Нашите цветя - обща тема 22

• 35 359
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
С кокичета имам неуспешен опит от миналата година. С луковици,  купени от магазин.

# 121
За цветята само готова почва от магазина ли ползвате или я смесвате и с още нещо?

# 122
  • Карлово
Смесвам със земя.
Само разсади в почва от пакет слагам.

# 123
Коя преобладава купешка или градинска?
Питам, защото много бързо ми изсъхват саксиите само с купешка. Пробвах и само с градинска пак никаква вода не задържа и стават като бетон. И смес пробвах купешка и градинска, но нещо все не улучвам съотношението 🙁. Тази година мисля пак да направя смес от магазинска, градинска, но да сложа и допълнително перлит.

# 124
  • Карлово
Именно бързо изсъхват, не задържа влага купешката, затова слагам земя, ако имам възможност слагам и огнил оборски тор. Преценявам почвата, която се е получила да е пухкава.

# 125
Винаги смесвам купешка и градинска и никога само с купешка защото съхнат много бързо . На око я правя както дойде . Ако е за разсад понякога слагам повече купешка за да стане по мека самата почва и по лесна да изникнат семенцата . За сеене в саксия слагам повече градинска . Ами ще се прекопават няма как . От време на време ги торя с купешка от горе . Винаги смесвам . Но внимавайте каква тор взимате защото има и влагозадържаща и цветята заминават . Ако имам слагам и от нея малко да държи влага в сместа .

С купешката трябва да поливам всеки ден , а така смесена поне веднъж в седмицата . В зависимост какво ще сея слагам и малко оборска тор . Но пак казвам зависи какво сея . Не много 2 - 3 шепи , не повече .

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 14:31 от ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍

# 126
Здравейте, можете ли да препоръчате от вашия опит конкретна марка  субстрат за сентполия и бегония елатиор?

# 127
Добро утро. Успях почти да убия една коледна звезда. Забравена без поливане, беше напълно изсъхнала. Орязах я изцяло, и сега от старите клони покарват нови израстъчета. Някой има ли опит, дали има шанс да се възстанови?

# 128
Мисля, че ще я бъде.

# 129
  • Бургас
Лятото бях купила луковички шафран.
Бях ги забравила,до вчера,когато видях нещо да стърчи и се чудех, какво е това 🤔☺️ Ами те ще цъфнат още малко ако ги бях забравила 😂

Набучих ги в пръст и ще чакам цвят!☺️

# 130
Моята Шефлера геройски си заминава, без да разбера какво й е. Смених пръста, едни в клон го отрязах, беше увяхнал.

# 131
  • Стара Загора
Аз устнових,че шифлерата се чувства по-добре на по-хладно място. След като успях да уморя една в новото жилище преди 4 години,получих друга като подарък. Тази зима е наказана на източна остъклена тераса и си расте на воля, че и хубавее. Като намеря малко време ще я снимам. Само я поливам много рядко в студа.
Иначе си личи ,че вече деня е по-дълъг и някои от цветенцата ми взеха да се събуждат- стефанотиса има нови листа. А скоро се сдобих с тази красавица в ляво (Сансевиера Съншайн) :

# 132
Аз бях откъснала листа от моята шефлера, че правих някаква настолна украса по Коледа и когато я развалих забелязах, че има коренчета.
До сега мислех, че само с клонче се размножава.
Мариета може би е трябвало да дезинфекцираш корените, изчакай сега може би и трябва време, но за всеки случай сложи клонка във вода.

# 133
Минзухарите ми цъфнаха.

# 134
  • Стара Загора
Ето я моята шифлера

А азалията ми ще цъфти

Общи условия

Активация на акаунт