Нашите цветя - обща тема 22

• 34 720
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Дори и през нощта когато е 2-3 градуса ли?

Да, дори ги затрупва сняг. Утре по светло ще ги снимам.

Абсолютно!
Моите са целогодишно вън в саксии. Полудяват. Важното е да се зачистват увехналите цветове, да се дренира поливката, лятото като стане 35+ обаче ги дръпвам на сянка. То всичко мре тогава Simple Smile

# 376
  • София
Привет, мили цветарки, моето коледниче се активизира 😀: Това, обаче, май не са цветове, а нови листенца/клончета. 🙄

Още не мога да се наканя да се “обзаведа” с нови красоти, пък вече има толкова цветни изкушения на пазара!

Кити Кет, много е красива цикламата! 💚

# 377

Малко се поолях, но трябва да покажа. Добро утро момичета. Прекрасен ден ви желая.
Кажете какво да сложа котето да не ходи в саксиите. Сутринта пак гледам лапички.
Зюмбюлите сега са сети. Мислих че ще опада цвета, но не..

# 378
Как прихващате сакъзче от отчупена клонка? Директно бучвате в земята или има нещо друго? Имам едно прекрасно каскадно, искам да го размножа....

# 379
Как прихващате сакъзче от отчупена клонка? Директно бучвате в земята или има нещо друго? Имам едно прекрасно каскадно, искам да го размножа....

Боцнете в саксия и притеснете пръстта и поливайте ще се хване , но не дръжте на топло .

# 380
  • Карлово
За котето, сложете пръчки, клонки над разсадите.
Навън ли са тези сандъчета и покривахте ли ги с полиетиленово фолио?

# 381
За котето, сложете пръчки, клонки над разсадите.
Навън ли са тези сандъчета и покривахте ли ги с полиетиленово фолио?

Не вкъщи в коридора са . Но неделя сях цветя в щайги , сложих едни малки не знам как се казват обръчи (малки и покрих с найлон . Оставих ги на вън . Ще видим как ще се държат . Стана като парник с щайги . Защото нямам толкова място всичко да е вкъщи , а на вън пък ще измръзнат ако са без найлон . Ще се чуе . Разсада в тия сандъчета малко се поиздължи защото беше на сянка, но го преместих веднага щом поникна на светлина . Ще пробвам да сложа пръчки , че много обича да гледа през прозореца .

# 382
Луд умора няма. Направих си един екселски файл, в който да отбелязвам кое градинско цвете кога цъфти. Всяка колона отбелязва период от 1 седмица. Ще добавям новите цветя, които ще садя или сея тази година.

# 383
  • София
Привет,
есента зокумчето ми беше нападнато от щитоносни въшки /даже вече го бях прибрала в хола/. Напръсках го и уж ги убих, но и всичките листа изпопадаха. Сега стърчат само пръчките.
Какво да направя, за да го съживя?

# 384
Момичета Кливиите кога цъфтят ? Миналата есен с една жена разменяхме цветя и ми даде едно цвете ,което преди малко , чрез програма проверих и се оказа Кливия . Нищо не знам за нея . Как се тори и полива . Моля разяснете ми . Съвсем млада е кога да я очаквам да цъфне . Само веднъж ли цъфти ?

# 385

Боцнете в саксия и притеснете пръстта и поливайте ще се хване , но не дръжте на топло .

Преди да го бучнете в земята, след като го отчупите, оставете да засъхне клончето няколко часа и тогава. В началото се полива много оскъдно, за да не загние.
По същият начин се процедира и с мушкато.

# 386
Всеки има различни начини на сеене .

# 387
Здравейте, как поливате сентполиите - в чинийката или отгоре, как е по-удачно според вас?

# 388
Кливията цъфти когато си иска Grinning само недей я местиш и въртиш, не обича промяна.
Сентполиите ги поливам и по двата начина, гледам да не попада вода върху листата.

# 389
Кливията цъфти когато си иска Grinning само недей я местиш и въртиш, не обича промяна.
Сентполиите ги поливам и по двата начина, гледам да не попада вода върху листата.

Представям ви една пъстра Шафлера от листо, вече има коренчета. Повече от 5 месеца беше боцнато в саксията. Сега извадих, видях и пак боцнах.

Теменужките ги поливам от горе. При тях много е важно да се обират прецъфтелите цветове. Скоро ще разсаждам моите. Не обичат много да се поливат, трябва да са на не пряка светлина. Вчера сложих листенца във вода да пуснат корени.

Това е едно Бонсайче, купено за 7 лв. От Кауфланд. Гледам пуска нови листенца.

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 15:08 от ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍

Общи условия

Активация на акаунт