Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 83

• 51 567
  • 775
  •   1
Отговори
# 645
Tanita, една от най-честите странични реакции е разстройството. Редно е да се ядат щадящи стомаха и червата храни. Сушито не е сред тях.
Little, верният избор е повече от един, така че съчетай удобството с транспорта с вътрешното си усещане за доверие.

# 646
  • София
Суши със сурова риба не е Ок. Също сирена като Бри и подобни - които не са минали пастьоризация, немити зеленчуци/плодове, рохки яйца:
https://www.verywellhealth.com/what-not-to-eat-during-chemo-797403

# 647
the_little,
Няма какво да се чудиш.
Избираш един онколог, който ще ти е удобен за пътуване и при когото можеш още другата седмица да отидеш.
Малко си се обезверила, има и такива моменти.
Като почнеш лечението ще ти се подобри и мисленето.
Къде ти е удобно за пътуване? София ли? Пловдив?
И аз съм при проф. Щерев. Доволна съм. Д-р Мила Петрова, пак от Надежда, също има добри отзиви.
И на мен при първото ходене д-р Щерев ми каза - ако не искаш да правиш Ендопредикт, след три дена можем да почнем с химиотерапията.
Така че няма какво да го мислиш. Няма да се омъжваш за тоя онколог, пък и брак да е пак има развод.
Избирай някой и почвай терапиите, пък ако си недоволна, винаги можеш да отидеш другаде.
При проф. Дудов защо не искаш да продължиш? И той е спряган за един от най-добрите, а и вече си била при него.
Професорът ми идва скъпичък, а и той вече ми даде препоръките си за д-р Недев и д-р Таня Василева. След последните резултати май ще се наложи и химиотерапия. Този тест ендопредикт за това ли се прави - дали има нужда от химио или не?

# 648
  • Варна
Здравейте момичета.Вчера се видяхме с др.Иванов и разбрахме,че тумора е 8 на 5см.Надява се химията да го стопи,заради високото Ки.Не съм виждала в темата някой с толкова голям тумор,а съм се върнала до 52 тема.Лимфните възли са чисти засега,но чакаме Пет скенера.Някой имал ли е хормоно позитивен с отрицателен хер и да се е повлиял от химията.След като минем комисия колко време се чака до първата вливка,за Св.Марина Варна става въпрос.Това чудо расте много бързо и зърното е хлътнало още повече

# 649
Ендопредикт показва дали да се прави химиотерапия, също така и колко години се препоръчва да е хормоналната терапия след това.
Доста е скъп 4500 лв, а и аз чаках десет дена за резултата, което допълнително ми забави началото на химиотерапията.
Малко съжалявам, че го правих, почти бях сигурна, че с разсейка в лимфните възел и ки 40, няма да ми се размине терапията, но моя мъж настоя да го направим.
Рещавай за онколога и още във вторник записвай час, няма какво да отлагаш, така още повече се объркваш и психясваш.

# 650
  • Варна
Имаме час в сряда,комисията е в четвъртък,но разбрах,че много се чакало.Opossum при теб повлияли се.Нямаме време да чакаме тестове.

# 651
Алатеа, аз го правих след операцията.
При мен комисията, хирургът и онкологът бяха единодушни, че трябва първо операция, после химиотерапия.
Ендопредикта го правих след операцията.
Отговарях на the little.
При вас няма смисъл от Ендопредикт, той се прави при по-малки тумори.
Няма гаранция дали хичиотерапията ще стопи нещо, но трябва да се пробва. Щом лекарите при вас са единодушни, че трябва неоадювантна терапия, значи така трябва. Доверете им се.
И лекарите ли ви казаха, че расте бързо и зърното е още повече хлътнало? Защото на страха очите са големи.

# 652
  • Варна
Др. Иванов каза,по най бързия начин да започне химиотерапия.Сестра ми си мисли че расте.Притеснявам се и какво ще излезе на пет скенера.Моля се поне лимфните възли да са чисти.Засега нищо не виждат,но нямаме ЯМР.

# 653
Аз имам леко разстройство след химиотерапията, нещо нормално е, пия пробиотик. Сякаш втората химия по добре я понасям. Не съм такъв парцал, предния път 7-8 дни бях като зомби, сега съм по жизнена.

# 654
Момичета,да ви попитам:някоя от вас получавала ли е лимфедем на ръката? И как се е справяла стова?

# 655
Алатеа, сестра ти си въобразява според мен. Дори опитен лекар не може с просто око да разбере дали тумор си е променил размера за няколко дни или седмици. То ако беше така, нямаше да има нужда от скъпи и сложни апарати.
Не се притеснявайте толкова. При РМЖ бързо не значи на следващия ден. Обикновено  ракът  се е развивал месеци, че даже години. Дали ще почне терапията в понеделник или петък не е от такова голямо значение. Важното е, че вече знаете диагнозата и сте на правилния път. За България това е темпото, с което се случват нещата, за съжаление.
Вземете си нещо леко успокоително без рецепта дето се продава, помага като трябва да се чака.

# 656
Колко е Ки-то, че така бързо расте?
На майка е 95% и не се развива с часове?
А дали ЛВ са чисти или не... това само с хистология се показва. Дали ще е старомодния начин или новата сантинелна биопсия (така ли се наричаше). На ПЕТ ще ти цъфнат големи възелчета, а клетчиците НЕ!
Ако Ки-то е като на майка и с тази големина на тумора, малко вероятно е да са чисти ЛВ. На майка от 29 извадени- 29 бяха с метастази в тях.
Химията дали ще я започне в петък или след 20дни не е от особенно значение при това положение. В Аспарухово дават дата след около 2седмици.
За терапията нямам идея.

# 657
  • Варна
Ки-то е 35-40%.Засега на 3 видеозона и мамография с контраст,не виждат даже възпалени лимфни възли.Надеждата умира последна.Поради невъзможност да направи ЯМР,се надяват на ПЕТ скенера.Може би за определяне на лечението.Знам,че малки метастази не се виждат.Много Ви благодаря за отговорите.Качвам пак мамографията.

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 19:41 от Alatea

# 658
  • ПЛОВДИВ
Аз имам леко разстройство след химиотерапията, нещо нормално е, пия пробиотик. Сякаш втората химия по добре я понасям. Не съм такъв парцал, предния път 7-8 дни бях като зомби, сега съм по жизнена.
Вземи си Имодиум след всяко изхождане с разтройство а вечерта преди лягане пробиотика. За газове и подут корем Еспумизан. Аз така действам сега с Абемациклипа.

# 659
Алатеа, и моето ки е толкова. Между откриването и операцията мина повече от месец. Пак ти казвам, че според мен не може да нараства така видимо, човек като разбере диагнозата и почва да си въобразява какво ли не.
А за разсейки в лв - възможно е да има. При мен не се видя на скенера, но хиснологията после показа.
Така че, нека я има надеждата, но се подгответе, че има и такъв вариант, и това не е краят на света. Ще се лекува сестра ти, дори да има разсейки. В днешно време има голяма преживяемосх дори на хора в по-напреднали стадии.
Признавам си, че е ужасно да чуеш, че имаш разсейки, но не го мислете преди да е станало.
А и затова е добре да има неоадювантна химиотерапия. Често тя стопява разсейки в лв, ако има такива.
Горе главата и без паника. Ще се справим полека лека с всичко.

Общи условия

Активация на акаунт