Нашите цветя - обща тема 22

• 35 412
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Teменужките навън ли ги гледате в саксии?
Не замръзват ли на минусови?

# 166
Теменужки гледам навън в сандъчета. Засадих ги още есента. Те са студоустойчиви или поне така ми казват цветарите. Но тук, където живея е мека зимата, може би и това има значение. После ще ги снимам, както и новите ми придобивки.

# 167
Теменужките са студоустойчиви . Даже вече готов разсад се сее есента . Но купените семена никнат много трудно . Някой даже се самонасяват .

# 168
Ето ги моите теменужки на 27 септември съм сложила семенцата.
Малко са, защото семената си бяха мои. Началото на октомври бях купила семена теменужки и кичест белис, но нищо не се получи. От белиса имам малко, но са много измъчени и не знам още дали ще стане нещо от тях. Сега яко ги поливам с тор, за да заякнат малко.
Теменужките, а и паричките стояха вън през цялото време. Аз обаче съм в Пловдив зимата не е толкова студена, въпреки това имаше дни, в които бяха замръзнали. После се оправяха макар и толкова малки.
А това са ми паричките/белис от 28 август. От тях имам 2 саксии в едната са по измъчени и жълти.

Тези дни ще разсаждам някои коренчета имат цветни пъпки. Не съм забелязала, но бяха нападнати от въшки може и затова да са жълти едните. Пръсках ги тези дни с вода и веро докато взема препарат.
Имам и петунийки май, които сами си поникнаха из саксиите. Едната дори е много голяма вече 🤭
И вън на студа в една малка саксийка с розмарин имам множество малки поникнали.

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 20:59 от Morkovelka99

# 169
Бих разредила теменужките и паричките. С това количество ще си имаш да озелениш цяла леха. Едно растение теменужка се разперва колкото цяла педя, ако има място. Аз ги садя през десетина сантиметра поне.

# 170
Добре че продават по магазините пролетни цветя в саксия. Нарцисите и зюмбюлите, които насадих, май няма да ги бъде.

# 171
Да, да, предстои им преместване в хубавите и постоянни саксии. Само забравям да купя почва и от две седмици вече го отлагам това.
Много са ми паричките-2 пакета семена ползвах. На единия пакет нямах доверие, но взеха, че всички семенца поникнаха. Ще водим какво ще цъфти.
Теменужките не са много сигурно са около 20 коренчета. Миналата година имах 3-4 дълги сандъчета с теменужки и една голяма саксия. Много им се радвах. А как е по-добре да ги гледам. Малко бройки в един сандък или много. Моите миналата година ги бях наблъскала много. Със сигурност в саксия е имало над 10 коренчета. Аз имам пак много разсад.

# 172
Слагала съм и по 10 коренчета в сандъче, напълва се цялото и става много хубаво като нацъфтят. Сандъчетата са ми 60 или 80см, садя теменужките в два реда шахматно.

# 173
  • на кой му пука, майна
Днес си закупих 2 иглики от бриколаж и имах една подарена от миналият месец, която очевадно е някакъв различен сорт, защото цветовете са и супер мънички. Вие как се грижите за игликите ? Някакъв специален тор ли да ползвам за тях или стандартните за цъфтящи ще свършат работа ? До сега не съм гледала иглики...

# 174
Нищо особено не искат, но като им се нарадваш ги изнеси навън.
Може в градина, може и в сандъче на балкона.
Тази с дребните цветове има голям шанс да презимува и даже да се размножи. Едроцветните са малко по-чувствителни, и не винаги преживяват зимата.

# 175
Аз вчера забравих да питам астрите стават ли големи/високи? Искам да гледам и астри в саксии тая година. Миналата много късно купих семенца, късно цифнаха, но много ми харесаха как изглеждат и затова искам и тази година. Тези, които отгледах миналата година останаха нисички 20-30 см сигурно, но беше късно и може и да не са се развили както трябва.

# 176
Миналата година си купих кала , която приспах по някое време. Сега време ли е да я събуждам?

Някой знае ли да ми отговори или никой не знае?

# 177
  • на кой му пука, майна
Нищо особено не искат, но като им се нарадваш ги изнеси навън.
Може в градина, може и в сандъче на балкона.
Тази с дребните цветове има голям шанс да презимува и даже да се размножи. Едроцветните са малко по-чувствителни, и не винаги преживяват зимата.

Няма ли да измръзнат навън ?

# 178
Е, ти докато им се нарадваш и прецъфтят, и навън ще се постопли. Не бих ги изнесла от 20° на минусови.
Но по принцип не са стайни цветя, от топлото може да залинеят.

# 179
Те са студоустпйчиви. В градината има едро цветни и ситни. Ситните се размножават повече от едрите. Миналата година бях купила поне 10 цвята от Ситните, различни цветове. Гледам показват се, но да видим какво ще цъфне. Те правят по - големи туфички и са по - красиви. Изнеси ги на вън или на студено, ще изгният.

Общи условия

Активация на акаунт