Нашите цветя - обща тема 22

• 34 760
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
  • на кой му пука, майна
Имаш шанс, но трябва да изчакаш според мен. Ето ги моите от миналата година, снимката е от 30 март. . Изглеждат като твоите, но накрая имах 3-4 сандъчета само с петунии и още няколко саксии, които цъфтяха до късно.
Ако искаш сега пробвай в една саксия да ръснеш семена. Оставия до прозореца и много не и обръщай внимание те сами ще се оправят🤭.

Дони, твоите са чудесни 😍. Каква лампа използваш ?

LED лампа. На разстояние 25-30см е над разсада. Свети постоянно. Като ги пикирам другата седмица ще я гася само нощем, за да привикват лека полека към реалната среда. Ще им трябва около 14 часа светлина.

# 316
Майка ми имаше лятото поникнали петунии в сандъчета с миналогодишна пръст.

# 317
Точно от тези ако си откраднеш Smirk ще имаш всяка година. Не са толкова кичести като хибридните сортове, но са ароматни, разноцветни, аз много ги харесвам. За разлика от хибридните, лятото жегата ги мори и понякога се налага да се подстрижат, но после изкарват пак.

# 318
Аз нали ви казах вън имам самопоникнали множество петунийки. Стоят си на студеното  не съм ги пипала още и са си живи. Никакви грижи не съм полагала за тях. Семената ми бяха на Лактофол, не бяха кичести и оцеляха на големите жеги миналата година.

# 319
Драцената ми прилича на изсъхнала.
Мисля, че е изсъхнала само малката. Останалите стъбла са твърди, но се сбръчкват и свиват при мястото на отрязаното. Ако ги отрежа наполовина дали би помогнало?

# 320
  • Стара Загора
Момичета имам една нискостеблена сансавиера . Скоро е разсаждана , но я сложихме в голяма саксия . Според вас дали да не я прехвърля в по - малка . От около месец не е мръднала . Както сме я сели така си стои .

Според мен драцената е издала багажа . Много рядко да избие драцена . В кауфланд пускат на промоция по 5 6 7 лв . Аз се съмнявам да избие . Пробвайте да отрежете където е меко стеблото и оставете това което е твърдо защото рано или късно и то ще омекне . Останалото сложете във вода или в саксия .
Всички сансевиери имат много плитка коренова система и не обичат големи сакси. Но и по принцип растат бавно. Ето тази я имам от три години. Така изглеждаше ,когато я купих

Година по-късно много и отесня саксията и я прехвърлих в малко по-голяма. Така изглежда сега

Като чак сега изби нова розетка

# 321
.

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 21:20 от zari65

# 322
  • Бургас
Мисля, че е изсъхнала само малката. Останалите стъбла са твърди, но се сбръчкват и свиват при мястото на отрязаното. Ако ги отрежа наполовина дали би помогнало?
Пробвай,може би ще тръгне.

# 323
Здравейте,пак съм аз с въпроси за лилиума . Бях качила снимка преди 1 страница
Въпроса ми е как да го гледам ,защото му овяхнаха всички цветчета и не никнат нови 😐

# 324
  • София/Варна
Толкова от лилиума за тази година. Слагаш го някъде и поливаш от време на време. Ще пожълтее и изсъхне. Като мине един студен период ще поникне пак и ще цъфти.

# 325
Тоест да очаквам лятото да разцъфне отново ?

# 326
  • София/Варна
Тоест да очаквам лятото да разцъфне отново ?
Аз моите ги бях метнала на топло, после ги преместих в градината и реално студено имаха, чак зимата. Т.е. цъфтяха чак юни,юли следващта година. Явно им трябва време да сменят часовника и да си цъфтят нормално лятото.

# 327
  • Бургас
Лилиума не цъфти ли веднъж годишно?

# 328
  • София/Варна
Веднъж годишно цъфтят. Моя опит показва,че тия форсираните, които сега продават цъфнали прескачат лятото и на следващото лято си цъфтят когато трябва. Може да се експериментира какво ще стна като изсъхнат, да се сложат в хладилника за месец, два и да се насадят пак, но по-скоро ще цъфнат пак зимата, т.е. веднъж годишно.

# 329
А нещо друго освен да покапя восък на отрязаното трябва ли да се слага или направи?

Пробвай,може би ще тръгне.

Общи условия

Активация на акаунт