Нашите цветя - обща тема 22

• 35 438
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Сърдечно благодаря! Такова било, рече колежката.

Последна редакция: чт, 15 фев 2024, 19:42 от pepina80

# 196
Скрит текст:
Има ли вече и семена в Кауфланд? Тези са ми непознати "Моята природа в 5 кв,м", но ги погледнах в нета имат много хубави опаковки и пак са на Лактофол.Със сигурност и аз ще си купя нещо тяхно. Аз откакто се занимавам със семана все съм купувала на Лактофол, Опал Зи, Флориан,  Флори. Общо взето работа със семената е на късмет и е проба грешка. Много неща не са ми поникнали от Лактофол, но повечето са ставали и продължавам да ги купувам. Циния и астри, петунии със сигурност бяха от семена на Лактофол и всичко си поникна. Тагетес преди две години пак от техни семена си захванах и си събирах семена. Космос, миналата година техни теменужки бях взела пак всичко поникна, но едни пък не. От някои техни подправки нищо не стана, но други ставаха. Не знам каква им е разликата в семената, че вече имат толкова много различни опаковки, а видовете са им едни същи 🤷🤷🤷.

До сега не можех да ги намеря , явно е нямало . Днес видях и си взех няколко да опитам . Има доста зеленчуци . Но на таблата на едните пишеше 1 и 30 . Не обърнах внимание дали не беше от 1 , 30 защото 2 пакетчета на бележката бяха 1 и 80 . Вчера гледах клипчета на тази жена от Ботаника . Сигурно сте я гледали . Тя сее точно на тези марки семена и всичко и пониква . Доста тревни смески имаше . В сайта Ботаника.бг може да ги намерите .

На мен от горе изброените марки само веднъж ми поникнаха флокса и салвията - едно червено е , агератум не успя да поникне , шибоя стана един никакъв , а не пъстър , петуниите и теменужките не са ми пониквали и други .

Пепина80 - Това е африканска маргаритка .
[/spoiler]
Те са с различни цени различните марки семена.
Тази жена работи за Лактофол и затова отглежда и показва само техни семена.  Аз и покрай нейните видеа се запалих. Сега се сетих, че салвия, чия , циганчета,калдъръмчета също успях от техни семена да отгледам. А и саксийни ягоди тази година пак ще взема.
Аз тая година както казах повечето семена ги взех от Лидл,  евтини, но май се набутах 🤭. Сложих едно пакетче карамфили на 02.02 и още нищо не е поникнало, а и няма признаци. Една мащерка купих от Била и от нея нищо не пониква. От там купих и едни кучета. В саксията има много поникнали, но плевел ли е или цвете не змам 😂.

# 197
  • Пловдив
Аз им хванах цаката на семенцата за разсад - наръсвам ги върху почвата и като ги поливам, те си се засаждат по навътре и се развиват добре, дори и люти чушки. Ако ги покрия със слой почва, пък било то и съвсем малко - нищо не се получава.

# 198
Много сте полезни момичета. Ще си направя експеримент като само поръся семената върху почвата и като ги заровя леко , отделно ще направя с различни съотношения  тор - пръс и само тор и смесено с оборска тор . Просто да видя как ще се развият растенията . Даже мисля за тия , които никога или рядко ми изникват като за начало да оставя около 2 - 3 см от съда в който ще ги засея и да сложа стреч от горе да им е топло . Да ги видим дали ще са по упорити от мен . Циганчета ми никнат , но салвия, теменужки , тагетис едър - не ми никнат  . Тагетис сея обикновен направо на вън , че от него сея доста . Другата седмица започвам да сея лека полека да видим какво ще стане и какво няма да стане и да имам време да реагирам . Аз сея много цветя , лятото няма кътче без цвете . И за това правя много разсад . Ще сея докато не стане. Обичам да се грижа за тях и да ги гледам как растат пред очите ми .

# 199
Аз така и не мога да хвана цаката на микроскопичните семена като на калдъръмчета,  мащерка, риган. Нещо хич не мога да се справя с тях. А и с тоз карамфил 3-та година ще се мъча и с него.Петуниите миналата година на късмет се развиха до последно мислих, че нищо няма да стане, но имах изобилие от тях. Отгледах за тези години какво ли не, но само ми се опъват карамфилите, калдъръмчета и таз мащерка 😂.
Тази, която е сях сега не я покрих и нищо не пониква. Обаче подозирам, че ги преполях и семената изгниха.
Алиса, за разсад не ползвай тор ще ги изгори.
За мен тагетеса е най- непретенциозен. Миналата година даже вън го бях оставила и се разви чудесно. В един момент му стана студено и доста умряха, но семената бяха супер много и много не се впечатлих.
Циганчета няма да гледам повече не ми харесаха на мен.
И аз вече много обичам да ги гледам как се развиват, а с такова нетърпение чакам да цъфнат и да ги видя какви са. И леко се гордея от себе си 😂😂😂

# 200
Моля, препоръчайте ми каква марка субстрат да си взема за стайни цъфтящи цветя. Вие какъв купувате?

# 201
На мен много ми хареса почвата от Лидл. Обаче я бях объркала и бях взела за  зеленолистни цветя, а не за цъфтящи и въпреки това някак по-бързо ми се развиха резниците зокум.
Сега пак мисля да си взема от Лидл от другите видове в темата също писаха, че е хубава. Само не ми харесва, че има само малки пакетчета.
А и нещо няма от много време в магазина, в който ходя.

# 202
# 203
  • Бургас
Нати,ти ли си отгледа ананаса?
Моя както съм го бучнала,така стои. Не е мръднал. Вече година сигурно. 😞

# 204
Карзче, купих го миналата година лятото! Пораснал е и плода стана жълт Simple Smile, надявах се да пусне издънки. Незнам трябва ли да го местя в по голяма саксия?
така изглеждаше като го купих.

# 205
Днес посях семена петунии, но ми е за първи път. Да видим ще поникне ли нещо.

# 206
Аз съм сложила едни семена в салфетка и ги чакам. Преди време 4-5 бяха покълнали, но пръстта ми беше заразена и някакви червейчета ги изядоха. Иначе семената ми ги прати една добра душа от група във фб и са за райска птица или още цезалпиния. Много се надявам този път да ги захвана.
Семена съм сяла доста, повечето си поникваха. Май само виола не успях да отгледам от семена.
И тагетис, и цинии имах, и астри, мушкато, петунии, калдъръмче, колеус, карамфили... Абе доста неща.
Днес рязах рози, порадвах се на игликите, но не снимах.

# 207
  • Стара Загора
Natt, прекрасни цветенца. 🥰 На зюмбюла направо можеш да му усетиш аромата. Моите в градината са поникнали, но са малки още.Много ги обичам.
При мен започнаха да цъфтят орхидеите.

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 19:27 от Mendeleevka

# 208
  • Бургас
Моята орхидея стои така вече три месеца 😞

# 209
  • Down Under
За поредна година, хубавите ми петунии  системно се унищожават от тази ужасна малка твар, която упорито ми съсипва всичко. До сега не съм намерила начин да се отърва от тях, освен ръчно да ги събирам. Тази красавица отиде в коша, защото беше цялата обсипана със супер мини гъсеници и буквално оглозгана за два дни.

(Само да вметна, че живея в чужбина и е лято в момента  Blush)

Общи условия

Активация на акаунт