Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 95

• 24 290
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Четейки ви, реших и аз да изследвам прогестерон този месец. От години имам зацапване 2-3 дни, преди началото на цикъл. Дори когато забременях се случи така.
До сега никой лекар не е обръщал внимание. Преди ми казваха, че е от раничка на шийката на матката. Сега след аборта бях при три различни гинеколога и раничка не видяха, а зацапването продължава. Полипи и кисти нямам. Инфекции също. За ендометриоза не съм се изследвала. Цикълът ми е като по часовник, първите два дни е по-обилен. Никой не е предложил да ми изследва прогестерон, а от всичко май само това ми остана неизследвано. Трябва ли да ходя да ми проследят точно овулацията или може и да си я засека с тест? Аз обикновено много ясно я усещам. Четох, че може да се приема Витекс за нормализиране на хормоналните нива, някоя от вас приемала ли го е?

# 181
  • Замък сред облаците
Първо проследи О с тестове, после изследвай прогестерона 7 дни след О.
Витекс на някои им действа добре, на други много им обърква цикъла.
Аз имах такова зацапване по 3-4 дни преди М, няколко месеца след първия аборт започна, бях си запазила час за АГ да го проверим пък се оказа че отидох бременна тогава. Имах раничка, по всяка вероятност е било от нея. Излющи се с раждането, преди 6м правих и колпоскопия и я нямаше. Реално аз на 19 за пръв път имах раничка и после пак на 32 гореспоменатата. Та, рецидивират имам предвид.

Ако лекарите само са те “гледали” без да направят колпоскопия, не изключвай раничка.

# 182
  • София
Plamkata82, а с PCR от цервикален секрет ли са изследвани микоплазмите и Уреаплазма?

# 183
Благодаря за отговора! Да, скоро не съм се гледала на колпоскоп, може и да е раничката. Откриха ми я, когато бях на 25-6 с обикновен преглед. Беше малка и не искаха да я горят, само сме правили терапия с Ваготил с една гинеколожка. Аз си ходя рутинно на 6 месеца на прегледи, не е нараствала, но последните години като смених гинеколога, никой нищо не казва за раничката. Честно казано, дори не помня от колко време зацапвам така, но до такава степен съм го приела за нормално, че чак сега ми направи впечатление. Когато започна зацапване при аборта, попитах дали е възможно да е от раничката и ми казаха, че раничка не виждат, но не са ме гледали на колпоскоп.  Ще изследвам все пак и прогестерона този месец. Но пък проблеми с цикъла нямам, винаги е редовен.
Първо проследи О с тестове, после изследвай прогестерона 7 дни след О.
Витекс на някои им действа добре, на други много им обърква цикъла.
Аз имах такова зацапване по 3-4 дни преди М, няколко месеца след първия аборт започна, бях си запазила час за АГ да го проверим пък се оказа че отидох бременна тогава. Имах раничка, по всяка вероятност е било от нея. Излющи се с раждането, преди 6м правих и колпоскопия и я нямаше. Реално аз на 19 за пръв път имах раничка и после пак на 32 гореспоменатата. Та, рецидивират имам предвид.

Ако лекарите само са те “гледали” без да направят колпоскопия, не изключвай раничка.

# 184
Plamkata82, а с PCR от цервикален секрет ли са изследвани микоплазмите и Уреаплазма?
Да, последното ми изследване. Първите две ДНК тест на цервикален секрет, но пак казвам, че при мен не се изолираха, а само в еяколата на мъжа ми.

# 185
Мисля, че при мен всичко свърши..

Скрит текст:
Преди малко при изправяне имах чувството, че съм се напишкала, отидох до тоалетната и всичко беше в кръв като избърсах и голям съсирек, горе-долу с големината, която бих очаквала да е сакчето. Не съм запазвала нищо за изследване, мисля да мина утре сутрина да пусна ЧХГ и прогестерон, за да видя дали са паднали и все пак утре вечер ще си отида на часа, но по-скоро да се види дали всичко се е изчистило. Толкова ми е болно, тъй като си мислех, че този път върви по-добре, но уви.. пак не ни е било писано. Въпреки, че знаех, че не трябва да мисля прекалено в бъдещето, все пак се прокрадваха мисли как на 8-ми март ще изненадаме семейството, а лятото ще пропуснем сватбата на най-добрата ми приятелка в чужбина, тъй като щеше да се падне седмица преди термина..

Ще се пробвам да гледам напред, ще си отида на всички прегледи, които си планирах за този месец, и ще трябва по-сериозно да поговорим какви са следващите стъпки след вече 3 загуби в рамките на 8 месеца.

# 186
  • Ст Загора
Ей миличка Файона Cry Cry
Дай си време. Може да е имало нещо ембриончето

# 187

Скрит текст:
Преди малко при изправяне имах чувството, че съм се напишкала, отидох до тоалетната и всичко беше в кръв като избърсах и голям съсирек, горе-долу с големината, която бих очаквала да е сакчето. Не съм запазвала нищо за изследване, мисля да мина утре сутрина да пусна ЧХГ и прогестерон, за да видя дали са паднали и все пак утре вечер ще си отида на часа, но по-скоро да се види дали всичко се е изчистило. Толкова ми е болно, тъй като си мислех, че този път върви по-добре, но уви.. пак не ни е било писано. Въпреки, че знаех, че не трябва да мисля прекалено в бъдещето, все пак се прокрадваха мисли как на 8-ми март ще изненадаме семейството, а лятото ще пропуснем сватбата на най-добрата ми приятелка в чужбина, тъй като щеше да се падне седмица преди термина..

Ще се пробвам да гледам напред, ще си отида на всички прегледи, които си планирах за този месец, и ще трябва по-сериозно да поговорим какви са следващите стъпки след вече 3 загуби в рамките на 8 месеца.
Аз бих те посъветвала веднага да отдеш на лекар, защото с последния аборт, аз бях така още от самото начало с много кървене и изпадане на съсиреци, но въпреки всичко бебето вървеше добре, кървях от хематом, а аборта ми беше в 17г.с от бъбречна криза

# 188
Ех, Файонка... не мога да ти кажа съжалявам,  все пак нищо не се е потвърдило и се надявам с цялото си сърце всичко да е наред. Не губи надежда🫶

# 189

Скрит текст:

А според мен бегом към АГ или някой спешен кабинет. Не искам да давам напразни надежди, даже напротив, но моя близка беше с брутални хематоми в първи триместър и го избута до термин.

# 190
Ох, Fayona, прегръдки! Отивай на преглед по-скоро и според мен. Как вървяха ЧХГ и прогестерон за момента? Докато не се потвърдят нещата не се отчайвай съвсем, чували сме какви ли не истории

# 191
Съжалаявам, Fayona...

Надявам се да е от нещо друго и всичко да е наред, помня, че ти вървяха добре рзултатите този път май...

Бъди силна и мисли за добър резултат, ще се случи, вярвай!

# 192
  • Замък сред облаците
Файона, иди на лекар и виж каква е ситуацията. Силно гуш!!!

ММ пусна днес СГ. Много е разочарован от отношението на администрацията в Щерев. Никакви обяснения, мацката на регистратура докато обработвала плащанията на няколко пациенти обяснявала по телефона как се прави пача… Ходил до информация да пита как ще си получи резултатите, даже не му казали след колко време да ги очаква.

# 193
Минах през кабинета, все още си е на мястото, пораснало е от миналия път и има ембрионче вътре вече. Приеха ме в болницата, биха ми хориомон и в момента съм на системи. Стискайте ми палци, че имам нужда!

# 194
Най-най-стиснатите палци! Представям си през какво минаваш, но не губи вяра, всички сме с теб!

Общи условия

Активация на акаунт