Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 95

• 23 831
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
  • Замък сред облаците
Щом имаш хетерозиготна мутация в ПАИ се изследва задължително и фактор 13 и АСЕ, защото в комбинация с някое от двете дават риск от тромбофилия.

Тоест на база на тези изследвания не може да се заключи на 100% че нямаш тромбофилия.

# 91
Момичета, здравейте. Излезе ми резултатът от ЧХГ. Първо ЧХГ пуснато в 11:00 часа на 02.01 (ако има значение часовете), второ ЧХГ от днес 04.01 в 07:00 часа. Прилагам снимки:

Виждам, че не се е удвоило както трябва, но фактически няма пълни 48 часа.. Според вас има ли надежда? Да пусна ли утре пак, че в събота тук не работят лабораториите?
За капак от снощи съм с високо кръвно 140/90 , а днес 140/100... някой да е имал високо кръвно при бременност? Чакам да мина при кардиоложката, но всяко мнение или опит ще ми е от полза.

# 92
Може ли да питам, аз също съм на ципрофлоксацин в момента, но при мен бактерията е в пикочната система, микробиологията излезе чиста. Моят АГ каза, че за ешерихия няма нужда мъжът ми да се лекува, освен ако няма оплаквания. Ние също пропускаме опитите заради това този месец, аз много добре те разбирам от гледна точка на почти 37-годишна Simple Smile

# 93
Бубе, пуснах ти резултатите в калкулатор за удвояване. Не влиза в референтните стойности от 48 - 72 часа, но е доста близо. По-добре повтори пак след 2 дена, заедно с прогестерон. Стискам ти палци! Flowers Four Leaf Clover

# 94
  • Замък сред облаците
Бубе, повтори в събота. Дано се развива правилно. Ако прогестеронът обаче пада утре не взимай допълнително.

За кръвното съм пас, знам че аспирин изписват, но толкова рано няма да давам съвети.

# 95
Бубе, повтори в събота. Дано се развива правилно. Ако прогестеронът обаче пада утре не взимай допълнително.

За кръвното съм пас, знам че аспирин изписват, но толкова рано няма да давам съвети.

В събота не работят.. остава утре, за да видя реално как е на 72 часа или понеделник. 🤷‍♀️

# 96
  • Замък сред облаците
И утре и понеделник тогава. За застраховка.

# 97
Щом имаш хетерозиготна мутация в ПАИ се изследва задължително и фактор 13 и АСЕ, защото в комбинация с някое от двете дават риск от тромбофилия.

Тоест на база на тези изследвания не може да се заключи на 100% че нямаш тромбофилия.
Ясно, ще пусна тогава и тях. Благодаря!

# 98
А за ТСХ и ФТ4 какво мислите? Казаха ми да ги пусна при + тест, днес излезнаха:

# 99
  • Замък сред облаците
Много изявена хипофункция. Трябва да почнеш тироксин незабавно, ако не си, а ако пиеш явно трябва да се увеличи дозата.

# 100
Много изявена хипофункция. Трябва да почнеш тироксин незабавно, ако не си, а ако пиеш явно трябва да се увеличи дозата.

До преди месец пиех еутирокс от 25мг по половин на ден за смъкване на ТСХ преди евентуална бременност. Но ми падна под 1 , не се чувствах добре и го спрях. Сега явно отново ще се пие. Благодаря, АА.
   Относно кръвното кардиоложката изписа допегит по 1/2 сутрин и вечер и след 1 седмица ме вика пак.

# 101
  • София
Бебе, при бременност тсх може да се качи. Пий си пак дозата и след 45 дни контрола.

Бонди, пусни изследване на витамините Б9 и Б12 и хомоцистеин, ако има необходимост да вземеш мерки.

Може ли да питаш, мъжете почти винаги карат инфекциите бизсимптомно. Трябва да пиете аб и двамата едновременно, и без секс докато се лекувате, докато не се изчисти бактерията, за да не се получи реинфекция. Е. Коли е много упорита.

# 102
А не трябва ли все пак и мъжът да има антибиограма, тя ешерихията не е патогенна бактерия, имаме си я в нас всички, просто попада на неправилни места и прави белички. Може би ако и той пусне изследване и се открие и при него? Малко разсъждавам на глас, не претендирам да съм права в случая. Аз също обичам да се презастраховам, но специално питах АГ дали трябва и мъжът ми да се лекува и той каза, че няма нужда. Отварям отново скоба, че при мен е уринарна инфекция. И втора скоба, че се появи в месец, в който се пазихме.
Не искам да всявам смут, просто и на мен ми е важно Simple Smile

# 103
  • Ст Загора
А не трябва ли все пак и мъжът да има антибиограма, тя ешерихията не е патогенна бактерия, имаме си я в нас всички, просто попада на неправилни места и прави белички. Може би ако и той пусне изследване и се открие и при него? Малко разсъждавам на глас, не претендирам да съм права в случая. Аз също обичам да се презастраховам, но специално питах АГ дали трябва и мъжът ми да се лекува и той каза, че няма нужда. Отварям отново скоба, че при мен е уринарна инфекция. И втора скоба, че се появи в месец, в който се пазихме.
Не искам да всявам смут, просто и на мен ми е важно Simple Smile
аз имам 2 бременностти с нея . Веднъж я излекувах, и ми изтекоха водите.
Вторият път бях при д-р АГ уж по -добре , тя не била опасна!
Мм пускал микробиология няма я

# 104
  • Замък сред облаците
Когато е на неправилните места е патогенна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт