Любители на рози 4

• 33 236
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Аз открих доста ефективен метод за двуцветни дървета без ашладисване. Засаждат се две различни издънки една до друга, привързват си и с годините и нарастването "се сливат" в едно стъбло.

# 571
С този люляк в саксия сега ми пускате мухата и аз да пробвам. Много ми харесва аромата на люляк. Ние имахме лилав, но нещо изчезна. Тази есен съм решила да търся издънки и да садя пак да си имаме
 Искам от всички видове- бял, лилав, и червено-цигламен.
Не знам този цвят как точно се води, но много ми харесва. И такива кичести още повече харесвам.

Единствено, което не ми харесва при тях е, че много бързо прецъфтяват и за много кратко можем да се любюваме на аромата му.
Недеви са ме блокирали във фейсбук, затова не ги виждам вече. Продължават да са rozi bg, имайте си едно наум с тях.

# 572
  • София
Нещо не са коректни ли?
Има ли някъде списък на коректни и некоректни търговци?

Аз също мн обичам люляк, но точно за това се разколебах последно, толкова кратък цъфтеж, а през останалото време си е един не мн привлекателен храсталак...

# 573
Да, само зелена шума и храсталак🥹.

Преди известно време попаднах на публикация във фейсбук, в която една жена се оплакваше от тях. Поръчала роза на цена 25 лв, а те и сложили след това наложен платеж 35. Обвиниха жената, че не е добре. Под тази публикация имаше и още мнения на недоволни клиенти от тях. Малко след това си смениха името,  но по снимките им ги хванах. Питах ги, каква е причината да си сменят името и да изберат същото като дългогодишен производител с хубаво реноме, също им написах, че това не е коректно, а те ми изтриха коментара. Още хора се усетиха какво са направили и в коментари ги питат същото. Вчера пак под една публикация имаше такава дискусия, пак се включих и аз и те са ме блокирали 😂.
Една жена им беше написала, че не е коректно така да подреждат хората, а те написаха не знаем за какво говорите ние сме рози бг. Ако наистина не знаеш или не се вгледаш, ще си помислиш, че си купуваш рози от rozi.bg, a не от Недеви. Така, ако не си доволен от тях ще плюеш по-дългогодишнит производител.
А този сайт rozi.bg е май на сина на Диана Димова. Хората са изключително доволни от нейните рози. Единствено, което споделят някои е, че понякога им пращат объркани, но самите растения били много хубави.

И аз чаках една роза от нея да си поръчам, то пък няма да е има. Харесах я на снимка есента.
Сега чакам от Боряна Пандурска, и нейните много ги хвалят да видим кога и какво ще дойде.

# 574
  • София
Аха, значи сайта си е отделен и няма общо с тях, заглеждах го по едно време...
Иначе минавайки през нашенските сега се чудя за калифорнийските люляци... Но нещо почвам да се усещам, че все повече се чудя какво искам, един ден така, един иначе... Може би трябва малко да спра да се ровя и да гледам растения, да ми се поизчисти главата.

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 17:48 от Angel_Dust

# 575
Днес пристигна поръчката ми от Оакплантс. Растението дойде в саксия на селекционера living creations, етикет пак от тях и растението е в супер вид.
Добре, че не се набутах да поръчам още паникулати и рози от lovehortensia. Едната хортензия, която купих въшляса и пръсках. Досега с нито една хортензия не ми се е случвало. Абсурд да поръчам пак оттам.

За рози съм се насочила към Оакплантс и Недеви.

# 576
Показвам моите саксийни рози. Още не са цъфнали и не знам дали нещо ще се разбере от гъсталака. Тези са дребни сортове, саксиите им са към 50см високи. По-големите не мога да ги снимам, около тях е джунгла от други саксии и съвсем нищо няма да се разбере.

# 577
Оакплантс имат хубави растения с гаранция, ако сте ок с цените с тях няма да сбъркате. Аз взимам и от малки производители, има супер попадения, но и разочарования. Рози.бг са ок, имат интересни сортове, които трябва да си откриете сами кои са.

# 578
Редя се за карамфилчета ако има излишни някога. Люляк също обичам ❤

# 579
  • при късмета
Редя се за карамфилчета ако има излишни някога. Люляк също обичам ❤
В момента имам 3-4 коренчета, в отделни саксийки за такива случаи. Като цяло винаги имам, че много раздавам. Могат по всяко време да се пренасят, когато са се хванали. Ако си от София, ще уговорим лично предаване, ако не, ще го измислим

# 580
  • София
Да се похваля и тук, че бебето дойде...
 В тази кашпичка му сложих саксийката, докато го заведа на село и го посадя в голямата саксия, да мога да го полея, че изглеждаше малко унило..
Ако му е голяма саксията може ли нещо дребничко по края да насадя и какво може да е подходящо... Или по-добре само да мулчирам?

# 581
Освен Оакплантс , мога да препоръчам и Бритрозако. Също и розите на Флоров. Но при него не са по имена, а са с номера. Иначе са много качествени.

От интернет съм купувала от частни лица, които развъждат сортови рози. Но последните години  те започнаха да спекулират и да изпращат дребни растения, които още не са добре развити.

# 582
Ейнджъл, аз винаги садя нещо нисичко около розите, да пази сянка на корените. Но твоята ми изглежда, че ще се разстеле настрани и ще засенчи дребосъците. Бих сложила нещо, което понася и сянка, например теменужки. Не слагай дървесен мулч, розите не го обичат.

# 583
  • София
Достигала 15см височина и до 30-35ширина..
Да,може и да запълни саксията.
Така като я гледам на височина е изпълнила нормата.
А според вас дали ще подлежи на размножаване с резци, aко оживее и се разрастне?

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 16:54 от Angel_Dust

# 584
Да, дребните даже се размножават по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт