Любители на рози 4

• 33 235
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Ма ко, много благодаря Heart ще ти пиша утре да се разберем кога ти е удобно да се видим. В София съм. Благодаря още веднъж Heart

# 586
Здравейте, днес като отидох на работа, видях пред сградата огромно изложение на всякакви цветя и растения. В пристъп на лудост си купих 4 рози, отдавна мечтая под прозорците да имам рози и миналата година сях, но не се хванаха(от пръчки), уж спазвах указания. Сега имам такъв въпрос, нещо, което не съобразих: Другата седмица ще пътуваме за 10 дни. Ако посадя розите в градината, се страхувам кучето да не ги повреди(малък е, много бели прави още, изяде две фиданки ябълки). Другият вариант е да ги оставя в саксии затворени вкъщи, но дали ще издържат да се присадят. Има кой да храни кучето на двора, но няма кой да влезе у дома, да полива цветята. Какво да правя? (съзнавам, че сама се поставих в глупава ситуация)

Иначе изложението е много хубаво, много разнообразни растения има.

# 587
Светкавица, а възможност някъде навън да оставиш саксиите с розите, на по-високо място примерно? Където човека, който храни кучето, да ги полее.  ?

# 588
Или ги оставяш на двора или ги садиш в земята и ги покриваш с тел или забиваш колчета и омотаваш зелена мрежа за да не ги докосва мъника .

# 589
10 дни би трябвало да издържат вътре ако са в саксии, на хлад и сянка, но не на тъмно. Добре поляти и в подложка с вода. Ако пътуваш с кола може да повозиш и тях Wink

# 590
Като ще прави услуги съседът, нека да са докрай -  саксиите - в неговия двор. Полива цветята и отива да нахрани кучето. Добра програма Simple Smile

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 17:02 от Шарлот

# 591
Нямаме такова място навън, до което да не стигне кучето. А който ще го храни, се притеснявам да го карам и вътре да влиза, сложно се заключва и още ред неща, но това е последна опция в краен случай.

В маза с прозорци дали ще издържат?

Допълвам, да и това съм мислила, да ги оставя при съседите, но не искам да притеснявам хората, че там пък е зоопарк. И ще вземе нещо от само себе си да им се случи на розите, а те ще се притеснят, че са виновни.

Голям талант имам, да създавам ситуации с пречки и неразбории.

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 17:03 от Светкавица

# 592
  • в страната на чудесата
Гол корен ли са и ли в саксия
Ако са в саксия слагай в леген и тръгвай

# 593
Гол корен ли са и ли в саксия
Ако са в саксия слагай в леген и тръгвай
В саксия. Много благодаря и аз така се насочвам. В маза с прозорци, няма да има проблем, нали?

# 594
Сложи ги близо до прозореца, да не стоят на тъмно.

# 595
Здравейте, някой може ли да разпознае имената на тези розички? Закупени са от Флоров като катерещи. Благодаря предварително!

# 596
Аз  нали зяпам последните дни безброй рози... Та приличат ми на някои от английските на дейвид остин... Можеш да разгледаш, не твърдя, че са, но особено както е оранжевата снимана мн напомня.
И на мен , но не съм сигурна розовата ми прилича на Гертруд Джекил.

# 597
  • София
Аз понеже толкова съм несигурна и си изтрих ппста, но даже същите цветове виждам... Има и катерливи от тях.
И на тази прилича, както са я дали на първата снимка... И е катерлива
https://lovehortensia.com/roza-ozeana-tantau.html
Флоров не могат ли да кажат?

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 10:54 от Angel_Dust

# 598
Аз съм питала Флоров за имена не казват, Сашка Александрова и тя не ми каза, питала съм и разсадник Йорданов и те не ми казаха името на някои.

# 599
Аз понеже толкова съм несигурна и си изтрих ппста, но даже същите цветове виждам... Има и катерливи от тях.
И на тази прилича, както са я дали на първата снимка... И е катерлива
https://lovehortensia.com/roza-ozeana-tantau.html
Флоров не могат ли да кажат?

Не сме питали , майка ги е поръчала. Просто ми е любопитно дали някой би ги разпознал.

Общи условия

Активация на акаунт