Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 95

• 24 258
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
Мисля че хиперплазията се изследва визуално с УЗ първо и ако е необходимо и с лапароскопия за отхвърляне на тумори. Отделно за хормоните, ако не се лъжа повишен 17-он-прогестерон се проверяваше.

Вродената надбъбречна хиперплазия е генетичен дефект. Три поредни цикъла следяхме овулация( УЗ и хормони) и се оказа, че 17-ох- прогестерон, ДХЕА-С и тестостерон са трайно завишени почти три пъти над нормата. Направиха ми генетично изследване и се оказах хетерозиготен носител на най-леката форма.

# 166
  • София
Мисля че хиперплазията се изследва визуално с УЗ първо и ако е необходимо и с лапароскопия за отхвърляне на тумори. Отделно за хормоните, ако не се лъжа повишен 17-он-прогестерон се проверяваше.

Вродената надбъбречна хиперплазия е генетичен дефект. Три поредни цикъла следяхме овулация( УЗ и хормони) и се оказа, че 17-ох- прогестерон, ДХЕА-С и тестостерон са трайно завишени почти три пъти над нормата. Направиха ми генетично изследване и се оказах хетерозиготен носител на най-леката форма.
А в крайна сметка късните аборти от каква инфекция са?

# 167
  • Замък сред облаците
Значи го бъркам с друго състояние за диагностициране май на бъбреците (дисплазия или хипоплазия, една позната имаше такъв вроден проблем и явно съм ги омешала), докато логично на надбъбречните жлези няма да е толкова конкретно на УЗ 🤗 Благодаря за уточнението!

# 168
Уреаплазма и микоплазма, като самите бременности бяха със страшни контракции, отваряне на шийката и никакви медикаменти и серклаж (през втората) не помогнаха. След като ги излекувахме всичко е коренно различно

А в крайна сметка късните аборти от каква инфекция са?

# 169
Момичета, аз да потвърдя за мъжките изследвания, че и на мен ми е важно:

Спермограма - материалът се дава на място, понеже трябва да се изследва в рамките на 30мин
    Микробиология, изследвания за микоплазма, уреаплазма (примерно Андрофлор) - може да се занесе в лабораторията, но трябва да е в рамките на два часа от прободаването

# 170
  • Ст Загора
Момичета, аз да потвърдя за мъжките изследвания, че и на мен ми е важно:

Спермограма - материалът се дава на място, понеже трябва да се изследва в рамките на 30мин
    Микробиология, изследвания за микоплазма, уреаплазма (примерно Андрофлор) - може да се занесе в лабораторията, но трябва да е в рамките на два часа от прободаването
ММ носи. Не щял в стаята,..

# 171
Ако пътувате повечко до лабораторията, някой двойки наемат хотелска стая вблизост, за да се спазят времевите изисквания и да е по-комфортно.

# 172
  • Ст Загора
Около 20м пиша...

# 173
Минах при Яначкова. Изписа ми достинекс за високия пролактин. Изобщо не й направи впечатление ниския витамин Д, под долна граница. Писала ми е да вземам 3-4 капки вигантол на ден. Т4 каза, че ми било идеално. Трябваше да й разказвам на ново цялата си история, въпреки че информацията я има в компютъра.
Ето ми ги пак изследванията.

Общо взето единствено виждам смисъл да идвам при нея, само и единствено да може Савова да вижда какво сме коментирали с нея.

АА, кажи на мъжа ти да се подготви, че при Бъчваров може да се наложи да чака. Предният път като идвахме закъсня с 15 мин. и още 15 мин. си лафи с  някаква леля. Та мъжа ми влезе с 30 мин. закъснение, защото беше първи. Днес е втори и чакахме 45 мин. Докторът днес дойде с 37 мин. по-късно.

# 174
Аз питам, защото нареждам моя мъж за Андрофлор, а за 20 мин не мога да стигна до Геника Simple Smile Не го виждам в изискванията за пробата така или иначе де.

# 175
За спермограмата - задължително в клиниката, иначе само си давате парите напразно.
Последно, когато моят човек ходи, знам, че чака някакво време след като даде пробата, за да видят дали изобщо има какво да се изследва.

# 176
  • Замък сред облаците
Мини, 4 капки на ден са ок, 1600 единици, а не ти е толкова критичен резултата. Честно казано, аз нали не харесвам вигантол, 2000 единици бетър ю ще ти вършат същата работа. А ММ утре е само за СГ, че после сме на детска консултация с малкия и трябва да ни закара, та за друг ден ще запазва час при Бъчваров (още не е).

# 177
Благодаря, АА. В началото, когато разбрах че съм в дефицит, преди около 3 години, за 6 месеца с такава доза не бях вдигнала нищо. Да не говорим, че тогава бях на долна граница, не под нея и вече имах оредяване на косата отпред, на темето. Обаче откъде да ти знам тогава че са свързани нещата. Чак, когато минах на по-висока доза витамин Д, стигнах 120 nmol/l и ги задържах и косата ми взе да се възстановява. Та за това според мен е малко.

# 178
  • Ст Загора
Витанголгд не се усвоява добре при всички....
Аз не боли яйчник.   Обаче не съм в настроение. Свекървата нещо все създава драми ... Дотегна ми

# 179
Аз вигантол не съм пила. Тогава Олиасен ми бяха назначили, горе долу толкова IU на ден. След три месеца, тъй като резултата ми беше същия, смених с течен на Солгар и когато и с него, със същата доза, нямах покачване, на своя глава си вдигнах дозата. Бях почивала два месеца, повечко станаха заради боледуването, и от около 120 резултата ми падна на тези 65.

Общи условия

Активация на акаунт