Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 83

• 51 591
  • 775
  •   1
Отговори
# 165
Малинче, успех, всичко ще се нареди ❤️
На мен ми излязоха резултатите от ПЕТ скенера, вижда се само туморната формация в гърдата и един аксиларен лимфен възел 10 мм, други около него са в нормата, но са писали че са съмнителни, също. Всичко друго е чисто. Не мога да ви опиша какъв ад изживях, докато чаках резултатите, щях да получа удар. Сега съм малко по спокойна и се чудя сериозно къде да се запиша за химиотерапия. Някой от вас мили дами, може ли да сподели за тази каска за коса, ако я е ползвал, има ли ефект, струва ли си?
Четох,четох отзиви, и се чудя дали да избера Онкология с каска. Онколог ми каза, че е малко преекспонирана историята с тия каски. Възможно ли е да ти опада косата и да не се възстанови никога?
Благодаря предварително за отговорите и благодаря за подкрепата, много благодаря, направо ме спасихте.
Бъдете здрави!

# 166
haidi,
Радвам се за добрите резултати (че няма разсейки)!
Не знам за случай да е опадала коса и да не порасне повече. Расте по-гъста даже.
За химиотерапия бих препоръчала Токуда, работят и с каска, но ти трябва да си я организираш. Две нощувки си на всяка вливка там, дават много съпътстващи лекарства освен химията и не съм срещала човек да му е зле. Аз даже работех по време на химиотерапиите. Плаща се всеки престой + се плаща за каската.
Надежда също е ок, там не се спи, вливат те и си тръгваш.
И на двете места са претоварени, пълно е с хора, въоръжи се с търпение за голямо чакане.
Успех! Heart

# 167
  • София
Здравейте, момичета!🤗
Изпуснала съм ви от поглед!
Не пиша, но ви чета редовно.
Имам въпрос: Скоро някоя от вас вземала ли е епитеза по новите правила? В АСП ми казаха, че вече не е при тях, а по здравна каса.
Моля някой да сподели какъв е пътят!
Хубав ден! 😘

# 168
Аз вземах скоро, дори ми се обадиха от здравната каса да ме информират, че имам право и за промяната на процедурата.
Бързо и лесно, с едно посещение на Енос 10 се случиха нещата

# 169
  • Северозапада
Здравейте! Получих и аз резултата от ПЕТ скенера. Мисля, че е добър
Скрит текст:
Аз избрах да се лекувам в Надежда. Започнах миналата седмица. За да ми издават болнични трябва да лежа в болницата по 3 дни на всеки 3 седмици. Ако си от София или има къде да спиш, не е нужно да оставаш. Каски се предлагат от фирма, но аз реших без. На първия ми престой бях в стаята с жена минала ХТ. Тя си е купила каска на първото вливане, въпреки това е загубила косата.
Мисля да си направя вежди (микроблейдинг), че и без това са ми рехави. Притеснявам се дали няма да даде странични ефекти някакви. Ще се радвам някой да сподели опит.

# 170
Аз исках да правя вежди преди химио и ми отказаха в салона

# 171
Ант,
Щом вече си започнала химията изобщо не е желателно микроблейдинг да правиш. Имунната ти система е срината в момента и всяко нарушение целостта на кожата е рисковано. Да не говорим за оцветители, които се вкарват, за да се пигментира веждата.
Ще имаш време и за това, но не е сега това време. Не рискувай!

# 172
  • Северозапада
Благодаря! И аз това мислих, да не направя някоя инфекция или реакция към тушовете. Но и видях доста жени с такива корекции, докато обикалях по болниците. Може и преди това да са направени.

# 173
  • ПЛОВДИВ
Момичета, за тези които са на химиотерапията или свършват мога да Ви препоръчам Комплект за вежди, EVNC от eMag и на серума на Бонилаш, но той се почва след ХТ.

# 174
Ант,сигурно веждите са им от преди това,аз също веднага след биопсията си запазих час за вежди ,защото мислех че ще имам химия.В салона ми дадоха една анкета ,в която имаше изброени забилявания, сред които и онкологични,питах проблем ли е ако имаме такова и момичето ми обясни ,че преди химия е противопоказно и отказа да ми направи.Каза ,че щом мине лечението не е проблем,но докато се лекуваме имунитета ни си има достатъчно работа.Радвам се ,че така стана защото нямах химия и не съм фен на рисуваните вежди,но и да имах щях да сум без вежди.

# 175
Здравейте,

Отдавна не съм влизала и много се надявах да не ми се наложи, НО отново имам нужда от малко кураж и вашите мнения.

Майка ми се разболя преди около 3 години. Минахме през пълна мастектомия на лява гърда и извадени 12 лв, от които повечето заразени, червена и Бяла химия, а сега е само на хормонални. До миналата година ходеше през 3 месеца на контролни прегледи и всичко изглеждаше добре, с едно изключение - туморния маркер не падна под 32. Вчера, след изминали 6 месеца от последните контроли, с кръвните изследвания всичко е наред, ехограф също, но изненада - туморен маркер 48.

Моля за съвет, ако сте изпадали в подобна ситуация как се развиха нещата, какво следва?

Тя истински се надява, че е просто някакво несъвпадение, леко отклонение и че всичко ще е наред. Аз не знам къде се намирам, повръща ми се от ужас, но не го полазвам.

Благодаря, че сте ме прочели и благодаря на всеки, който даде съвет и идея какво ни очаква.

# 176
ПЕТ скенер кога е правен?
Ако скоро не е, вземете направление, за да разберете какво е.
Може да е възпаление, може да е рецидив.
Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 177
Момичета, относно веждите - аз си направих преди химията...около месец преди да я почна. Нямала съм проблеми. Но наистина не знам дали е наложително - има вече достатъчно гримове и полуперманентни гелове. Опции без край.

# 178
  • Русе
Образно изследване трябва за мама. Права е Палечка. Може да е много неща. Да се обажда на онколога си и да мине нещо.

# 179
Здравейте, може ли да ми препоръчате добър хирург, записах час за консултация при проф. Деян Йорданов- ВМА. За едновременно отстраняване на гърдата и реконструкция моментна кои хирурзи ще ми препоръчате.
Обмислям и преглед при д-р Атанасов от Надежда, където се лекувам.
Благодаря на всички..

Общи условия

Активация на акаунт