Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 34

• 31 746
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,

Какво мислите за следният казус. По-добре ли е за един голям апартамент да има една малка баня с тоалетна и още една малка тоалетна (без място за мивка обаче) или само една баня с тоалетна, но по-голяма.

# 601
под наем или при покупка?
зависи и колко хора живеят в апатамента?
Ако си под наем, няма как да правиш преустройства, остават си така помещенията и ти ги ползваш. Ако си го купил, (евентуално ще даваш под наем), можеш да си правиш промени, но тогава бих искала да покажеш чертежа, за да не говорим наизуст. Може да махнеш едната тоалетна от банята, за да се разшири. А в тоалетната да сложиш вода, или тясна мивка, или тоалетна с биде.
В този смисъл, е хубаво да имаш 2 помещения. За мен има значение и дали имат прозорци помещенията. И една баня с тоалетна става, ако е голяма.

# 602
+ втора тоалетна, с мивчица, дори да е ню-ню. Все пак хич не е удобно да ползваш тоалетната, пък да опипаш вратите и бравите, за да отидеш в банята и вече там да си измиеш ръцете.
За апартамент, в който се предполага, че ще живеят повече от 2 души, втората тоалетна е незаменимо удобство. Иначе - тъкмо си се сапунисал, пък на някого му се ходи до тоалетна и не може да стиска. Ко праим тогава?

Ето - 37х21 см., под 100 лв., Идеал Стандарт - модел Темпо.

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 14:00 от man_darin_ka

# 603
Тоалетна без мивка е кофти, обаче още по-кофти е сутрин да сте 4-5 човека на опашка пред единственото ВЦ. В тоя момент бих предпочела 2 ВЦ. Освен това за супер критични ситуации има едни малки мивки, които могат да бъдат монтирани точно над блока за вода на тоалетната чиния.

# 604
  • София
В апартамента /2 спални/, в който живея, има една баня с тоалетна и още една тоалетна, с миниатюрна мивчица. Много съм доволна, че я има, иначе щеше да е проблем /3 сме/.

# 605

За апартамент, в който се предполага, че ще живеят повече от 2 души, втората тоалетна е незаменимо удобство. Иначе - тъкмо си се сапунисал, пък на някого му се ходи до тоалетна и не може да стиска. Ко праим тогава?

Ами сапунисания си се сапунисва, аз влизам в тоалетната която е отделно при нас, и си сядам там такоа...Grinning

На питането - индивидуално е.
Аз например не искам категорично тоалетна чиния в банята. Категорично. Няма да обяснявамзащо.
За друг пък ще е предимство и желано...та индивидуално е, както казах.

# 606
  • София
Мхм, опитай с дъщеря тийн да влезеш в банята, докато е там. Заключва се по един час и не излиза, отговора винаги е "Ей сега"...Joy

# 607
Аз съм за вариант 2. Само че бих сложила малка мивка в тоалетната дори и малко трудно да се минава, защото след ползване така или иначе няма да можеш да си измиеш ръцете в банята, където не си могъл да влезеш изначално, та пак кофти.

# 608
  • Бургас
И аз съм за две тоалетни.
Вкъщи по проект бяха отделни баня без тоалетна чиния и само тоалетна, без мивка.
След ремонта сложихме тоалетна чиния в банята и точно такава малка мивка, която е посочила man_darin_ka в тоалетната.
Има и съвсем малки ъглови мивки, има всякакви варианти, но мивка в тоалетната е нужна.

# 609
Категорично съм за две тоаленти.Сега има едни малки ъглови мивчици даже с тоалетен душ.

# 610
  • София
А сега малко да ви разсмея по темата "Как се избира жилище?" - преди повече от 20 г., тъкмо се беше родил номер 3, двуспалният ни тогава апартамент рязко ни отесня (родители, три деца и баба тип au pair, та 6 души с две тоалетни). Някъде март месец бяхме оставили тенджера с боб на терасата уж вместо в хладилника, обаче температурите явно са били над очакваните и бобът леко се вкиснал. В резултат имахме две тоалетни с опашки от чакащи да нахълтат пред тях. И понеже вече ходихме по огледи, първия апартамент с повече от две тоалетни (бяха 4),  на мазилка и замазка с 2-3 сервизни помешения, на нас толетните ни се сториха 6 (на желанието очите големи) - и казахме - този ще е! И го купихме. Е, преди 3 г. го продадохме, много труден беше за отдаване под наем, но това е друга тема.

# 611
Не знам до колко би било полезно за студента на Сами, но 550лв за стандартна гарсониера .Пише до метро.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2b170655038670249&sl … a9163d&f1=1&fe7=1

# 612
Причината да не можете да намерите апартамент с агенция може да се крие във факта, че много агенции пускат обяви за несъществуващи в регистрите им жилища, които служат за зарибяване - да ви вкарат в базата данни и след това да ви предлагат, каквото и когато могат. По мое мнение бюджетът не е малък за едностаен Ив някоя от ФБ групите веднага ще се отзоват.

# 613
  • Бургас
Как някой не се е сетил да направи частно общежитие, с единични и двойни стаи и цена по-висока от държавната, но по-ниска от квартирите?
В Пловдив има частни общежития и са постоянно пълни.
"Овча купел" и студент за мен са несъвместими понятия.

# 614
Предимно студенти са в ОК.
Често засичам едни гърци в метрото. Учат медицина.

Общи условия

Активация на акаунт