Нашите цветя - обща тема 22

• 34 738
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
Карамфилите ще издържат ли на балкона? Гледам прекрасни по магазините, но смея да купя да не му е топло вътре и да не измръзване навън?

# 361
Карамфилите са за навън. Гледала съм такова доста време вътре на перваза, но по едно време започна да линее и го пресадих навън.

# 362
Карамфилчетата обичат да са навън, вътре линеят поне при мен! Анелка, няма ли как от външната страна на прозореца да е саксията?

# 363
Има как ,Natt.,но ми откраднаха миналата година току що цъфналото ми мушкато Hushed ,та не смея да слагам отново...
Ще трябва да измисля нещо друго... Thinking

# 364
Моите карамфилчета си живеят целогодишно на терасата.

# 365
Дори и през нощта когато е 2-3 градуса ли?

# 366
Няма как да не ви покажа кливията, много ме радва.

Имала съм карамфилчета, които гледах в сандъче на балкона, но не оцеляха.

# 367
Дори и през нощта когато е 2-3 градуса ли?

Да, дори ги затрупва сняг. Утре по светло ще ги снимам.

# 368
Нашите амаралиси цъфтяха до преди месец. Отрязохме им листата и до лятото ще цъфнат пак. Поливайте и та са на изток или север.

# 369
Моята отписана циклама взе, че се съживи. Идвам днес на работа и я заварвам ето така - Цветовете щръкнали, все едно нищо не е било, листата твърдички и намерих само едно увяхнало листо, което премахнах. В петък сутринта беше клюмнала. Сипах вода в паничката и я изнесох от външната страна на прозореца, но до края на деня състоянието й не се промени. Преди да си тръгна от работа я внесох вътре и днес сутринта ме посреща ей така. Значи има още живот в нея. Междувременно прочетох, че европейската циклама издържа и на малко по-високи температури - 18. Може да се разпознае по това, че е с по-дребни листа. Моята вероятно е европейска.
Иначе някой питаше малко по-назад - има градински циклами, но тези, които продават в саксии са стайни  и са с много малък интервал на температури за отглеждане - между 10 и 15 градуса за персийската и 10-18 за европейската. Тук е около 22, но до прозореца и встрани от парното е малко по-хладно.

# 370
Браво, живналата циклама е много красива Heart Eyes Вкъщи е около 22-23° и затова не оцеляват цикламите. На прозорец също няма как да ги гледам, имам парно и там им е топло.

# 371
  • София-в сърцата на моите деца
Купих си един гербер в саксия, ама не знам за вътре ли е ,за вън ли е?

# 372
  • Карлово
Moят гербер е вътре, на светло. Много е нацъфтял. Есента ми го подариха. Обаче имам един от пролетта, с много белокрилки, нямам оттърваване от тях. И не цъфти. Сега и двата са напръскани с моспилан. Дано и 2-я се оправи.

Лятото съм гледала навън, но не цъфти в горещините. Есента пак съм прибирала вътре и при захлаждане октомври подновява цъфтежа.

Последна редакция: пн, 11 мар 2024, 13:15 от ДамаТрефа

# 373
  • София-в сърцата на моите деца
Moят гербер е вътре, на светло. Много е нацъфтял. Есента ми го подариха. Обаче имам един от пролетта, с много белокрилки, нямам оттърваване от тях. И не цъфти. Сега и двата са напръскани с моспилан. Дано и 2-я се оправи.
На топло ли е или по-хладно?

# 374
  • Карлово
Най-топло става около 20, най-ниска около 15. На слънчев прозорец.
Ето го:

Общи условия

Активация на акаунт