Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 95

• 24 242
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря и аз за позитивната история! ☺ ще се радвам да споделиш с кои специалисти си работила.

# 136
Цялата диагностика и терапия ми е в Германия, там живяхме допреди 2 години, но и там се лутахме в различни клиники, коя от коя по-зле, докато не попаднахме на правилната. Ендокринологът също беше там, но последното ИКСИ го направихме тук, в клиника в Тутракан по препоръка на наши приятели, но отидохме с цялата документация и нямам представа как процедират от нулата, защото ме питаха как точно сами открили ВНХ и каква ми е била терапията. Там ми предложиха и това изтъняване обвивката на ембриона, нарича се хетчинг, предполагам, че щом там се прави се предлага и в другите клиники. А относно недостига на това и онова, наистина е много важно да няма такива, аз бях скептична, че те са причина за щитовидните, но лекарят ми обясни, че щом всичко друго е наред, а само ТСХ е леко завишен, изобщо не става въпрос за патология и няма да ме вкара в доживотна терапия. Добавките, които ми изписа,  бяха витамини за бременни с точно тези неща, които изброих в предния пост. Моят съвет е да си изисквате изследвания. И тъй като лекарите не гледат с добро око на четящите и искащи пациенти, аз процедирам така - казвам, например,  на личния, че гинеколога иска да ми се пусне това и онова или да ме прати при специалист и така процедирам с всички лекари, получава се без напрежение.

# 137
АА, изтъняването на обвивката на ембриона (асистиран хечинг) в България го правят в Щерев със сигурност, предполагам и в други инвитро клиники.

Някой може ли да ми помогне с разчитането на резултатите от цитонамазката? За първи път съм 2Б. До сега винаги съм била първа група. Даже Манчев се шегуваше, че ми била като на девица. Grinning
Не знам кога ще отида при Савова, а до тогава ще умра от притеснение.

# 138
  • Ст Загора
Мини и аз съм 2група. Ми нормално било .

# 139
  • Замък сред облаците
Мини, над 2А освен възрастови изменения като причина, може и да са възпалителни. Скорошни възпаления имаш ли, МБ как е?

Като допълнителна стъпка при липса на възпаления може да се направи колпоскопия, за да се отхвърлят малигнени  промени.

# 140
Мен ме притеснява от къде се е взела тази кръв в 11ия ден от цикъла.
Нямам скорошна микробиология, АА. Какви възпаления имаш предвид?

# 141
  • Замък сред облаците
Бактериални примерно. Кръвта се взима от от примерно по-грубо взимаме на пробата или останала кръв в шийката от менструацията, което е нормално. Нали все пак проба се взима и от стените на влагалището и от шийката.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 17:48 от АА

# 142
  • Ст Загора
Мини защо не видиш Иван Иванов Иванов? Той прави разни манипулации... Предлагам просто преди Савова

# 143
Благодаря, АА. За пръв път имам такъв резултат и за пръв път имам кръв в пробата и се шашнах. Единственото скорошно бактериално ми е, когато бяхме болни с мъжа ми преди около месец и личния лекар каза, че имам бактериална инфекция в гърлото. Ама едва ли е от там. Grinning
Ще видя кога ще успея да отида при Савова и ще искам да направим микробиология и колпоскопия.

Дописвам. Благодаря, Насито. Не ми се иска да се разпокъсвам при няколко гинеколога.

# 144
  • Замък сред облаците
Аз първо не видях за кръвта в резултата, бих препоръчала колпоскопия все пак да направиш в такъв случай, но самата кръв е честа находка, щото се драска шийката да вземат клетки и ако е по-кръвоснабдена - кръв.

# 145
  • Ст Загора
То и за него се чака

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 19:09 от nasito8988

# 146
Аз винаги съм била 2 група, само веднъж съм излизала 1. Това са ми последните, тази седмица съм при АГ и ще поискам цито и микробиология, даже мисля да помоля да ми вземат за Уреаплазма и Микоплазма.
Правила съм и HPV с високорисковите, но излезе само 6 тип, който е нискорисков свързан с брадавици.

# 147
  • София
Мини, аз извадих 2 Б точно след едно боледуване, правих HPV тест,колпоскопия, всичко беше напред и тогава д-р Христов каза, че вероятно е от боледуването.Микробиологията също беше наред.
Следващата цитонамазка ми беше 2а.

# 148
Благодаря за споделения опит, Бъбъл. Simple Smile

Ще поискам и аз колпоскопия, както препоръча и АА, и микробиология. И след 6 месеца ще пусна нова намазка.

Благодаря, Среднощно слънце. Аз юли месец пусках уреа, микоплазми, хламидия и гонорея.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 23:47 от Minnie.Mouse

# 149
Здравейте момичета, нова съм във форума, но го чета повече от 10 години и съм намирала утеха и сили тук в най-тежките моменти. На кратко, имам два спонтанни аборта в 20 и 25 г. с., 1 биохимична бременност, 1 извънматочна, 1 кухо яйце, 10 години в омагьосания кръг на клиники, изследвания, процедури... За щастие най-накрая детенце, на 3,9 г., в момента съм бременна в 30 г. с. и дано и сега всичко да завърши добре. Бих искала да дам няколко съвета, които при нас бяха ключови за успеха. Първо за хормоните, освен половите е важно да се изследват и тези на надбъбречните жлези, защото аз живях 20 години с диагноза СПКЯ, тонове противозачатъчни, а накрая се оказа ВНХ, невероятния лекар, на когото попаднах, ми обясни че симптоматиката е почти еднаква, но терапията е коренно различна. Относно инфекциите микоплазма, уреаплазма, хламидии,  аз бях изследвана 3 пъти в Геника, все отрицателни резултати, но въпросния лекар пусна такива на семенна течност от мъжа ми, положителни за две от тях, обяснението му: при жените може да се получи фалшиво негативен резултат поради начина на вземане на материала, при мъжете няма грешка. Относно ТСХ, моето варираше между 3 и 4, фт4 на долна граница, веднага Хашимото и лекарства, но аз реших първо да се консултирам с ендокринолог, отново попаднах на невероятен такъв. Изследвания: ТСХ, фт3, фт4, ТАТ, МАТ, цинк, селен, йод, вит. Д, Б12, фолиева киселина, ехограф на ЩЖ, ЯМР на хипофиза. Резултати: недостиг на витамини и минерали, дълго обяснение как влияе това, добавки, след три месеца ТСХ 1.8(без лекарства) по време на бременността достигна до 2.8, според лекаря това е нормална стойност и му се доверих. При последното ми ИКСИ направиха лазерно изтъняване обвивката на ембриона, за да подпомогнат имплантацията, защото понякога не успявал да се "излюпи". И така след корекции на изброените неща имах изключително лека бременност, сегашната, която е спонтанна, също е безпроблемна засега. Неуспешните с много контракции и т.н., заради скритите инфекции основно, и нищо не помагаше. Надявам се да бъда полезна на някого и да дам кураж на всички, защото с правилните лекари чудесата се случват. Бях на 28г., когато започнахме, родих първото си дете на 38, а сега ще родя на 42.
Аз ако може да попитам кои са тези надбъбречни хормини и как се диагностицира ВНХ, на база резултатите от тези хормони ли?

Общи условия

Активация на акаунт