Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 83

• 51 560
  • 775
  •   1
Отговори
# 660
Т.е. Ки-то не е толкова голямо😉

# 661
Kristin, аз съм с лимфедем. На приливи и отлива. По време на химиотерапията беше в тежка степен. Тогава онкологът ми даде и през устата таблетки (не помня какви), и за мазане редувах Лиотон, Троксевазин и Хепароид. Овладяха го. Сега натоваря ли ръката, пак може да оттече, но не ми се е случвало чак толкова силно, както беше по време на химията. Няколко съвета: да се ползва хладка вода при оток, душ с вдигната нагоре ръка за няколко минути, ръката над главата при легнало положение, ежедневни упражнения за по няколко минути, почивки за по пет минути с вдигната ръка при работа с компютър. Не ги изпълнявам съвестно, естествено, само като видя зор и за ден-два отшумява обикновено. Ако е силно оттекла, трябва да ти види лекар, разбира се.

# 662
Благодаря Calm

# 663
Здравейте момичета.Вчера се видяхме с др.Иванов и разбрахме,че тумора е 8 на 5см.Надява се химията да го стопи,заради високото Ки.Не съм виждала в темата някой с толкова голям тумор,а съм се върнала до 52 тема.Лимфните възли са чисти засега,но чакаме Пет скенера.Някой имал ли е хормоно позитивен с отрицателен хер и да се е повлиял от химията.След като минем комисия колко време се чака до първата вливка,за Св.Марина Варна става въпрос.Това чудо расте много бързо и зърното е хлътнало още повече
Моят тумор беше доста голям, 6 на 5 или нещо подобно, но имах и засегнати лимфни възли, КИ от биопсията го измериха 20%, след операцията 40%, бяха коментирали, че има разлика, защото по-високият бил от самото ядро на тумора, а по-ниското е средно от няколкото взети от различни места проби на биопсията. Имах предоперативни първо четири червени, след това направих ЯМР и се оказа, че тумора не се е свил, но при лимфите разликата беше огромна, почти се изчистиха, след това имах и 4 бели и после операция, лъче, хормонална, след това още малко различни "веселби", но това за момента вас не ви касае Stuck Out Tongue Closed Eyes действайте и успех Flowers Four Leaf Clover

# 664
Суши може, ако е с авокадо, варени скариди
Най-добре човек да си го направи сам за да избегне пренасяне на бактерии от рибените - не се знае каква им е хигиената в кухнята
На опаковката на ориза пише как се прави

От това, което споделяте, нещата в БГ се случват  бързо и по протокол, а и имате достъп до всичко
В шведско много ме бавиха, пет, ендопредикт и подобни и да искам няма

Така че не се отчайвайте, според споделеното тук действат бързо, навреме и както трябва

Едно напомняне към тези, които тепърва почват химия - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 5 дни след първата да се видят нивата на левкоцити и неутрофили за да се избегне евентуална неутропенна треска

# 665
В Надежда дават превантивно инжекция растежен фактор още след първата химия, така че този проблем го няма.
Доста гадно боли от нея, но сигурно има полза.
Даже се хвалят, че само те правят това превантивно даване, не знам дали е така.

# 666
Браво на тях
Мен без малко да ме затрият за да си спестят 50 евро за изследване
Което аз после си пусках и плащах сама
Но пък от много пестене болничният ми престой им излезе после колкото един малък апартамент
Да не говорим аз колко зле бях

Последна редакция: нд, 03 мар 2024, 11:06 от valkyrian

# 667
Опосумче,
Не е така. И при двете ми химиотерапии в Токуда ми слагаха Неуласта.
В другата тема Солаче  писа, че е чела в чужди групи препоръка след Неуласта да се пие Кларитин (антихистамин). Помагало за по-лесно понасяне на страничните ефекти, а и няма как да навреди, дори и да не помогне.

# 668
Суши може, ако е с авокадо, варени скариди
Най-добре човек да си го направи сам за да избегне пренасяне на бактерии от рибените - не се знае каква им е хигиената в кухнята
На опаковката на ориза пише как се прави

От това, което споделяте, нещата в БГ се случват  бързо и по протокол, а и имате достъп до всичко
В шведско много ме бавиха, пет, ендопредикт и подобни и да искам няма

Така че не се отчайвайте, според споделеното тук действат бързо, навреме и както трябва

Едно напомняне към тези, които тепърва почват химия - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 5 дни след първата да се видят нивата на левкоцити и неутрофили за да се избегне евентуална неутропенна треска
Здрасти Valkyrian,

Жалко че в Швеция всичко се случва така бавно 😔 Тук в Холандия действат също много бързо и организирано. Надявам се,че вече всичко се е наредило и че си по-добре 🍀

# 669
И аз имам инжекция растежен фактор след химията. И двата пъти. Кръвните ми бяха разбутани, АЛАТ ми е по нисък и ми дадоха хапчета да пия,  тромбоцитите ми бяха високи, вместо ниски, но доктора каза да не се тревожа и така реших, да не се тревожа. Пия, каквото са ми дали и не се филмирам допълнително.
Напоследък съм изпаднала в дупка, не знам защо. Понасям добре химиотерапията, но като ме заболи нещо и все си мисля че е нещо от рака, доктора каза че ми е омекнала гърдата и добре реагирам на химиотерапията, но аз някак съм сдухана, подозирам че хормоните ми се разбутаха, защото нямах овулация и това ми влияе. Бях пълна с оптимизъм, но нещо сега не съм така. Надявам се да мине.

# 670
  • Северозапада
На мен чак сега, на 7 ( от 12) вливка ми сложиха растежен фактор и ми вливаха и изписаха лекарство за черния дроб. Понеже аз ходя всяка седмица, всяка седмица ми правят и кръвни, вярвам че няма да се изпуснат нещата от контрол.

# 671
За лимфедема - мазане с лиотон и 2х1 таблетка ендотелон на ден в продължение на месец. И компресиращ ръкав. Имаше частичен ефект, обаче, но пренебрегнах упражненията. Още ми е леко пухкава ръката. Първия път, когато получих оток, правих упражнения и имаше добър резултат. Ето този комплекс от упражнения https://youtu.be/-mdfEuj-NFI?si=yo7iVR12DQXgOd7c

Последна редакция: нд, 03 мар 2024, 14:48 от Корен

# 672
  • София
Haidi, да, много е вероятно да е хормоните, разбутването им много влияе. Ще се оправят нещата, но за повдигане на духа може да се разхождаш, лек спорт, ако имаш сили, йога/медитация, срещи с приятели, всякакви приятни неща - книги, филми, театри, хоби…Пък от време на време и да пийнеш и да се наревеш също действа добре (ако не пиеш, да не за започнеш сега по мой съвет) Simple Smile

# 673
Танита,  благодаря,  мина и замина
Скоро стават 2 години от диагнозата

И мен нерви яко ме тресат понякога
Моите си знаят, колегите са предупредени и внимават в картинката Sweat Smile

# 674
Здравейте, момичета.

На моя близка се налага да освободи час за преглед при Гаврилов следващата седмица -  в сряда, 6 март, от 19:00 ч.

Иска ли някой да го използва?

Общи условия

Активация на акаунт