Любители на рози 4

• 33 233
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • София
😂 😂 😂 Брей, че защо такива тайни... Или и те не знаят... Или нямат лицензи... Страннаа работа...

# 601
Много ясно че са без лиценз, като ги продават под номер. И естествено няма да ви отговорят коя е. Какво да ви кажат - размножихме и продаваме нелегално Аугуста Луизе....

# 602
Хейй, понеже заради въшките влязох и не съм особено в час с темата, ама Флоров нали са ОК, че поръчах 3 рози за кашпа, ароматни и много цъфтящи били. Дайте коментар/мнение. Благодарско 🌷

# 603
Момичета, виждам, че сте коментирали назад в темата, че Недеви са сменили името си на Rozi BG.
Харесала съм си един определен сорт от Кордес. От Оакплантс ми изпратиха снимка на розата, но не е с етикет от производителя. От Недеви ми изпратиха снимка и имаше т.нар. паспорт, личеше си, че е от Кордес.
Имате ли впечатления от тях? Надеждни ли са? Прави ми впечатление, че често имат “пратки за спасяване”.
Не знам защо са сменили името си, но е странно. Мисля, че имат физически обект в София.

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 16:59 от Janice_

# 604
Те казват, но избирателно не знам на какъв принцип решават. За Сашка много хора пишат във фейсбук, че казва и отговаря на всички въпроси и колко е мила и отзивчива. Аз я питах първо знае ли името на някои от номерата- отговори ми, че не ги знае. После познах някои рози по снимките и, написах и ги с името - пак ми каза нямаме такива и аз нищо не и поръчах. Йорданов на една роза ми каза името и, на други не. Иванови по телефона ги казват под кой номер коя роза е .
Тези Недеви са само едни, нали? Аз говоря за тези, които продават само във фейсбук, смениха си имато и нямат сайт. Да кажа да не стане някакво объркване, ако има и други.
Флоров много го хвалят човека и розите им. Според мен няма да съжалявате.Аз не мога да им разпозная розите и затова не съм поръчвала. Иначе видях една разкошна жълта и мисля,че е или Graham Thomas, или Golden Celebration.

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 17:47 от Morkovelka99

# 605
Морковелка, точно това са Недеви. Нямат сайт, а имат страница във фейсбук и поръчките се правят през нея. В момента гледам, че са сменили името си на Rozi Bg и са изтрили снимките.
Ситуацията при мен беше следната - бях питала в една от групите за роза от определен сорт. Недеви ми изпратиха покана във ФБ, писаха ми и казаха, че имат розата. Направи ми впечатление, че розата струва 38 лева. В Оакплантс същата беше 32 лева, както и в lovehortensia. Вторите ги отписах, защото както споделих останах разочарована от сайта и нямам намерение да пазарувам повече от тях. Поисках снимка от Оакплантс и те ми изпратиха снимка на растението, което беше в добър вид, но етикетът ми се видя малко съмнителен. От Недеви ми изпратиха снимка на растението с етикет и си личеше, че е от производителя Кордес. Не съм толкова за етикета, но все пак за тези пари мисля, че е хубаво да се подсигуря, че ще получа точно този сорт. Мина се време, така и не пуснах поръчка от Недеви и сега гледам, че са си сменили името. Обективно погледнато нищо не ми пречи да поръчам, а когато пристигне и видя растението, да откажа поръчката и да платя само транспортните разходи.

Допълвам се: продават и на място, защото ми писаха, че имат магазин в Бистрица, но аз живея на другия край на страната и нямам възможност да посетя на място.

# 606
Да се похваля с моите Лейди Банкси - белоснежка и розовобузка 😏

# 607
Приказни са розите без бодли! На колко години са? Не очаквах, че ще се получи  такава маса и засадих розова лейди Банкси много близо до щамбова роза. Единствен негатив е краткият им цъфтеж.

Те размножават ли се с резници?

# 608
Здравейте, някой може ли да разпознае имената на тези розички? Закупени са от Флоров като катерещи.
Скрит текст:
Благодаря предварително!

Флоров и Сашка Александрова на мен са ми казвали имената на розите. Но аз съм им много дългогодишен  клиент.

Розовата роза на първата снимка на мен ми прилича на Розариум Утерсен. Ако е номер 32 - е тя.

За другите не мога да кажа.

dariVale, уникални са розите на лейди Банкс!
Нямам, а много си мечтая за тях.
Все се притеснявам, че ММ ще ме изхвърли от къщи, ако поръчам още една роза за градината.
Но розите на лейди Банкс си струват риска. Сещам се за още места по двора, които мога да залеся!!!!

# 609
Защо не си поръчвате директно от Кордес? Доставката не е много скъпа 16.90 евро. Аз съм поръчвала от тях и съм доволна
https://www.rosen.de/en/company-service/dispatch

# 610
  • София
Те и тук си продават кордес и доставката е един еконт... Предполагам защото с етикета са по-скъпи... А и доставката не е много ако поръчаш много, за една две е голяма.
Моята беше кордес... За напред бих си поръчвала малко по-пораснали растения...

# 611
Здравейте, някой може ли да разпознае имената на тези розички? Закупени са от Флоров като катерещи.
Скрит текст:
Благодаря предварително!

Флоров и Сашка Александрова на мен са ми казвали имената на розите. Но аз съм им много дългогодишен  клиент.

Розовата роза на първата снимка на мен ми прилича на Розариум Утерсен. Ако е номер 32 - е тя.

За другите не мога да кажа.

dariVale, уникални са розите на лейди Банкс!
Нямам, а много си мечтая за тях.
Все се притеснявам, че ММ ще ме изхвърли от къщи, ако поръчам още една роза за градината.
Но розите на лейди Банкс си струват риска. Сещам се за още места по двора, които мога да залеся!!!!

Номера е 79 на саксийката.

Angel_Dust в каква саксия засади мини розичката?

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 09:58 от Svetlivv

# 612
Розите на Кордес при мен са най-здравите и най-безпроблемните.
Имам тези
Rosarium Uetersen

Westerland

Florentina

Golden Gate

Rose de Tolbiac

Wedding bells

# 613
Розите на Кордес при мен са най-здравите и най-безпроблемните.
Имам тези
Rosarium Uetersen

Westerland

Florentina

Golden Gate

Rose de Tolbiac

Wedding bells

Поръчах две рози на Кордес от Nezabravkaroses, някой поръчвал ли е от тях?

# 614
17 евро цена на доставка за мен е много. На такава цена е една роза Кордес тук в България, а доставката е 5-6 лева със Спиди/Еконт.
Доколкото гледам пишат, че Рози Иванови продават рози, които са под номерация, но реално са рози от големите производители, просто те са ги размножили и не обявяват името на оригинала. Има много положителни отзиви за тях, а цените им са 10-12-14 лева.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 11:52 от Janice_

Общи условия

Активация на акаунт