дава се в началото лъжичка пюре преди или след млякото. Колкото да опита. По-натстък може плод, смляно месо. Аз като бременна бях луда по телешкото, та ще опитам непременно със смляно телешко и пуешко след 5-ти месец.

Последна редакция: сб, 24 фев 2024, 22:13 от ЛейдиРоуз

Общи условия

Активация на акаунт