Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 95

• 24 322
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
  • Ст Загора
В геника се плаша около 400 кв за всички синдроми . Носиш плода в стер. Контейнер с физиологичен разтвор

# 226
  • Варна
В геника се плаша около 400 кв за всички синдроми . Носиш плода в стер. Контейнер с физиологичен разтвор
Благодаря!

# 227
Разбирам. Ох, много се надявам да не стигнем до там, но е добре да се знае... много благодаря!

Може ли да разясниш как се е изолирал генетичен проблем при нормални кариотипи? Благодаря предварително и стискам много палци всичко да е наред сега! 😇

Правихме два анализа на абортивен материал, като и двата бяха с генетични дефекти. Това беше достатъчно за становище от генетик и одобрение по фонда.
При ПИД от 7 привидно ок ембриона, три се оказаха с нормални гени и 4 с различни  генетични дефекти.

# 228
Момичета надали има някой буден, но утре ми беше назначен вакуума, но преди малко започна зацапване.
Въпроса е, трябва ли да тичам посред нощите до спешното или да изчакам кротко до утре, за какво да следя през ноща?
Болките са търпими, предпочитам сама да се изчистя, но пък ме е страх да не припадна, като при кървенето с другото околоплодно сакче (бяха две в началото първо едното отпадна, после и на второто сърчицето спря в 9г.с. отговаря на 6г.с.)
Някакво обезболяващо мога ли да пия?
Благодаря за отговорите до тук, покрай вас сякаш съм една идея по-добре психически

# 229
На мен ми дадоха да пия Но Шпа 2х3 на ден при аборт в 6 г.с. Изчистих се сама, болките бяха доста силни и това помогна. При мен започна през нощта и отидох сутринта в 9 в спешното, колкото да ме прегледат и да бият Резонатив (с отрицателен резус фактор съм)
Аз бих изчакала на твое място. Има ли кой да реагира, ако много ти прилошее? 
Момичета надали има някой буден, но утре ми беше назначен вакуума, но преди малко започна зацапване.
Въпроса е, трябва ли да тичам посред нощите до спешното или да изчакам кротко до утре, за какво да следя през ноща?
Болките са търпими, предпочитам сама да се изчистя, но пък ме е страх да не припадна, като при кървенето с другото околоплодно сакче (бяха две в началото първо едното отпадна, после и на второто сърчицето спря в 9г.с. отговаря на 6г.с.)
Благодаря за отговорите до тук, покрай вас сякаш съм една идея по-добре психически

# 230
  • Пловдив
Съни, моя А бе двуфазен -хапчета и ревизия и бях под наблюдение в болницата(по-голяма седмица бях). Единствено за болките ми дадоха свещичка, предполагам заради упойката след това. Не знам какво да те посъветвам. Дано някой с опит да се включи.
Хубаво е да има някой до теб, да реагира в случай на нужда.
Стискам палци за най-добър развой!❤🍀🙏

# 231
На мен ми дадоха да пия Но Шпа 2х3 на ден при аборт в 6 г.с. Изчистих се сама, болките бяха доста силни и това помогна. При мен започна през нощта и отидох сутринта в 9 в спешното, колкото да ме прегледат и да бият Резонатив (с отрицателен резус фактор съм)
Аз бих изчакала на твое място. Има ли кой да реагира, ако много ти прилошее? 

Не съм сама с мъжа ми съм, децата са при баба си за всеки случай, предупредих го да не се шашка ако припадна.
За сега мн бавно върви, не като първото кървене, до преди два дена бях на прогестерон, надали ще тръгне толкова лесно.. просто искам да се свърши, но не и да мина през мъчение вкъщи и после вакуум..
Благодаря момичета, ще пийна едно нош-па за всеки случай, въпреки че е търпимо за сега.

# 232
Стискаме ти всички палци, Джелато!

Момичета, днес попаднах на една теория, че кортикостероидите може да причинят липсваща овулация. Пия Медрол по препоръка на имунолог след аборта (вече четири-пет месеца май ще станат) и макар да е уж в малки дози, дали, според вас, може да възпрепятства овулация този препарат? 🤔 от друга страна си мисля, че щом и бременни го пият, не би следвало… ама кой знае…
Кортикостероидите оказват влияние върху хормоните на надбъбречните жлези. Аз вземах стероиден препарат преди бременност именно за това. Ако по принцип нямате проблем с тях, предполагам, че могат да се отразят негативно, но това е лично мнение по пътя на логиката, трябва ендокринолог да каже.

# 233
  • Замък сред облаците
Андромеда, отношение Л-тироксин, нито нивото на ТСХ, нито че за 5 дни е отложено пиенето. Просто нямат такава връзка с бременността. Друг е въпросът преди бременността с какви нива на фТ4 е била, защото при ниски може яйцеклетката да е дефектна. Също може и в мъжа да е проблемът. Още един глас за генетично изследване, тъй като е възможна причина.

Момичета, какво но-шпа при аборт, бе? И кой идиот лекар го е изписвал 🫣 Но шпа спира контракциите на матката и възпрепятства/забавя изхвърлянето на съдържимото в матката. Нищо не се пие, което успокоява гладката мускулатура (ношпа, спазмалгон и прочее). Най-много ибупрофен или парацетамол и то само докато изхвърлите сакчето, след това не, за да не маскират повишена температура, ако се появи.

# 234
  • Варна
Андромеда, отношение Л-тироксин, нито нивото на ТСХ, нито че за 5 дни е отложено пиенето. Просто нямат такава връзка с бременността. Друг е въпросът преди бременността с какви нива на фТ4 е била, защото при ниски може яйцеклетката да е дефектна. Също може и в мъжа да е проблемът. Още един глас за генетично изследване, тъй като е възможна причина.

Момичета, какво но-шпа при аборт, бе? И кой идиот лекар го е изписвал 🫣 Но шпа спира контракциите на матката и възпрепятства/забавя изхвърлянето на съдържимото в матката. Нищо не се пие, което успокоява гладката мускулатура (ношпа, спазмалгон и прочее). Най-много ибупрофен или парацетамол и то само докато изхвърлите сакчето, след това не, за да не маскират повишена температура, ако се появи.

Благодаря ! Освен кариотип нещо друго?

# 235
Sunny, всичко наред ли е? Как се чувстваш?

Аз своя аборт минах без обезболяващи, но няма да крия, че беше ад. Ако могат да ти изпишат нещо подходящо, най-добре.

# 236
При вече започнал аборт и отворен канал, Но Шпа не може да спре хода му. Разбирам логиката ти, но вярвам, че е имала подходящите причини да го предпише, със сигурност не бих я нарекла лекар идиот. Вероятно има значение дозировката и етапа, в който се пие. Именно заради следенето на температурата ми казаха да не приемам аналгетици и ибупрофен, аспирин също не, заради кървенето. След посещението ми в спешното в Шейново потвърдиха да продължа да го пия. При мен не възпрепятства изчистването, но ми донесе временно облекчение.

# 237
  • Замък сред облаците
Андромеда, ако кариотипа е нормален тогава да се види спермограмата на мъжа. Това е което ми идва на ум.

Мел, не е за отворения канал, а да се изтласка тъканта. И едно е в 6гс, друго е в 8+. И двете съм ги минавала естествено. И затова са ти и казали за НСВПС, ако има задържано може да стане инфекция и са вдигнеш темп. Но като 1-2 обезболяващи докато мине сака не се вдига температура и няма риск от инфекция. То това е абсурдното при лекарите - пий там за комфорта пък следи да не стане инфекция, тогава ще те отворим да те чистим. 🤷♀ Те може да са супер в кюртажите, ама истински добрият лекар ще те информира кое и как да правиш, за да НЕ стигнеш до тяхната намеса. Моята АГ също е от школата на Шейново впрочем.

# 238
Чакам си още, имаха спешно секцио и доста почакахме.
Още се колебая за изследване на ген. материал, имахме спор с мъжа ми и той естествено реагира, като всеки мъж, който се шашка да не му имало нещо, всеки отделно има по две деца, но е доста по-възрастен (50г) и мен ме притеснява дали не е от това.
Ще помисля и пак ще говоря с лекарката, не ни е на всяка цена идеята да имаме деца, въпреки че след като за мъничко почувствах пак хубавото усещане пак ми се иска..
Кога имахте желание за опити отново? Аз ли съм луда, че искам пак да се подновят след възстановяването или е нормална реакция?

# 239
Потвърждавам написаното от АА, че моят сак беше вече в канала, но специално ме предупредиха също да не пия никакви обезболяващи, особено но шпа.

Стискам палци на Съни всичко да мине възможно най - безболезнено.

Файона, как си? Видях в другата тема, че е овладяно кървенето.

Общи условия

Активация на акаунт