Работа, CV-та, HR-и, съвети - 90

• 43 804
  • 837
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Майката пък си мисли: те не ми увеличиха с лев заплатата, що да не си вземам болнични и да си гледам детето спокойно, след като не ме оценяват.
За какво точно да я оценяват, нали си е била в къщи? Joy

# 346
Нали се е върнала на работа и работи?

# 347
  • София
Да я оценят от вратата, че е благоволила да се върне демек? Не го разбирам аз това.

# 348
Очевидно не става дума от вратата. Ама колко пък да се доказва? Ако ще е 2-3-6 месеца за малко над инфлацията, по-добре да смени фирмата. Това е най-добрият начин да ти повишат осезаемо заплатата.

# 349
Факт. До сега не съм си вдигала така заплатата, както със смяна.

# 350
Един месец е достатъчен, за да стане ясно някой дали е в час или не. Даже на места заплатите се изплащат на 25-то число на следващия месец, та мениджмънтът има предостатъчно време  при добро желание да направи адекватна оценка на работата на някого.
Освен това баркодът на земелчето едва ли се е променил през последните две години, в които майката не е била на работа. Аз, когато се върнах, имаше нови неща, но по-голямата част от работата беше по процедури, които аз самата бях създала. Та, не навсякъде е толкова динамично, че нормален човек да не може да навлезе за месец.

# 351
Факт. До сега не съм си вдигала така заплатата, както със смяна.
Аз дори само с подаване на заявлението за напускане, и то няколко пъти. Първият беше непосредствено след изпитателния срок. Ама тогава бях млада, сега не съм чак толкова смела...
Майката с детето сега тепърва да тръгне да търси нова работа, ще е малко несигурно.

# 352
  • София
Ще сменя работа, ама ще каже чао и на всички невероятни защити, които им предлага КТ. Затова седят и си натискат парцалите до 3 г. на детето. Човекът си личи ч, когато му пука и когато цъка едно през друго болнични за щяло и нещяло.

# 353
  • Somewhere far away
то готина схемичка, но винаги съм се чудила от къде им ги дават тези болнични е така за щяло и за нещяло? моята лична никога няма да ми даде , освен ако наистина не съм зле.

# 354
При нас някои взимат болнични и цъкат час-маг... Има всякакви тарикати.

# 355
  • тук-там
М, да. Като сметнете и 60 дни отпуск, която не са изработили - ето ти ги три заплати - за една година са си 30% увеличение.
Не, че съм против майките, ма много кекави последно време...
Иначе цяла бременност в болнични, пък за ваучерите са първи - няма студ, няма жега... За болничните след това не ми се говори...
Та малко емпатия и от двете страни трябва, а не да се тропа с краче.

# 356
С ваучерите се пазарува. Това е все едно да им държите сметка що си взимат заплатата. Особено втората година майчинство 200 лв са добре дошли.
Ваучерите много спокойно могат да се обвържат с отработено време в месеца и всички болни или в майчинство да бъдат лишени от огромната сума 200 лв.
Аз наистина мислех, че говорим за свестните , не за тези, дето се почесват на работа, вторите са ясни. Ама защо и първите да страдат заради тях?

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 22:58 от Нарцùса

# 357
Отвратена съм от нагласата към майките. Всички под един знаменател.

# 358
Не виждам никаква негативна нагласа към майките в темата. Какво им се полага, казва законът.
Останалото не се полага по право на никого, а се изработва и постига със собствени усилия. Независимо дали са майки, жени, мъже, небинарни или ескимоси.

# 359
Майките наистина са различни и из целия спектър. По принцип е вярно, че отношението им към работата преди раждането се запазва и след него, но са налице и изключения.

Моя бивша колежка беше  много стриктна и дисциплинирана преди да роди, но след това сама казва, че си е променила сериозно приоритетите и вече по-скоро се носи по течението. Което е не е добре, тъй като в нейната професия подобен подход препятства по-нататъшно развитие.

Общи условия

Активация на акаунт