Нашите цветя - обща тема 22

• 34 654
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Флоксче, аз сложих саксийката в камерата за 3 дни. 🤣 После се размрази и си насях вътре семена, ок са. Само това не бях правила, но ей на. 🤣 Луда работа. Може и във фурната, но супер гадно мирише да се пече пръст. 🤢

# 616
Имам и аз 3 малки пламъчета,които ме чакат да ги засадя в сандъче. То било Салвия Simple Smile
Ако смогна, ще ги покажа днес.

# 617
Ени, освен че мирише гадно, във фурната загиват всички полезни микроорганизми. Мислила съм да гго правя за домашните цветя, за да не завъждат мушички, но идеята с фризера ми харесва повече, благодаря.

# 618
Сладкодърка засей си ги , цъфтят до късна есен. Миналата година не ми излезе и се отказах да опитвам . Тази колкото съм сяла толкова са изникнали . Сях и гайлардия , дано да е от низката, че високата ми е много грозна . Останалия ми разсад е отвън в щайги под найлон . Въпреки , че е студено започва да никне каквото съм сяла . Установих , че има ли пръс никнат много бързо .

Толкова много пролетни цветя ,а повечето са само с листа . Има още 3 пъти по толкова .
Ще почвам да махам старите зюмбюли . Много са ситни и не ми харесват , ще оставя по пълните . Да цъфнат и ще ги разсадя на редчета .

# 619
  • На морето!
Как третираш почвата около цветята, виждам че няма и стрък плевел, само пръст и пролетни цветя?
И ако позволиш- цветята, храстите, тревите са ниСки (като антоним на високи), ниЗки означава подли, недостойни, долни, обикновено се ползва, за да определи поведение. С най-добри чувства отбелязвам разликата, дано не те обидя, не целя това наистина. Simple Smile

# 620
Днес си купих нова водна лилия , защото старата спря миналото лято да цъфти , изчезнаха й листата и есента изобщо не я извадих от езерото. И днес тръгнах да го чистя и какво да видя, жива е... Оживяла е в студа под леда. Сега си имам 2 лилии

# 621
Как третираш почвата около цветята, виждам че няма и стрък плевел, само пръст и пролетни цветя?
И ако позволиш- цветята, храстите, тревите са ниСки (като антоним на високи), ниЗки означава подли, недостойни, долни, обикновено се ползва, за да определи поведение. С най-добри чувства отбелязвам разликата, дано не те обидя, не целя това наистина. Simple Smile

Много мило от твоя страна . Благодаря , че ме поправи . Всяка година преди да поникнат прекопаваме всичко . Така чистим хем тревата , хем по лесно да си излязат . Освен по тротоара другаде не пръскаме за трева , играе мотиката . Аз много обичам да си копая и обирам тревата след това . Майка ми никога не я обира и за това все се караме . През лятото , редовно се копае след 3 4 поливания , иначе всичко става тезек .

Водната лилия и при нас презимува успешно на вън . Скоро трябва да изчистя езерото . Вие как чистите водата там ? Много искам да си намеря воден зюмбюл .

# 622
Алиса, ако си наметиш Iris pseudacorus, той пречиства водата в такива езерца и цъфти много.

# 623
  • София/Варна
Сладкодърка засей си ги , цъфтят до късна есен. Миналата година не ми излезе и се отказах да опитвам . Тази колкото съм сяла толкова са изникнали . Сях и гайлардия , дано да е от низката, че високата ми е много грозна . Останалия ми разсад е отвън в щайги под найлон . Въпреки , че е студено започва да никне каквото съм сяла . Установих , че има ли пръс никнат много бързо .

Толкова много пролетни цветя ,а повечето са само с листа . Има още 3 пъти по толкова .
Ще почвам да махам старите зюмбюли . Много са ситни и не ми харесват , ще оставя по пълните . Да цъфнат и ще ги разсадя на редчета .
Ако старите ти зюмбюли са бабешките от едно време с удоволствие бих ги приютила. Много ги харесвам, но няма от къде да си намеря

# 624

Ако старите ти зюмбюли са бабешките от едно време с удоволствие бих ги приютила. Много ги харесвам, но няма от къде да си намеря

Ще ти пратя нямаш проблем. Стари са да лилави, ароматни. Направо ще ги извадя и ще ти ги пратя. Аз много искам да се отърва от тях. Даже и лалета ще ти пратя ако искаш. Чакам всичко да разцъфне и преди прецъфтяване ще извадя всичко и ще сея на редове по много. Тогава ще имам много за раздаване. Миналата година уж махнах едни и с пръста ги изсипах на едно място даже сега са пораснали а дефакто там не е градина.

# 625
  • София/Варна
Мерси много, ще метна на лично адрес.

# 626

Това е салвия, често я сеят по центровете на градовете има я и в други цветове.

Не знаех, че се казва салвия. Баба имаше в градината и и казваше пламъче.

Днес и аз видях семена за това цвете и на пакетчето също пишеше пламъче. И аз такава салвия не съм отглеждала. Отжледах миналата година от семена подправката.
Имам няколко цъфнали теменужки и аз. И ме ядосаха 😂 пак са само лилави 😠.
Ако и новите, които предстои да отгледам са само лилави. Приключвам с отглеждането им от семена.
Имам и аз много да сея, но нещо май ме хвана мързела, а май и нямам къде вече.
Тази година прекалих със семената на цветята. И това не ми попречи още да си взема днес 🤭🙈🤦

Латинките не ги понасям, но ми е любопитно как се развиват, а и само 39 стотинки 😆, как да не взема 🤠.
И тази гайлардия за първи път ще я гледам.  Миналата година я гледах из градинките в парковете и май ми хареса.

# 627
Ако си взела от ядливата латинка  може да си украсяваш храната.

# 628
  • Бургас
Не мога да ви лайквам постовете,но да ви кажа,че имате страхотни цветенца!😍

# 629
  • Карлово
Аз много харесвам Гайлардия. Непритенциозно, много цъфти, самонасажда се. Какво повече да искам от него.
Май и гадинки не го нападат.

Общи условия

Активация на акаунт