Нашите цветя - обща тема 22

• 34 782
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
И аз мислих да ги изкарвам, но май ще ги позабавя. Само - ови темп. И слани да няма. Миналата година мойте ги ослани сланата и трудно се съвзеха. Който има навеси да ги изкарва.

# 286
Преди няколко дни ви показах колко са хубави петуниите ми, е днес вече умират. Някой знае ли защо и какво не правя както трябва? Да ги чакам ли или да ги хвърлям?

Това са много дребни семена и са трудни за отглеждане от непрофесионалисти. Поне на мен всички семена от този род са ми трудни. Изчакай да стане топло и ще се развият добре. Още е студено, светлината е недостатъчна и затова не са оцелели. Евентуално, ако са били и преполяти и е студено също се получава така. Къде стоят ?
И моите каскадни кучета всички заминаха. Много ме е яд, защото семената бяха скъпи, а имаше много малко в пакета.
Петунийките миналата година на майтап ми се получиха, но сях семената май края на март или април. Тази година пак ще чакам края на март да стане.
Аз семената на цветята мисля към 10-15 март да ги слагам.
Не е толкова трудно да си отгледаш растения от семенца. Трябва хубави семена, подходящо време и търпение.

# 287
Къде ги държиш ?
Как ги поливаш ?
В какво си ги сяла ?
Аз сях преди няколко дни салвия и агератум . Рядко ми никнат точно тези , но гледам кутийката се е напълнила . Много се мънички , полях ги , но вече няма да ги поливам . Пръскам само с шише (фъс - фъс ) . Трябва да се внимава да не се преполеят . Държа ги в стаята, където всекидневно работи климатика . Добре са си за сега . Вчера сях шибой , винка и целозия . Ще ги видя и тях . Тия дни имам да сея газани , турта , дек, грах , флокс , вербени , гайлардия и още салвия . А и циния . Смесвам градинска пръс и тор за разсад . Никога само тор !!!! Почивните дни ще наторя мушкатата и сакъзите с оборска тор и ще ги полея с мая . Вече трябва да почват да се подхранват .

# 288
Много харесвам целозия. Досега не съм сяла. Купувам си по някоя саксийка.

# 289
Много харесвам целозия. Досега не съм сяла. Купувам си по някоя саксийка.

Не съм сяла до сега . Ще я видим . Летни цветя ще има , но трябва да помисля за многогодишни , че като ги няма остава почти празно .

# 290
На мен ми се гътнаха кученцата, останаха да стърчат 4 и засега все още стоят. Това е сечене, получава се от студена и преовлажнена почва - развиват се гъбички от специфичен вид и поразяват стръкчето на нивото на почвата. Сега насях нови, но оставих почвата по-суха. Слагах канела когато се повалиха първите, но не помогна много (все пак четири засега оцеляват). Това ми е тестовата серия, сея по малко, за да видя как се развиват, защото нямам почти никакъв опит със семена на цветя.
Случвало ми се е при сечене на домати да ги резна и да ги забия на ново място и да се прихванат, но тези са много малки и нежни и не си правих такъв експеримент.

# 291
Има значение и колко семена се сеят в саксията . Сега например не може да сложиш в такава малка саксийка цялото пакетче . Никнат на гъсто , а всяко си иска да е свободно . За това гледам да не ги гъча .

# 292
Държа ги в топла стая с работещо през деня парно, вечер е спряно. Пръскам само с пулверизатор като видя , че засъхват. Направих една глупост и се чудя дали от това не заминаха. Сложих малко течна тор в пулветизатора с водата и уж веднъж само да ги напръскам, а забравих и ги пръсках два дни по 2,3 пъти с вода с течна тор.

# 293
Държа ги в топла стая с работещо през деня парно, вечер е спряно. Пръскам само с пулверизатор като видя , че засъхват. Направих една глупост и се чудя дали от това не заминаха. Сложих малко течна тор в пулветизатора с водата и уж веднъж само да ги напръскам, а забравих и ги пръсках два дни по 2,3 пъти с вода с течна тор.

Съмнявам се да е от това . Просто трябва да се внимава да не са много сухи, нито пък да не са много мокри .

# 294
... и уж веднъж само да ги напръскам, а забравих и ги пръсках два дни по 2,3 пъти с вода ....
Пръскани два поредни дни по два-три пъти на ден след като вече са поникнали - според мен това е причината да се развият гъбичките, които причиняват сечене. Погледнах първата снимка, където са все още здрави, и тъкмо се чудех защо ръбовете на тарелката са целите в капки.  Аз предпочитам да поливам през дъното и много рядко. Според мен е добре почвата е леко влажна до поникването, а след това да се засуши. Все пак всяко растение си има различни изисквания за суша/влага. Но като цяло всички, вкл. и аз, сме по-склонни да преполиваме растенията, отколкото да ги оставим по-сухи.

# 295
Виждали ли сте цъфнала сенсевиера? Аз за пръв път.
От една група във фейсбук.

# 296
  • гр.Пловдив
Здравейте ,моля за спешен отговор Confounded
Забравили сме няколко дни да затворим вратата на гаража   и вижте какво се е получило тази нощ

Има ли шанс да се оправят или са измръзнали тотално ,досега не се е случвало ,за меча не,но за дървото много ще ме е яд,над 15 годишно ми е Disappointed Relieved
Какво стана с дървото?.

Cry
Орязах го до зелено,понеже беше станало на каша всичко -буквално омекнали разклоненията..

Дано да подкара пак..

# 297
Благодаря за отговора.
Дано покарат листенца.
И аз имам 3 на възраст, двете ги пробвам да им направя дънера дебел и да вдигна височината, листата им растат доста едри, третото съм го оставила на самотек и изглежда подобно на твоето. Имам и няколко  малки, на които се упражнявам за оформянето, преди да посегна към големите. За съжаление установих, че в голяма част от видеата по нета, съветите не струват и минах на проба - грешка. Едно орязах така и много трудно му избиха листа, та си трябва търпение.
Но 2 страхотни алоета ми заминаха от измръзване също за 1 нощ.

# 298
На това дърво трябва да му се чекнат издънките отдолу и отстрани за да расте на височина и да е на светло .

# 299
Течна тор чак след като кръстосат и си имат вече същински листа преди това не, защото ги гори. Така ми каза жената в агроаптеката когато ми даде тор за корени.
И моите обикновени кучета са много гъсто ще видим какво ще стане. Тези са пробни. Ще сложа нови след няколко дни. Ето ги
Още малко като пораснат ще започна да ги поливам с тор.

Общи условия

Активация на акаунт