Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 30 965
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
При нас, слава Богу, няма драма с количката за сега. Даже благодарение на нея успява да поспи малко през деня, че не е голяма фенка на дремките.
Свалянето при мен върви наобратно..заради кърменето съм гладна като вълк и качвам Close

За захранването, мисля да започнем от 5ти месец и като начало ще е на пюренца. Купихме уреда на Авент и ще й правя домашни. Имам интерес и към ЗВБ, но още ме е бъз..въпреки това, мисля да прочета книгата на Нориега.

# 586
То как ще мине захранването зависи много и от детето. На една приятелка момченцето плюеше всичко, така и не успя да го захрани като хората. Някъде около годинката чак започва сам да си взима и похапва това онова, та той сам си определи метода на захранване Grinning

# 587
  • София
За мен на 4ри месеца са много малки, и освен ако няма медицински причини не виждам защо да се бърза. Иначе и аз поръчах уреда , ще давам паралелно парченца и намачкани пюрета, той ще си покаже какво го кефи. Много са ни консерви педиатърите тук, та ако не прояви алергии джаста праста ще е захранен, че не искам още едно злоядо бавно захранено дете

# 588
Теди, благодаря за информацията. И аз посещавам Сан Стефано студиото им последните години, но вечерни практики. Ще видя дали мога с малката да пробвам тези класове.

Относно захранването - аз съм се насочила към 5ти месец, смесен начин - пюрета плюс цели храни. Като е на 6 месеца ще пътуваме в чужбина и малката ще е при някоя баба, та ми се иска вече да сме почнали със захранването, но пък 4ти месец ми се струва излишно рано.

# 589
Моя хубавец живот и здраве другата седмица ще стане на 3 месеца изцяло на АМ е и изяжда между 90-150 мл . Горе долу през 3-4 часа и има 5 ядения за 24 часа . Ние имахме голям проблем с връщането на обилно количество мляко , по препоръка на педиатърката смесвахме с АР мляко ,но започна 3но повече да повръща и спрях всичко. Продължих си с неговото мляко и връщането намаля. Говорих с една акушерка от Бургас по нейна препоръка каза да го захраня още на 4 месеца. Мисля да я послушам и да започна към края на 4 месец. От моята сестра на която детенцето и е на година и 4 месеца знам,че се започва с картоф,морков,пъщарнак т.е зеленчуците , после плодовете,месото и така. Относно линеа негра имах ,не много тъмна,но още я имам. Избледнява,но коремът ми е ужасен..никога няма да мога да го възстановя..увиснаха едни кожи..грозна гледка.  Въпреки ,че не съм кърмила почти гардите ми са по абсолютно същия начин увиснали..на всичкото отгоре след бременността цялата се нацепих в областа на корема и паласките..изобщо не съм същата жена..грохнала,дебела и не лицеприятна..не вярвам да отслабна..качих около 25 кг през бременността и свалих около 15 до момента..тези 10 кг няма да имат сваляне..чак съм отчаяна..

# 590
Kristina. d, за жена, която е дала живот не бих си и помислила да я определя с епитети като "грохнала" и "нелицеприятна". На всяка една от нас малко или много тялото се е променило, което е нормално. Но това си е твоето тяло и го обичай и приемай такова, каквото е в момента, докато работиш за това, което искаш да е. Ние се развиваме, не оставаме в едно и също състояние физически, както и ментално.Но е много важно твоето отношение сама към теб, как мислиш, как виждаш обстоятелствата около теб. Убедена съм, че си много повече от това, което виждаш в огледалото по простата причина, че виждаме често това, върху което се фокусираме. Промени фокуса си и си поставяй малки цели всеки ден. Сигурна съм, че скоро ще си най-добрата версия на СЕБЕ СИ. 🙂❤️

# 591
И аз смятам, че жените често сме прекалено строги към себе си. В крайна сметка тялото се променя в продължение на 9 месеца по време на бременността. Нормално е да отнеме някакво време за възстановяване. В крайна сметка, бебетата са още малки - има няма 2-3 месеца. С всяка седмица стават все по-самостоятелни и човек може да си открадне време за себе си - ей, така да се поглези и за лично самочувствие.

# 592
  • София
О Кристина, недей така, сваля се всичко и още как. И аз след първата бременност се мразех, мрънках на майка ми по цял ден, и в един момент и писна да ме слуша и каза или се приемай с тези кг или се слагай на диета и отслабвай. Та реших да се сложа на диета и да отслабна, буквално за 2 месеца с домашен спорт, диета и разходки се стопих. Сега изобщо не съм толкова строга към себе си. Знам че ако искам ще отслабна, въпрос на желание е, но и знам че не съм на 29г че да страдам за някакво тънко тяло 😂. Искам си малко мазнинки че да не се сбабичосвам рано рано.

# 593
  • София
Криси, сигурна съм че си твърде критична към себе си и положението не е чак толкова зле, колкото си го представяш.
Разбирам те, аз преди бременността имах страхотен бюст, сега гърдите ми са увиснали и си признавам, че взех да търся из клиниките в Истанбул някоя добра за операция за повдигане, ако си останат така още 3-4 месеца. Почнах да мажа с кремчета за стягане и да правя упражнения, но знам че упражненията действат за мускулите, не и на самата кожа.
Корем и аз имам, не че нямах и преди, но сега е по-зле. Но за сметка на това, понеже бях по-закръглена от преди, нямам стрии на корема. Доволна съм, че бързо се възстанових от секциото и сега просто трябва да се взема в ръце и намеря достатъчно време за спорт поне 3 пъти седмично, за да станат нещата.
В лице намирам, че съм се разкрасила, кожата ми е много по-гладка и свежа от преди. Косата ми също е страхотна и все още не капе след бременността. Така че има си плюсове и минуси и е хубаво да се вглеждаме в плюсовете и да работим върху минусите. Дали сме живот на едни прекрасни същества и от това няма как да не сме станали по-прекрасни и уникални. Колкото и да се променят телата ни.
Успех на всички с трансформацията към новото по-секси аз и ако някоя има мерак за клиника за повдигане, да търсим заедно и обменяме опит Simple Smile

# 594
Криси, килограми се свалят, не е необратимо, има по-неприятни неща, които могат да се случат след раждане. И аз имам доста за сваляне и се чувствам сгърбена и с болки, но знам, че мога да го променя занапред. Това, което ме бута повече психически, са проблемите с тазовото дъно и инконтиненция, които ми се появиха след индуцирано и забързано вагинално раждане. Ами, много е гадно и имам чувството, че никой не говори за това и всички останали родили около мен са си супер. Исках да родя нормално точно защото бях чувала, че после всичко било много лесно, възстановяването било бързо и може веднага да се кърми. Да ама не, за мен беше точно обратното. Още не мога да се възстановя и усещанията да са ми както преди, вече 2 месеца и половина по-късно. Страх ме е, че няма оправяне това, засега съм решила да пробвам с електромагнитни стимулации, не трябва да вдигам тежко, но бебето си няма как да не разнасям и вдигам. Така че, ако някой е намерил спасение, нека да сподели.

# 595
    Момичета минали са само 2-3 месеца от раждането, нормално е все още да не приличаме  на себе си. А и безсънието допълнително тормози организма. След някой друг месец, когато бебоците започнат да пълзят и ходят, така бързо ще си върнете килограмите, че няма да се усетите как е станало:grinning: Казвам го от личен опит, за това сега хич не го мисля. Обичайте се, защото няма по-красива жена от тази дарила живот!

# 596
    Съгласна съм с всички и вярвам, че един ден отново ще се чувстваме добре в телата си.
    При мен например все още нямам чувствителност на лявото бедро от предполагам прекъснат нерв и се случи още в 4-ти месец на бременността. Мислех, че след раждането ще се оправи но не. Освен това и много ме боли опашната кост пак от бременността. Всяко сядане и ставане ми е зор.Не знам дали не е нещо тазово дъно…та така при мен

# 597
    Аз килограмите ги свалих. Месец след секциото бях 51 кг., а преди да забременея бях 54 кг. Общо по време на бременността качих около 10 кг. Но ги свалих с цената на какво?
    - гестационен диабет придружен със строга диета
    - повръщане и ужасни киселини, заради които не можех да сложа залък в устата си
    - подути до пръсване крака, които така ме бяха депресирали, че не ми се и ядеше

Ако можех да не премина през всички тези неща бих го избрала макар и с цената на това сега и аз да мисля, че съм ужасна.
    Няма да останете така, момичета. Малко по малко всяка от нас ще влезе във форма. Особена като пролазят и проходят бебоците. Е тогава ще падне тичане след тях и скоростно отслабване. Grinning На мен все още ми виси коремчето над разреза от секциото и цялото място ми е изтръпнало и без чувствителност.
    И едно въпросче. Обмислям закупуване на уред за домашни пюрета. Мислите ли, че си заслужава? Искам каквото мога да го приготвям сама вместо всичко да е от магазина. Но се чудя дали ще се получи. Някоя от вас, особено ако има по-голямо детенце, правила ли е домашни пюренца?
    Между другото, в сайта на Озон в описанието на уреда за пюрета на Филипс има някаква електронна книжка с рецепти. Изтеглих я, но не съм я гледала все още дали е полезна. За всеки случай ето линк:
    https://www.ozone.bg/product/philips-avent-kombiniran-ured-4-v-1-00a-0451/

# 598
    Аз килограмите ги свалих. Месец след секциото бях 51 кг., а преди да забременея бях 54 кг. Общо по време на бременността качих около 10 кг. Но ги свалих с цената на какво?
    - гестационен диабет придружен със строга диета
    - повръщане и ужасни киселини, заради които не можех да сложа залък в устата си
    - подути до пръсване крака, които така ме бяха депресирали, че не ми се и ядеше

Ако можех да не премина през всички тези неща бих го избрала макар и с цената на това сега и аз да мисля, че съм ужасна.
    Няма да останете така, момичета. Малко по малко всяка от нас ще влезе във форма. Особена като пролазят и проходят бебоците. Е тогава ще падне тичане след тях и скоростно отслабване. Grinning На мен все още ми виси коремчето над разреза от секциото и цялото място ми е изтръпнало и без чувствителност.
    И едно въпросче. Обмислям закупуване на уред за домашни пюрета. Мислите ли, че си заслужава? Искам каквото мога да го приготвям сама вместо всичко да е от магазина. Но се чудя дали ще се получи. Някоя от вас, особено ако има по-голямо детенце, правила ли е домашни пюренца?
    Между другото, в сайта на Озон в описанието на уреда за пюрета на Филипс има някаква електронна книжка с рецепти. Изтеглих я, но не съм я гледала все още дали е полезна. За всеки случай ето линк:
    https://www.ozone.bg/product/philips-avent-kombiniran-ured-4-v-1-00a-0451/
      Аз си проготвях домашни пюрета, но не съм ползвала уред. Правих си ги в най-обикновена тенджера. Някои от плодовите обаче ги купувам, тъй като се падна захранването да е през зимния период и нямаше пресни плодове. Сега ще съвпадне с лятото и понеже и двете баби имат градини със плодове и зеленчуци този път смятам и плодовите да са домашни Simple Smile Не знам какви пари вървят тези уреди, но за нещо, което ще се ползва само няколко месеца не знам дали си струва.

# 599
    От Амазон мога да го купя този уред за 208 лв. с отстъпката за бебешки списък. Чудя се, ще трябва да чета мнения във форума. Blush Аз и двата уреда, които ползвам (за стерилизация и затопляне на мляко) ги взех на много добри промоции и не съм давала луди пари. В някакъв момент ще опитам да ги продам на половин цена и определено ще са се изплатили, защото са ми улеснили живота. Blush
    Пък и ще поразгледам. Може да има и други по-евтини марки на такъв уред.

Общи условия

Активация на акаунт