Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 83

• 51 621
  • 775
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, пак съм аз, дадоха ми час за ПЕТ скенер в понеделник, Пета градска.
Вцепенила съм се от ужас да нямам разсейки и метастази из тялото. Боли ме дясната ръка, леко изтръпва, където ми светнаха два лимфни възела и непрекъснато си мисля, че там може да имам разсейки, в ръката. В същото време знам, че нещо съм се простудила откъм врат - ръка и се успокоявам сама, че е от простудата. Постоянно си пипам и натискам подмишницата, боли ме от време на време и се ужасявам. Слушам медитации, за малко се успокоявам, но като се сетя и пак, ужасът и страхът ме обземат.
Не знам как ще издържа до резултатите от ПЕТ скенера. Как се справяте с тоя страх?

# 136
Haidi,
Аз лично не се справям все още.
Но болките не са от разсейки. Не казвам, че нямаш, но за това че те боли от метастази си въобразяваш.
А там дето натискаш, те боли вече от натискането и опипването.
Няма начин да се разбере с опипване дали има метастази или не. Даже по време на операция не винаги се вижда с просто око, затова и се прави хистология на всичко изрязано.
Вече има голяма преживяемост дори със заразени лимфни възли.
На мен доктор Консулова ми каза, че като са махнати лв, дори с метастази, след петата година, шанса да се разболея пак е колкото и на здрав сега човек.
А дори четвърти стадии имат вече почти сто процента пет годишна преживяемост.
И аз си имам моите мухи в главата, но ти казвам да си пийнеш нещо успокоително, има без рецепти и да изчакаш резултата от скенера.
Дори и да има някой заразен лв, пак ти казвам, че нищо не означава това.
Знам за случай с извадени 10 заразени лв, жива и здрава е 15 години след това. И знам за ин ситу, а след няколко години с лезии по други органи.
Онкологията не е математика - 2 сантиметра плюс втори стадии , равно на 4 години, 3 месеца и 5 дена живот.
Скоро ще ти почне лечението и ще се успокоиш малко. Но наистина засега нямаш причини да мислиш, че имаш далечни разсейки или че ще умреш в близките няколко години.
Намери си читав онколог! Това ти е едно от най-важните неща сега.
Прегръдки и стискам палци за изследването! HugHeart

# 137
Haidi, и аз като Opossum не се справям със страха и подкрепям писаното от нея напълно.

# 138
Едва ли някога ще се справим със страха!Той винаги ще си бъде с нас!Кураж момичета знам колко е трудно:heart:

# 139
Здравейте на всички. Мина доста време от както не съм писала.. Минах 3 химии и след 5 дни ми предстои 4-та. При последната вливка лекаря ми каза че трябва да се насоча и избера вече хирург за операция. Имам назначени общо 6 химии , Хер 3+, хормонален статус отрицателен..
Все още не знам при кой да се оперирам.
Ако химията стопи тумора искам операцията ми да е щадяща , зависи от решението на хирурга .
Правих скенер на гърди, таз и корем, чисто е.
Това е за сега от мен..

# 140
Страхът ще ни съпътства до края на живота ни! На всеки преглед, на всяко образно, на всяко кръвно изследване !
Откакто съм с диагнозата аз започнах да се интересувам от всякакви духовни практики.  В някои намирам своето, в други не.
Опитвам се да боря страховете си по най-различни начини, с медитации, амулети, малко спорт.  Преди време попаднах на една сентенция, която много ми пасна и си я преповтарям, когато ме обземе страх и несигурност.  А преди бях такъв скептик към тези неща 😀.

"Твоята сила се крие в моя страх. Вече нямам страх, а ти вече нямаш сила"
Сенека

Последна редакция: нд, 21 яну 2024, 23:09 от Mollly

# 141
Хелоууу, готини! Няма какво да се лъжем, че страхът краде мечти, краде ги, няма да му се даваме я, така че мечтайте смело, и дай Боже, без страх! Най-големият враг на човека е страхът! Да прогоним врага заедно, да му свием сърмите!  Ботев и Левски, ако ги беше страх нямаше да я има България, нямаше да ни има и нас, дет се вика Simple Smile Малко по-глобално и по отгоре гледам да гледам, ама ще я видим тая работа де Simple Smile
Та за сармите, малко да поспамя, така среднощно..
Двама приятели се срещат и единия вика на другия:
- Ей, Сърма, как я караш?
- Я, да не ме наричаш Сърма, че такъв бой ще ти дръпна... рекал другарят му, и все пак му дръпнал един хубав бой!
След време двамата пак се срещнали и тоя първия подел:
- Здравей, Лозов лист с кайма, с ориз!
- А си ме завил, а съм те убил!  

Та поуката каква е, момент да помисля, ъммм, ами може да се рече, че ако свием сърмата ще следва убийство, нещо като в криминале, но не точно Simple Smile Луда работа, дано малко да съм вкарала хумор в сатирата..

Дървена пътечка
пясък и тъга
и моята душа
потъва в слабоста...
Белите вълни,
моите очи
и разкъсан погледа ми
спъва се в сълзи...

Понякога времето е в ръцете ми, а аз не мога да си изплета хоризонт. Бъдеще. Изтичаш между пръстите ми. Като време. И пилея гола надежда. И губя вярата си. Дишам от силата на ветровете. Но я разсипвам унесена в поредния залез. Или изгрев. Все тая. Събирам миди. И плащам дългове. С тях. И без тях. Не ми е лесно. Но не ми е и трудно. Плача от радост. Но държа и тъгата за ръка. За разнообразие. Пия от соленото море. И наистина ми е добре. Гола. Фантазията се ражда мокра в ума ми. А аз друсам фрази като ги дърпам от сухото на речник и се правя на вървежна по дрямката. Дреме ми. Но не днес. Искам. Да живея в емоции. На всяка цена. Но се спъвам в голата истина. А "истината ще ви направи свободни". И мен. Но не мога да нося болката и за това я сърбам в страх. "Глупости. Правят умните хора", когато са на джанката. Изглеждат смешни, докато се усмихват кисело. С най-файския поглед. Съм простряна в люлката. На любовта. Изгубена в пясъка. Лижа шоколад и разтапям топъл поглед в поредното утро. Докато не ме настъпва някой в когото съм влюбена. И ставам част от подметката на света. За да се осъзная. От части. Че свободата, моята, я носи някой друг. Докато аз се обличам в плесирана зависимост и се роша в хоризонта на живота. Без окови. Но вечно привързана. Към някой. Който има нужда от мен.

Дете.
И моето сърце.
Малък спомен
и лъжа.
Болката и любовта.

Някои гледат морето,
други гледат звездите,
трети флиртуват с горите,
а аз се влача боса в мечтите..

Ps: успех, бебокейт и прегръдки на всички Simple Smile
И сори за лириката, ама беше без да искам Stuck Out Tongue Winking Eye

# 142
Слушам в момента тази книга.  Има какво да се научи, но и не е за всеки.
И е много важно да пуснем страха. Приемането е в основата на успешно лечение.

https://iztok-zapad.eu/d-r-keli-tarnar/palna-remisiya-kak-da-pob … uk-na-vsichko#353

# 143
Слушам в момента тази книга.  Има какво да се научи, но и не е за всеки.
И е много важно да пуснем страха. Приемането е в основата на успешно лечение.

https://iztok-zapad.eu/d-r-keli-tarnar/palna-remisiya-kak-da-pob … uk-na-vsichko#353

Малинче, от къде си я набави в аудио?. В Сторител не я намирам, а електронният вариант не е съвместим с Киндъл.
На хартия не ми се купува, че нямам място да я съхранявам, а и не съм сигурна, че е от книгите, които искам да имам на хартия Simple Smile

# 144
@Mollly
В Сторител я има  на английски.  Там я слушам. Поръчах си я и на хартия на български. За мен има много интересни неща.
Аз за себе си ще избера някакъв среден път. Липсва ми смелост да отхвърля съвсем конвенционалната медицина, но и не мога да приема всичко казано от докторите  и просто да го изпълнявам.
За мен трябва вяра преди всичко.

# 145
И аз чета тази книга на д-р Кели Търнър.
Купих си онлайн съдържанието, ако някой я иска, ще му я изпратя. Има много ценни неща. За храненето, за настройката, за вярата.
Следвам съвета от книгата да се смея, и пускам смешни клипове от тубата, постоянно гушкам мъжът ми и детето (днес не, че съм радиоактивна), намерих си медитации за страх и се опитвам да се умиротворя. Поне два пъти на ден правя медитация, ще ми се да се движа повече, но в тия студ не успявам, засега. Минах на веганско хранене, пия по литър сок морков и цвекло на ден, отказах всичко сладко, месо и млечни, плюс глутена, въпреки че сега изядох едно парче баница, не устоях. За десет дни съм свалила два кг и половина от стрес, от диетата.

# 146
Писах, писах, трих...
Ще се опитам да съм тактична и мила😁

Кой те излъга, че веганите не боледуват?
Защо си го причиняваш?
Болестите инват от стрес! До вчера си му давала на това тяло и мляко, и месо. Днес вече НЕ!
Хранете се здравословно!
Това не означава без мляко и месо.
Означава без пакетирана  храна.
Без салами, маргарини, боядисани напитки...
Спрете белия хляб, бялото брашно, бялата захар.

# 147
Аз не съм от "праведните" изобщо 😀
Бих казала, че изобщо не съм си променила начина на живот, барабар с пороците. Просто искам да съм в душевен мир и да съм спокойна, доколкото мога. Когато душата ми иска, си хапвам и пийвам всичко. Абсолютно всичко!
Никога не съм била фен нито на брашното, нито на захарта, и не съм ги консумирала кой знае в какви количества, да не кажа хич. Но ето на,   разболях се и като влязох в менопауза качих и доста килограми .
Не са за мен тези книги. Намирам ги за фанатизирано повтаряне на едно и също до припадък и честно казано у мен предизвикват ужасна съпротива.
Скоро щерката ми подари "Глюкозната революция", която била в топ незнамсиколко за 2023 г. Ами .... да съм по-деликатна: Полезната информация може да се побере в десетина страници.  Останалото е ала-бала за 18 лева. На четеца ми стоят няколко такива от сорта на "как да преборим рака" и пр. Като прочета две-три страници и почвам да се отегчавам и даже да се дразня.
Не че не чета такива книги. Просто смятам, че ползата от тях не е кой знае каква, освен за автора и разпространителите. А пък на хартия изобщо не искам да ги купувам.
На мен повече ми въздействат примерно разказите от личен опит на хора, с които мога да се видя, да си пиша, да се чуя. Филмчетата на фондацията на Нана ги намирам за много полезни, видеата на проф. Дудов и други водещи специалисти.
Живейте си живота, момичета! На който му е писано да се дави, няма да се обеси 😀

# 148
Има ОГРОМНА разлика между различните книги за рака и как да го победим. Някои наистина преливат "от пусто в празно" с цел печалби.
Но "АНТИРАК" на д-р Давид Серван-Шрайбер е уникална! Първо, че е лекар, специализирал в научни изследвания. Второ, самият той е успял да живее с изключително агресивния си рак на мозъка 20 години, давали са му 3 месеца живот! И трето - абсолютен подръжник на традиционната медицина, но подкрепена и с алтернативни методи!
От него може да се научи наистина много, много повече отколкото от форум, в който всеки втори повтаря: "яж, пий каквото си искаш!".
Ако имате желание да четете по темата, то тази книга е напълно достатъчна.

# 149
Далеч съм от мисълта, че веганите не боледуват. Simple Smile И предишния ми начин на хранене се доближаваше до вегетарианството, затова превключването не ми беше никак трудно. Чувствам се добре, това е моят избор Simple Smile   
Малечка Палечка, благодаря за книгата, ще я потърся, аз съм рационален ум и винаги съм се водила от доказателствата и науката, но в същото време смятам че има и алтернативни методи, които няма са навредят , ако се комбинират с медицината - например медитацията, която лично на мен ми помага, за да се успокоя. Страхът ме съсипва. И физически ми се отразява, не мога да ям, да спя, изтощавам се от страх.

Общи условия

Активация на акаунт