Любители на рози 4

• 33 276
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Цамбур да ви чета.
Новодомци сме и наследих няколко корена катерещи рози, които през лятото се убих да поливам, копая, обаче не цъфтят, предполагам, защото са на сянка под дърво.
Трябва и да ги подрежа.

# 376
  • София/Варна
Ако са сянка наистина ги премести на по-слънчево

# 377
Цамбур да ви чета.
Новодомци сме и наследих няколко корена катерещи рози, които през лятото се убих да поливам, копая, обаче не цъфтят, предполагам, защото са на сянка под дърво.
Трябва и да ги подрежа.

Да не са шипки?
На сянка пак цъфтят, но по-малко.

# 378
Под дърво освен сянката има и друг проблем. Дървото си е пуснало корените във всички посоки на метри от стъблото и за новонасадени растения е трудно да се преборят. Особено през лятото, не знам дали сте обръщали внимание че под дърветата почвата е по-суха.

# 379
  • София/Варна
Те и шипките цъфтят. Около нас по поляните има храсти шипка и Глог, много красиво и пролетта и сега

# 380
Те и шипките цъфтят. Около нас по поляните има храсти шипка и Глог, много красиво и пролетта и сега

Цъфтят пролетта. През лятото няма нищо.
Тя каза, че са новодомци и помислих, че може да е пропуснала да види цъфтежа.

# 381
  • при късмета
Дойде ми розата и я пренесох в градината. Пак я водят, че е на гол корен, но тази има цели 5 разклонения, изрязани на около 6-7 см., предишната беше 1 и много висок, около метър и половина. Питането ми е, в градината е, загърлих я, но като са толкова малки пръчките трябва ли да я покрия с шише, като резник или загърлянето е достатъчно?

# 382
Не били шипки, рози били, така твърди съседката. А и на мен на рози ми приличат.

# 383
  • София/Варна
Дойде ми розата и я пренесох в градината. Пак я водят, че е на гол корен, но тази има цели 5 разклонения, изрязани на около 6-7 см., предишната беше 1 и много висок, около метър и половина. Питането ми е, в градината е, загърлих я, но като са толкова малки пръчките трябва ли да я покрия с шише, като резник или загърлянето е достатъчно?
Значи този път си получила много по-добър корен от предния. Не се покрива със шише. Загърли я, така че всичко да остане под купчина пръст и на пролет отрий до нивото до което ще живее тепърва.

# 384
  • при късмета
Благодаря!

Това е предишната, още има пъпки

# 385
Студовете май отминаха, мисля да орежа розите. Но с какво да започна да пръскам? Миналата година имаха ръжда и много от тях останаха без листа

# 386
  • гр. София
Сега се пръска с бордолезов разтвор или Бордомикс. Едно и също е.

# 387
  • при късмета
Аз пък орязах розите седмица преди студовете и снеговете. На всички резници миналата есен им беше първа и нищо не рязах есента. В началото на февруари ги видях, че са тръгнали новите пъпки и вече даже не бяха пъпки, а почти клончета и ги орязах, защото реших, че ако хванат студове, ще измръзнат. Дано съм постъпила правилно.
Сега се пръска с бордолезов разтвор или Бордомикс. Едно и също е.
Т.е. пръскаме сега, както са без листа, само това, което е останало от клоните, така ли?

# 388
  • На морето!
Да, освен розата, пръскате и земята около нея.
Аз имам доста рози са рязане, но търпеливо чакам да цъфне Форзицията.

# 389
Розите съм ги орязала още есента . Имам да дооформям някоя друга . Само веднъж ли мога да пръскам с БР ? Ако не на колко време ?

Общи условия

Активация на акаунт