Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 95

• 24 223
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
Tity, ти в коя болница беше? Каза ли че искаш да изследваш абортивния материал?

# 121
  • Ст Загора
Мини, не е въпрос да искаш,аз още 2 аборт носих плода . В държавата АГ гледаха го плода  и нищо!  В епикризата не пишеше нищо...
4 път пък уж ми взели съсирек и уж щели да го изследват, тц ... Хем 4път имах  АГ в държавата....

# 122
  • София
Наси,
2% морфологично правилни сперматозоиди са малко.
А това все още не ти дава отговор колко от тия 2% са с читаво днк.

При нас при такъв резултат имаше добър ефект от инвитро с ИМСИ оплождане - набождане на яйцеклетките с морфологично правилен сперматозоид.

Питай в темата за мъжки фактор за съвети и добавки.

Последна Сг на ММ след аборт
,на зДрав ембрион от Геника

# 123
  • Ст Загора
Нз Станулов ни прати за опити...
Бе той и лекарства пие и те скапват Сг... Няма да правим опити за сега. Даже нз дали въобще

# 124
По принцип съм от Банско, но хич не мога да пътувам, става ми лошо и единствено можех да отида до МБАЛ Разлог... да, ама НЕ. Другия път вече ще си знам, могла не могла, това е. Не съм никак, ама никак доволна

Tity, ти в коя болница беше? Каза ли че искаш да изследваш абортивния материал?

# 125
Насито, какво значи не е въпроса да искаш? Казваш на доктора, че искаш да изследваш абортивния материал и той трябва да го сложи в контейнер, в подходящ разтвор и вече ти си го носиш в Геника.
Tity, станалото станало. Вече ще знаеш да настояваш. Аз от сърце ти желая повече да не ти се налага такава интервенция.

Допълвам. Димова още не си е пуснала графика за този месец. И сме с вързани ръце. Не можем да подадем документи към фонда. Опитвам се да мисля положително. Пия си добавките и така ще имат повече време да подействат. А може и Бъчваров да изпише нещо на мъжа ми. От друга страна, няма да ставаме по-млади. А и това чакане не побърква.

# 126
  • Ст Загора
Не знаехме за Геника той втория беше 2018.  Казали сме обаче не е имало кой да ни каже къде и как. Само те лъжат.
Както казах го занесох в АГ с кутийка..
В крайна сметка изследвах един ембрион в геника

# 127
Здравейте, момичета.

При мен нещата изглежда вървят добре, днес пуснах отново ЧХГ и прогестерон и удвояването изглежда ок, на около 35ч. Прогестеронът е паднал малко, но мисля, че все пак е в добри стойности.

Това, което ме притеснява са щитовидните хормони. Преди няколко месеца ми откриха Хашимото, но тогава хормоните ми бяха в норма и не се наложи външен прием. Само че сега мисля, че вече ще се наложи. При АГ съм чак средата на другата седмица и се притеснявам дали е ок да изчакам до тогава да чуя и тя какво ще каже или да потърся в Понеделник ендокринолог.

# 128
  • Замък сред облаците
Бет, търси за тази седмица ендокринолог. Ф Т4 е добре, но ще спада тепърва, а ТСХ е високо (първи триместър трябва да е между 1 и 2, а втори и трети триместър до 2,5).

# 129
  • София
Момичета, една мисъл не ми дава мира, пуснахме преди няколко дни всякакви изследвания за инфекции, микробиология на влагалищен секрет и PCR на цервикален за CT+NG+MG+TrV+Uu+Up+GV+HSV1/2 .
Докторът ми обясни обаче,че Ешерихия,стрептокок и другите от влагалището не живеели по шийката и нямало нужда да се изследват.Имало ги във влагалището и можело ако не се лекуват дълго време да се качат в матката,но на шийката ги нямало.
 В същото време преди година друг лекар от същата болница ми е изследвал цервикалния канал за стрептокок и т.н
Сега къде е истината според вас?Тия гадинки коките може ли да ги има във канала, но да ги няма във влагалището?

# 130
  • Замък сред облаците
Бърз гугъл сърч пише че стрептококите се прикрепят основно по хорионните клетки, виреят по принцип в ректума и вагината, обаче не виждам никъде да изскача инфо за цервикса.

Едит: ето тук пише, че се изследват проби от цервикса, вагината и ректума: https://centreobgyn.com/group-b-beta-strep-pregnancy/

# 131
  • Ст Загора
Аз се стегнах малко след чат със съученичка без мъж. Искала дете...

# 132
Бет,
Аз никога не съм имала проблем със щитовидната жлеза. ТСХ-то все ми беше около 1. Като забременях обаче първият триместър беше около 2,1.  Само го следихме, тъй като не беше много високо
Някъде в 4ти-5ти месец се нормализира само. До колкото разбрах понякога скача от бременността.
Консултирай се с ендокринолог, но не се притеснявай че непременно се случва нещо лошо.

Аз се стегнах малко след чат със съученичка без мъж. Искала дете...
Наси, аз след приключила 5годишна връзка, през която си отминаха едни от най хубавите ми години, бях готова да си направя дете от първия срещнат на улицата. Толкова бях разочарована от мъжките индивиди, че за друго не ме интересуваха. Единство здравият разум ме спря тогава. С мъжа ми се запознахме когато бях вече на 35г. И се почна ходене по мъките. Изследвания, стимулации, трансфери, операции...
Не съжалявам, но пък ясно осъзнавам че щеше да е съвсем друго ако бях сега на 25-30, а не с първа бременност на 44г.
      Та не бързай да съдиш хората. Часовникът тиктака по бързо за нас, жените. Докато на мъжете им е широко около врата в това отношение.

Последна редакция: сб, 06 яну 2024, 20:16 от geizer

# 133
Здравейте момичета, нова съм във форума, но го чета повече от 10 години и съм намирала утеха и сили тук в най-тежките моменти. На кратко, имам два спонтанни аборта в 20 и 25 г. с., 1 биохимична бременност, 1 извънматочна, 1 кухо яйце, 10 години в омагьосания кръг на клиники, изследвания, процедури... За щастие най-накрая детенце, на 3,9 г., в момента съм бременна в 30 г. с. и дано и сега всичко да завърши добре. Бих искала да дам няколко съвета, които при нас бяха ключови за успеха. Първо за хормоните, освен половите е важно да се изследват и тези на надбъбречните жлези, защото аз живях 20 години с диагноза СПКЯ, тонове противозачатъчни, а накрая се оказа ВНХ, невероятния лекар, на когото попаднах, ми обясни че симптоматиката е почти еднаква, но терапията е коренно различна. Относно инфекциите микоплазма, уреаплазма, хламидии,  аз бях изследвана 3 пъти в Геника, все отрицателни резултати, но въпросния лекар пусна такива на семенна течност от мъжа ми, положителни за две от тях, обяснението му: при жените може да се получи фалшиво негативен резултат поради начина на вземане на материала, при мъжете няма грешка. Относно ТСХ, моето варираше между 3 и 4, фт4 на долна граница, веднага Хашимото и лекарства, но аз реших първо да се консултирам с ендокринолог, отново попаднах на невероятен такъв. Изследвания: ТСХ, фт3, фт4, ТАТ, МАТ, цинк, селен, йод, вит. Д, Б12, фолиева киселина, ехограф на ЩЖ, ЯМР на хипофиза. Резултати: недостиг на витамини и минерали, дълго обяснение как влияе това, добавки, след три месеца ТСХ 1.8(без лекарства) по време на бременността достигна до 2.8, според лекаря това е нормална стойност и му се доверих. При последното ми ИКСИ направиха лазерно изтъняване обвивката на ембриона, за да подпомогнат имплантацията, защото понякога не успявал да се "излюпи". И така след корекции на изброените неща имах изключително лека бременност, сегашната, която е спонтанна, също е безпроблемна засега. Неуспешните с много контракции и т.н., заради скритите инфекции основно, и нищо не помагаше. Надявам се да бъда полезна на някого и да дам кураж на всички, защото с правилните лекари чудесата се случват. Бях на 28г., когато започнахме, родих първото си дете на 38, а сега ще родя на 42.

# 134
  • Замък сред облаците
Чудесна история, Пламката, благодаря ти!

Какво е ВНХ (едит, видях че е вродена надбъбречна хиперплазия)? И би ли споделила кой ендокринолог е обърнал внимание на дефицитите на витамини и минерали? Тук сами ги търсим основно и знаем, че имат съществена връзка с хормоналния баланс, но е хубаво да популяризиране и лекари, които внимават за тях, защото засега са малцина явно.
И последно, къде прави инвитрото? Аз не съм с инвитро, но ми е интересно какво научавам и не бях чувала за това лазерно изтъняване. Предполагам и на други момичета ще им е полезно да знаят къде го практикуват.

Общи условия

Активация на акаунт