Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 83

• 53 289
  • 775
  •   1
Отговори
# 510
Привет
Да се обадя и аз набързо
Имах среща с пластичен хирург да планираме реконструкция отляво - живот и здраве октомври-ноември, с еднократен експандер
Със собствена тъкан от корем или гръб ме е страх, хирургът също смята, че там нещата са много по-сложни

После имах среща с онкохирург - искам същото отдясно, където уж нищо няма и само правиха намаление и повдигане
Категорично ми отказаха, не били правилно според указанията им
Както и да е
Времето ще покаже кой е правият, до тук се изложиха със същия аргумент за болната гърда

Успех на новите
Прегръдки на всички амазонки

# 511
Мина прегледа при др.Иванов.Е няма такова отношение ,поне аз не съм виждала.Много подробно ни обясни всичко.Не е най лошия вид,но и не е най добрия.Даде направление за пет скенер и мамография с контраст.Ще ги правим в София,при др.Йорданов и доц.Бочев.Сестрами е с операция на сърцето,като малка и има две метални пластини на шева.Тъй като е преди повече от 35г.,не знаят с какви метали са работили и не могат да направят ЯМР.Ще има химия първо,после операция лъче и хормонална терапия 5 г.Според образните изследвания,ще се прецени,дали ще маха тумора или ще я праща при др.Хатър.Надявам се да е първото.Свързах се с др.Йорданов за час за мамографията отново съм възхитена.Толкова дълъг разговор проведе с мен,дори ми обясни как да стигнем до болницата.Забравих, за ревизия на хистологията го попитах.Каза че е добре да се направи,но не е задължително в момента,така или иначе пак щяло да се изследва след операцията.Може би е сигурен в резултатите.И той не видя нищо в лимфните възли,дано да е така.
При кой Иванов бяхте? В Пловдив ли?

Мадам Тиква как се чувстваш, с местна упойка ли беше? Възстановявай се бързо и дано ти няма нищо лошо. Къде се оперира?

# 512
  • Добрич
Една Такава 737236, ходиха при д-р Вълкан Иванов в Сити Клиник във Варна.

Мина прегледа при др.Иванов.Е няма такова отношение ,поне аз не съм виждала.Много подробно ни обясни всичко.

Скрит текст:
Не е най лошия вид,но и не е най добрия.Даде направление за пет скенер и мамография с контраст.Ще ги правим в София,при др.Йорданов и доц.Бочев.Сестрами е с операция на сърцето,като малка и има две метални пластини на шева.Тъй като е преди повече от 35г.,не знаят с какви метали са работили и не могат да направят ЯМР.Ще има химия първо,после операция лъче и хормонална терапия 5 г.Според образните изследвания,ще се прецени,дали ще маха тумора или ще я праща при др.Хатър.Надявам се да е първото.Свързах се с др.Йорданов за час за мамографията отново съм възхитена.Толкова дълъг разговор проведе с мен,дори ми обясни как да стигнем до болницата.Забравих, за ревизия на хистологията го попитах.Каза че е добре да се направи,но не е задължително в момента,така или иначе пак щяло да се изследва след операцията.Може би е сигурен в резултатите.И той не видя нищо в лимфните възли,дано да е така.

Да, д-р Вълкан Иванов е изключителен!
След като го посети човек ведната усеща разликата с другите лекари.
Ако той беше правил кор биопсията най-вероятно сестра ти щеше да се размине без разреш и без шев...
Минало-заминало.
Важното е от тук нататък всичко да се случи по най-добрия възможен начин.
Успех на образните изследвания!

# 513
  • Варна
Благодаря Вела и на на всички тук които споделяте.Ако не бяхте вий,още щяхме да чакаме епикризата от Онкология,която не се знае кога ще стане,а резултата е бил готов в понеделник.Мамографията ще е понеделник с контраст,а Пет-а във вторник.Мисля,че бързо задвижихме  нещата.Къде освен в София има апарат за ЛТ с контролирано дишане и знаете ли резултата от Пет скенер за колко време излиза.

# 514
Alatea- аз чета в епикризата ви тройно негативен, защо хормонална терапия?

# 515
Ea, 8 и 7 са стойностите, значи добре ще  реагира на хормонална терапия.
Това отпред не е минус т.е. негативен, а тире според мен.

# 516
  • Burgas, Bulgaria
Аз съм добре. С пълна упойка бях. Посиняла ми е гърдата ама чета ,че е нормално.  В Бургас в нашата Онкология при доктор Киселков. Повечко съм се забавила ,така каза жената в стаята която намерих. Но доколкото разбрах не е било повърхностно и явно съм ги поизмъчила ,а и казаха,че доста съм кървяла ,може би и това си е оказало влияние . Около час е продължило .

# 517
Мадам Тиква, стискам палци за хистологията. Flowers Four Leaf Clover

# 518
  • Варна
Ами така каза доктор.Аз не мога да ги оправя тия хормони,кое плюс ков минус.Да кажи и някой друг който разбира.

# 519
  • София
Хормонопозитивен е, това не е минус, а тире след хормоните, а в скоби пише дали реагира, 8 и 7 е силна реакция. Не знам защо така объркващо пишат с тези тирета, а после слагат в скоби самата реакция. Или скобите трябва да махнат, или тирето, по правилата на българската пунктуация. Grinning

Последна редакция: ср, 21 фев 2024, 08:42 от Olive

# 520
Alatea, апарат за лъчетерапия с контролирано дишане със сигурност има в "Иван Рилски". Аз бях там и силно препоръчвам.

# 521
Хормонопозитивен е, това не е минус, а тире след хормоните, а в скоби пише дали реагира, 8 и 7 е силна реакция. Не знам защо така объркващо пишат с тези тирета, а после слагат в скоби самата реакция. Или скобите трябва да махнат, или тирето, по правилата на българската пунктуация. Grinning
И мен така един хирург ме подведе че е тройно негативен заради тиретата, който той  разчете като минуси,че звънях чак на патолога.

# 522
Апарат за лъчетерапия с контролирано дишане е и в Панагюрище, сестра ми беше там.

# 523
И във Варна лъчето в терапията (диспансерната сграда 1ет. Е с контролирано дишане), за инфо Simple Smile

Правих PET скенер във вторник в терапията Варна, за резултат ми казаха в понеделник. Диска е 10лв. Ако знаете само какво главоболие и болки в очите имах след скенера, не е истина. Казват, че нямало странични, но при мен беше това, плюс леко гадене без да повръщам. Но мина, на другия ден вече не ме болеше глава Simple Smile

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 08:43 от anonymous78

# 524
Здравейте скъпи дами Simple Smile
Дадоха ми направление за ПЕТ скенер /не съм правила преди/ ...3 седмици след операцията. Не знам дали е правилно ,но предполагам ,че важи 30 дни. Мисля че бяхте дискутирали ,но къде в София бих могла най-бързо да го направя ?
Благодаря Heart

Общи условия

Активация на акаунт