Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 83

• 51 585
  • 775
  •   1
Отговори
# 180
Нито д-р Йорданов от ВМА, нито д-р Атанасов ще ти предложат вариант с едновременна реконструкция. За Гаврилов да не говорим.
Въпросът е дали едноетапната реконструкция ще ти е след химиотерапия!?
Но д-р Атанасов от Надежда е против имплантите, въпреки че е много човечен. Доц. Романски прави единствено експандер и после заменя с имплант, въпреки че по всички мнения, че не оперира в Надежда. Оперира, но само с д-р Атанасов и д-р Сечанова, ако те го помолят. При моя дружка, която проведе неоадювантна терапия, Романски отказа да сложи имплант, сложи й експандер, при нея не се налагаше лъчетерапия, защото имаше пълен патологичен отговор от химията. Но тъй като тя вече имаше експандер, реши и на лъчетерапия да се подложи, за по-сигурно. Сега изчаква да мине време и да замени с имплант. Преговаря с доцента за превантивна мастектомия и на здравата гърда, той отказва засега.
Въпреки всичко, направете си консултация с въпросните хирурзи. Всеки случай е различен.

# 181
  • Добрич
Не са много лекарите и болниците в България, които правят мастектомия с едномоментна реконструкция. Ако добавим и сентинелна биопсия, като най-удачна при чисти лимфни възли, кръгът съвсем се стеснява...
Д-р Хатър в Уни Хоспитал в Панагюрище прави всичко изброено.

# 182
Защото я няма. Малко по-късно ще я кача.

П.С. Качвам сега каквото има събрано по темата. На следващата тема ще ги сложа в първия пост.

Хормонпозитивните и на активно лечение избягваме:
1. Антиоксиданти суплементиране
2. Вит А
3. Вит Б
4. Вит Ц
5. Вит Е
6. Лайка !
7. Жълт кантарион !
8. Червена детелина
9. Грейпфрут !
10. От пчелните- прополис, и по малко е позволен, другите не- заради силните антиоксидантни свойства.
11. Забранени са нар и маракуя.

Хранителни добавки, имуностимулатори и имуномодулатори, болница Надежда

Ето я и самата таблица;
https://www.docdroid.net/yIBD1lb/komplementarmedizin-wechselwirk … iX_5xMl5ExQp7WgK8
И обясненията към нея:
Скрит текст:
Момичета, в една друга група тук във фейсбук, една дама публикува тази таблица, която описва кои медикаменти, прилагани за рак на гърдата и кои билки са съвместими/несъвместими. В червено е доказана несъвместимост, на база проучвания върху хора и животни. В оранжево е доказана несъвместимост в лабораторни условия (в епруветка). В зелено са тези, за които е доказано, че със сигурност няма взаимодействие с препарата т.е. не се бият едно с друго. За останалите в сиво и бяло няма данни от проучвания.
https://www.docdroid.net/…/komplementarmedizin…
По думите на въпросната  дама, таблицата е била разработена за конференция на онколози в Лисабон през 2019 г., посветена на борбата с рака. (Отдолу е посочено дори име на конкретен лекар.) Надявам се, таблицата да е реална и да ви е от полза.
Някои от посочените медикаменти в колонката вляво са с химичните им имена, като например Херцептина е написан като Транстузумаб, Золадекс е написан като Гозерелин, Нолвадекс е написан като Тамоксифен. Обърнете внимание на тези подробности.

П.С.! Тази информация е предоставена от съфорумки, не е мое дело.

Антиоксидантите пък защо? Някой знае ли?
Нали уж кверцетин и ресвератрол са полезни за рак на гърда, а те са силни антиоксиданти.

# 183
Здравейте, може ли да ми препоръчате добър хирург, записах час за консултация при проф. Деян Йорданов- ВМА. За едновременно отстраняване на гърдата и реконструкция моментна кои хирурзи ще ми препоръчате.
Обмислям и преглед при д-р Атанасов от Надежда, където се лекувам.
Благодаря на всички..
Оперирана съм от проф.Деян Йорданов през 2020година.Когато го пипитах за реконструкция ми отговори:дай първо да оправим рака пък после ще му мислим!И така вече три години!Не е превърженик на поставянето на импланти!:heart:Но аз за себе си съм решила,че поне на тази етап няма да поставям импланти!

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 08:13 от Yordanka Georgieva 679728

# 184

Хормонпозитивните и на активно лечение избягваме:
1. Антиоксиданти суплементиране
2. Вит А
3. Вит Б
4. Вит Ц
5. Вит Е
6. ...

Антиоксидантите пък защо? Някой знае ли?
Нали уж кверцетин и ресвератрол са полезни за рак на гърда, а те са силни антиоксиданти.

Ето затова
https://medicalxpress.com/news/2023-08-antioxidants-blood-tumors … et%20in%20Sweden.

Ели, ако може да включиш линка под списъка за следващата тема

Мацки, кога почнахте работа на пълен ден след приключване на терапии и операции?

# 185
  • Добрич
valkyrian, благодаря за линка! Беше ми интересно да прочета.

Четири месеца след операциятя прекъснах болничния и се върнах на работа.

# 186
  • Русе
Аз на 8-мия. Просто тогава приключих.

Палче и от мен за д-р Хатър.

# 187
И аз гласувам с 10 от 10 за доктор Хатър и екип по отношение на мастектомия с едномоментна реконструкция.
Дами, последното интервю на д-р Кръстева
https://www.vesti.bg/bulgaria/onkologyt-d-r-rosica-krysteva-diag … hi-horata-6189789

И едно прекрасно и обнадеждаващо становище от него, нейни думи :

“Съвременното лечение на рака е успешно дори и в 4-и стадий”

# 188
Здравейте, откриха на майка ми инвазивен дуктален карцином 18мм. Направиха и отворена биопсия или направо са го изрязали, доктора не ни каза. Отидохме в КОЦ Пловдив при доктор Валентин Иванов. Сега чакаме още епикриза, взел съм блокчетата за повторен анализ, но не знам къде да ги пратя. Вчера доктора каза, че ще прави друга операция за дисекция на лимфни възли, но това може да доведе до усложнения. Мн се страхувам и не знам какво да правя. Не бях подготвен за това, в безизходица съм. Моля ви, помагайте!! 😥😥

# 189
  • София
JulySun, неприятно и стресиращо е, но не е безизходица. Според описанието, "от всички клечки, тази е от дългите". Имунохистохимията е от най-благоприятните варианти; чудесно е, че са чисти резекционните линии. С препоръка за патолог за второ мнение предполагам, че ще се включат момичетата. По отношение на дисекцията на лимфни възли - поинтересувайте се за сентинелна биопсия. С много по-нисък риск е и без неблагоприятни последствия. Правен ли е ЯМР на гърди и аксили?

# 190
July, важно е в момента да запазите спокойствие и да намалите стреса от чутата диагноза. Може да прочетете интервюто на един водещ онколог, което съм публикувала по-горе.
Предполагам скенери, че не са правени и назначавани. Било е видяно нещо на ехо или мамограф, др Иванов - баща е казал- да го оперираме и изследваме, и ето сега сте в тая ситуация, в която ви поканват за лимфна дисекция ( втора операция с премахване на доста възли)
1. За второ мнение на блокчетата може да отидете в Каспела Пловдив при др Чонова и за още едно в УниХоспитал Панагюрище - др Факирова ще го изследва там.
2. Преди да се уговорите за лимфна дисекция, може да си направите среща с Валентин Иванов - младши - покажете му документа, обяснете, че при баща му така и така и какво той ви предлага. Младият Иванов работи с по-модерна апаратура за лимфните възли и може да ви предложи друг подход
А също може да отскочите и до Панагюрище и да си запазите час за др Кръстева или друг от онкоекипа ( може би Татаров или Иванов ) и да ги чуете те какво ще кажат и препоръчат- дали първо да направите малко лечение и после да пипате възлите или да си довършите сега оперативната интервенция до край и после да има лечение)

Flo е права за обнадеждаващия резултат- всичко под 2 см с чисти рз линии се води първи стадий, но разбира се, ние не сме лекари- трябва да се пуснат скенери на Лв и операция/ биопсия да има, за да се потвърди това.

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 18:05 от Ea_

# 191
Може ли контакти на др Хатър , ако някой има ще съм благодарна.

# 192
Здравейте момичета ! Flowers Four Leaf Clover
Днес си излях мъката ...направо разцепих моловете ,защото ме е яд ..Rage.на ши....те доктори ,които са неграмотни .Повече от 5-6  години ме лъжат ,че съм ок и не могат да открият толкова явно нещо ...Сменях ги  ...но неграмотност ,това е ./Става въпрос  за провинцията/ . В крайна сметка се разтърсих в нета /имам медицинско образование,но не работя в системата/,...
Аз пациента.... Angryда гледам изследвания и да  сравнявам графии...,да си търся диагнозата:scream:
Както и да е ...имах 3 предположения и си направих кор биопсия преди няколко месеца.Естествено ме неглижираха и ако не бях си потърсила резултата ,можеше да отнеме и година FlushedЕдното ми предположение се оказа вярно,но ще видим резултата след операцията.
Пиша този монолог ,защото ме е яд ... Cold Sweatна себе си ,чувствам се виновна ,:broken_heart:че по-рано не съм се усъмнила в резултатите от гграфиите,...Не знам грешката е моя ,че се ДОВЕРИХ на лекарите,които не знам вече какви са.
Другата седмица имам насрочена операция -мастектомия на едната гърда - ILC без реконструкция.
Не искам да стряскам останалите или тези които тепърва четат или се сблъскват с диагнозата ,но мисля ,че здравната система е печатница за пари.
Реконструкциите на гърди в момента е  най-големия бизнес ...може да погледнете данни за какви пари става въпрос.Добре ,че в някаква степен ,има останали и доктори с главно Ч
Всеки решава сам за себе си ,разбира се.Heart

Може да ми изтриете мнението ,ако нарушава правилата !:heart:

# 193
Мила Ан- Мари, пожелавам ти най-добрия възможен изход след препятствията, през които ще минеш и не се обвинявай- това нищо няма да промени, АКО тогава така бях направила или другояче.. миналото си е минало, да живеем тук и сега. Всичко е урок, да си го научим без да се съсипваме и само самобичуваме - на ментално ниво гнева, насочен към себе си е една от причините за рака. Трябва да се обичаме, трябва да си прощаваме- важно е това за лечението.

За двойната мастектомия с реконструкция- в чужбина се прилага превантивно от мноого години, за хората с brca ген, това е почти задължителна стъпка. Следя една инфлуенсърка в соц. мрежи, която съвсем скоро сподели, че заради такъв ген на 24 години превантивно си е махнала млечните жлези по препоръка на лекарите. И казваше колко е благодарна, че има възможност за някаква превенция, нещо просто да направиш, за да минимизираш възможността..Имплантите  всъщност първоначално са измислени именно с медицинска цел, по-късно започват да се прилагат просто за уголемяване.
Пари има в това, така е, и всеки си преценява сам- и това е така, просто те апострофирам, защото вярвам и в медицинската логика на реконструкцията Flowers Hibiscus Успех и кураж на теб! Ще се справиш!

# 194
Здравейте, готини Simple Smile
Доста истина има в мнението на Ан Мари. За това трябва много добре да внимаваме при кого отиваме, защо отиваме, какво очакваме, съобразява ли се с желанията ни, ако не се съобразява защо не се, какви са аргументите...
Мъчно ми е, че има върху какво още много да се работи в системата в БГ, но нали за това сме тук и си се допитваме една на друга, къде да се предпазим, къде да си помогнем.
Аз все си препоръчвам Вълкан Иванов, защото съм доволна, дано съм помогнала на някого Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт