Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 83

• 51 630
  • 775
  •   1
Отговори
# 150
Не разбирам част от коментарите. Всеки има право на мнение. Аз не бих си позволила да призовавам никого към нищо. Човек защо прави това или онова си е чисто негова работа.
За толкова години с друг нелечим здравосоловен проблем (споменах в началото - имам МС), аз за себе си, съм убедена  само в две неща.
Едното е, че по-добре се справят хората, които са (образно казано) останали "капитан на кораба". Не са позволили животът им да се завърти около болестта и да подчинят на нея всичко.
А другото, че на човек му помага това, в което вярва. Затова и на хората им помагат различни неща. Нещо може да работи чудесно за мен, но да е от нулева полза за някой друг в същата ситуация.

@Малечка
Благодаря, ще я видя и тази книга.

@Mollly
Напълно се съгласявам с теб за Хамериканския начин на писане на такива книги. Често слушам или чета само резюмета, които предават по същество идеята без всички подробно разгледани казуси един по един. Идеята на "Глюкозната революция" наистина е за 15 страници или 15 мин. видео.

# 151
haidi,
Мисля, че си поела по правилния път! Hug
Аз имам една звездичка, която е толкова навътре в темата за помощ от алтернативните методи, толкова информация ми изпрати, че дори дъщеря ми (лекар с абсолютно консервативно мислене) се пречупи и гледа по съвсем различен начин на лечението ми! Heart
Вдъхновител от чист вид е Зорничката ми, много я обичам! Heart
Ако искаш, ще я помоля да ти пише, усещам, че имаш нужда!

# 152
Точно така е  Малинче! Heart
Всеки е свободен да вярва, в каквото избере и да прави това, което смята че му помага. Аз съм от вторите, дето избират да си живеят живота и да хапват и пийват, каквото им душа иска.  Не преча на никой да вярва и прави, каквото е намерил за правилно за него. На възраст съм, на която трудно се поддавам на манипулации и влияния, ако не съм убедена в нещо.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 18:36 от Mollly

# 153
Haidi,
Според мен не спирай напълно месото. На мен след операцията и червената химия, хемоглобинът ми падна на 101.
Всеки ден ядях свинско или телешко, дроб, далачета... Яйца - на очи или варени.
И зеленчуци много ядях, ние си произвеждаме, но само с тях не става.
Ако имаш химиотерапия, ще ти трябват много сили, чисто физически.

# 154
  • Северозапада
Днес докато чаках за вливката срещнах познат преборил 2 пъти рака. Сподели, че най-големия му проблем от ХТ е било това, че не му се е пила ракийка по 3-4 дни 🤪. Човека е 65+ и си гледа живота без да се вманиячава. Ползва и алтернативни методи, напр. повишил си е тромбоцитите с ядене на киви.

# 155
Аз също не съм се ограничила от ядене на всичко. Всъщност вярвам, че човек тр да “слуша” организма си без да прекалява. И от глюкоза има нужда и от натриев хлорид
също и от брашно също, та дори от вредно изкушение от вр на вр. Както шерпата е адаптиран да диша разреден въздух и алвеолите в белия му дроб са широки, така и всеки човек е адаптиран към вредностите в хабитата си. По-скоро организмът се подлага на шок ако изведнъж го подложим на химия и строго здравословно хранене. Поне аз така си мисля…. дали съм права, друг въпрос.
Хора, някой на следоперативни вливки с Кадцила? Как е, що е? Ще ми дупчат пак д-то с антихистамини, пак кортикостероид в системата…. Какво да чакам като странични? За киселините от кортикостероидите, взимате ли гастропротектор? Една година ми предстои това удоволствие, мога ли да избегна химическия гастрит? Периферни невропатии?? След операция и 4 химии ми изтръпна палеца на крака и неще да се съживи цял месец 😅, групата на изтръпналите съм, освен това, кадцила, която ще се комбинира със золадекс и нещо, което не запомних…. Доста ме е страх от хормончетата… от какво ли не ме е страх де..

# 156
Гледам книги споменавате
Насилих се да изчета The Cancer code
400 стр накратко:
    Ракът в развитието си наподобява едноклетъчен организъм
    Да се пие зелен чай
    Да се консумира куркума
    Храната - нисковъглехидратна и нискокалорична
    Поне 13 часова пауза между вечеря и закуска

Метастазите идвали предимно от основния тумор - интересно обяснение как и защо един не много агресивен тумор създава силно агресивни метастази

При Рмж  профилактиката била предимно безсмислена, при други видове с повече полза

Останалото го забравих, не ми остана търпение Simple Smile

# 157
  • София
Здравейте, момичета! Всеки ден чета по нещо тук, всеки ден се каня нещо да напиша и като се наканих, се оказва, че не съм ви честитила новата година... Та с това ще започна - да е добра за всички ни, да е щедра към молбите и мечтите ни, да сме здрави, спокойни, силни и доволни. Ей за такива неща си мечтая BlushHeart, пък дано се сбъдват.
Много  сте изписали, ама най-най-хубаво ми стана, като прочетох за щастието на Опосумчето! Сигурна съм, че това прекрасно събитие ще бъде тригера, който ще те изстреля далеч от всяко униние. И не след дълго всичко, през което премина последните месеци, ще бъде блед, неприятен спомен, към който ще те връщат само рутинните прегледи. Другото ще е веселба и чудесни емоции Two Hearts

Ох, да ви призная, много съм зле с правилата и антираковите постулати в комерсиалната им форма. Някак си отказвам да приема, че в 21-ви век, когато науката се развива с бесни темпове, ще се осланям на нечии напътствия, често граничещи с паранормалното. Сигурно съм крайна, сигурно истината е някъде там, по средата, но за себе си предпочитам да живея така, че да съм разумно удовлетворена от битието си, а не да бъда аскет, който дори няма обяснение за това, което прави/не прави.

Преди няколко дни тук видях препратка към забрани за употреба на антиоксиданти и витамините с антиоксидантни свойства (А,Е,С) и това провокира интереса ми да направя по-задълбочени проучвания (имах информация от преди за скандинавски научни колективи, които работят по въпроса). Изчетох доста статии, в т.ч и мета-анализи от последните 2-3 години (не съм лаик) и установявам, че препоръките от нашите лекари се размятат наедро, без никакви задълбочени и осъвременени познания. Оказва се, че дори и авторите, които смятат, че антиоксидантите са свързани с някакъв риск при пациенти с рак на гърдата, заявяват, че този риск съществува само по време на активна химиотерапия (железните йони, отделени в резултат на прооксидативния ефект на вит.С потискат ефекта на химиотерапевтиците). При хормоналната терапия подобен ефект се наблюдава при тамоксифена, т.е. не се препоръчват антиоксиданти при терапия с тамоксифен, заради повлияване на фармакологичните му свойства. Като цяло, данните от проучванията варират от липса на ефект върху заболяването, през полза при умерена употреба (в т.ч. намаляване на смъртността) до терапия с венозно вливане на антиоксиданти в големи дози. За табута во веки веков никой не говори (пише, де). Ох, май се увлякох! Извинявайте, ако съм досадила, направих го с цел да бъда полезна, ако някой се интересува.

И накрая да ви питам нещо във връзка с митовете и табутата. Знаете ли нещо за минералните басейни и нашата диагноза? По-специално за водите с високо съдържание на радон (напр. Павел баня)?

# 158
Flo, благодаря за съдържателния пост- супер много ми уцели вълненията.На имунотерапия съм, а реших да пия един морски колаген, който има и въпросните витамини - а, е, с. Сега скоро пак ще съм в онкологията и щях да питам да го спирам ли тоя колаген, какво ще ми кажат. Но твоите проучвания донякъде ме успокояват, че не правя нещо вредно.
Стой по-добре далеч от минералната вода.
Аз след едно мощно къпане миналата година по това време, почнах - това ме боли, онова ме боли и айде на ехографа и на биопсия.. и така. Все си мисля, че тая минерална вода ми активира нещо..
Бях пускала един линк с базите на МЗ за рехабилитация, където на повечето места в документацията си пише, че водата е противопоказна за хора с онкологични заболявания.

http://nkrehabilitation.bg/

# 159
  • София
А така да обичам СПА-то и минералните басейни Sad

# 160
То не е задължително минералната вода да е толкова силно радонова... Има и по-"леки" води в България Hands V
А доколкото си спомням СПА процедурите са непрепоръчителни по време на активна терапия.
Най-добре си питайте лекаря Simple Smile

Ea_, то ако за седмици ставаше развитието на заболяването, никой нямаше да успее да се диагностицира навреме... Може просто да е провокирало други болежки, които да те накарат да си обърнеш внимание...
Сестра ми си напипа бучката след силен удар от детето с глава... Тя е слаба и се е паднал удара точно на реброто до бучката. Ако не беше станало това, сигурно още дооооста време щеше да мине до откриването. Удара не е провокирал заболяването, а откриването му (в нейния случай). Аз съм на 6-10м на мамолог от години, но тя не. Та идеята ми е - повода за дигностициране не е задължително свързан с появата на заболяването Hands V

# 161
Пенева, аз месец преди Спато бях на ехограф и гърдите ми бяха чисти.
След Спато- веднага започнаха проблеми, имах като сърцебиене, щитовидната жлеза ми се разтуптяваше, не можех да си намеря място, болеше ме глава, корем, температура, какво ли не- усещах, че нещо става с организма ми, а не беше настинка и грип.

След два месеца ми откриха бучката, ки над 80% ще напомня, което прави много възможно да се е появила и пораснала буквално за месеци. Вероятно има съвкупност от фактори, но аз няма да забравя как се върнах от това Спа и започнах да се чувствам както преди не се бях чувствала, беше ми просто зле.

# 162
Охх и аз много обичам СПА ,обожавам всичко което излъчва топло ,сауни,парни бани ,топли басейни ,но греда😒Аз до колкото знам ,процедурите които са свързани с топло ,са не препоръчителни и вредни ,за хора с премаханати лимфни възли.Иначе относно онкологичните заболявания и СПА ,данните са доста противоречиви и не е много ясно високите температури убиват ли раковите клетки или ги стимулират да растат.

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 20:56 от renji

# 163
Никакво намерение нямам да спирам да ходя на басейнче с топла вода.  Ходенето на работа ми е по-вредно убедена съм.
Е няма да тръгна 10 дена след операцията, има време.
Аз събирам багажа за болницата. Вече претръпнах. На рационална вълна съм сега  - нещо да не забравя.
Операцията е в петък сутрин.

# 164
Септември реших да вляза в парна сауна.
Няма такъв ужас!
Веднага почнаха проблеми с ръката Sad
Та за другото не знам, но заради ръцете внимавайте с горещото!

Общи условия

Активация на акаунт