Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 95

• 24 601
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
Реално при консултацията с Лисичков той каза, че АГ ще прецени 0.6 или 0.4, но и той каза, че вероятно 0.6 ще е по-добре защото съм с наднормено тегло. Ще слушам АГ на частно тогава и да се надяваме всичко да е наред 🙏
Благодаря, момичета 😊

# 256
Здравейте дами, следя стриктно темата от 6-7м писала съм няколко пъти. През август бях бременна, но нещата не се получиха беше кухо яйце или много мъничко образование, което беше с 4седмици назад аз бяг почти в 9г.с отидох за различни мнение затова едната АГ каза кухо другата се съмняваше за много мъничкото образование, та направиха ми вакум аборт мина всичко както трябва. След това си направих изследвания оказа се, че имам тромбофилия, но не е категорично, че от това се е получило така. Възстанових се доста бързо по думите на АГ и сега отново съм бременна, вчера бях на АГ 5г.с видя се сакчето, лекарката каза, че е още много рано за ембрион или да се види нещо, имам и малко съмнение за късна овулация с 3-4дена от датата по календар. След толкова много приказки всичко е наред, но аз не мога да спра да се притеснявам дали няма да стане същотото и затова исках да си излея душата на вас понеже виждам, че повечето сте доста запознати с нещата и всявате доверие. На терапия съм с клексан 0,4, неофолик мета 3х1, В12 и вит Д
Благодаря ви и пожелавам на всички мечтите им да станат реалност

# 257
Heyheyy, тихичко честито! Нека на следващия преглед отново всичко е наред и си отговаря! Желая ти лека и безпроблемна бременност до пухкав финал!

# 258
  • Замък сред облаците
Неофолик мета е абсурдно висока доза. Едно хапче на ден е достатъчно, освен ако не си в дефицит на фолат или много нисък хемоглобин, тогава изписват по две. Високите нива на фолат предполагаемо имат връзка и с развитие на аутизъм. Б12 също трябва да се следи изкъсо в тази връзка.

П.п. Аз също съм с тромбофилия и мутация за Б групата, с едно хапче неофолик мета на ден през бременността  вдигнах и над горна граница и имах периоди да го пия през ден даже.

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 10:58 от АА

# 259
Благодаря, от неофолик мета даже преди забременяване хемотоложката ми каза да пия 2х1 и след това 3х1, тогава ще намаля дозата на своя глава следващата седмица имам час и ще я попитам как вървят нещатата и колко трябва да пия

# 260
  • Замък сред облаците
А пусна ли ти изследвания преди да го назначи? На колко време ще го следите?
Коя е хематоложката?

# 261
Др Иванова, бях се консултирала с нея на 15.12, каза ми като видя двете чертички да започна с клексан и след 10дни да се свържа с нея да пуснем изследвания и да видим дали всичко е наред. Тогава не ми назначи изследвания бях и пратила такива които не много отдавна съм си правила ще ги прикача и тук

# 262
  • Замък сред облаците
За Б12 с такова ниво при положитекен тест бях на едно хапче под езика от 1000мкг първи триместър, втория ми го вдигнаха на 2 за известно време. Фолат също си пусни като изследваш Simple Smile Не се спират при бременност, само в деня на изследването не се взимат преди даването на кръв, а след това. Резултатите се интерпретират с презумпцията, че са леко завишени изкуствено.

# 263
При мен нещата не са добри.. прегледаха ме и за три дена не е мръднало с развитието. АГ-то каза, че ще го видим пак е неделя, но не мисля, че трябва да се надявам. Завърши прегледа с думите, че ако пак е неуспешна бременността, вече ще изпратим материала за генетично изследване.

# 264
Файонка,
Ако има отлепяне на сакчето, може да забави малко докато се закрепят нещата.
Много силно стискам палци да е борец мъничето и да се справи.
Hands PrayHands PrayHands Pray

# 265
  • Замък сред облаците
Фей, съжалявам да го чуя. Надяваме се на най-доброто, но симптомите дотук са като за КЯ.. Твоят мъж беше ли правил спермограма?

# 266
Не е правил, все си намираме извинения. Първата година и двамата не бяхме правили никакви изследвания. Втората и двамата се оказахме с ИР, та се фокусирахме над това и свалихме по 15-тина килограма и двамата. От април насам на всеки 4 месеца съм бременна, та тъкмо решава да отиде и виждаме положителен тест и се отказваме. Ако се окаже КЯ генетични изследвания могат ли да се направят или трябва да има ембрион?

# 267
При мен направиха изследване на КЯ, взима се материал от хорионните въси (обвивката отвътре). Дано не се стигне до там все пак и пак да те изненада положително в неделя.

# 268
  • Замък сред облаците
Могат да се направят, то яйцето си носи генетичната информация и без ембрион.
Питам за СГ, защото все са ранни аборти и виж ме и мен миналата година с два. Долу в скрит текст ти пускам идея за размишление, но ако искаш не се занимавай да четеш сега.

Скрит текст:
Давам ти идея къде да се насочиш, заради ИР и повтарящите се ранни загуби, които по-често са проблем с качеството, знаеш.
При нас СГ също е уж в норми, но реално една десета процент ни дели от тератозооспермия, което за мен значи че при нас загубите са малшанс от кофти сперматозоиди плюс че и двата пъти оплождането е след секс 3 до 5 дни преди О, което според мен говори че е оплодил някой изостанал бавен сперматозоид 😂 с успешната ми Б бебеправехме само в дните с положителна О лентичка. Та, от гледна точка на ИР и че това позанижава качеството можете да стегнете яко режима - не либерално, а с драстични мерки - спорт с умерено физическо натоварване 3-4 пъти седмично, кето или НВХ и при необходимост метформинов препарат. Ние половин година го давахме либерално и пак неуспех. Та, време е за крути мерки, особено с ИР. Гушки!!!

# 269
Много съжалявам за всичко това, Fayona, надявам се в крйана сметка нещата да се развият както трябва.

Момичета, аз днес пуснах наново изследвания за ЩЖ и коагулация, за всеки случай и прогестерон.

Как ви се струват?

Предният път ТХС беше над 3, изписаха ми Л-тироксин, гледам бая е паднало, около месец го приемам. Сутринта преди изследването пак го пих, както и Натаспина, само той ми е изписан за коагулацията.

Прогестеронът излезе 135, после го изтриха от лабораторията, нямам идея защо. Чакам да го сложат пак, пък да видим дали ще е друг.

Общи условия

Активация на акаунт