Нашите цветя - обща тема 22

• 34 715
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Виждала съм грамадна кливия, отглеждана в къща, на стълбището, недобре осветено. Цъфтеше като луда!

# 391
  • София
И аз да се похваля. Едно 3-4 годишно коледарче, което беше доскоро - живо да го оплачеш - ей го сега

Ето и един кротон, които спасих преди 2 години. Една приятелка го беше забравила в колата на 15ти септември. Беше почти без листа. Още тогава му отрязах връхчето ( беше голо дълго стъбло) и ето го две години по-късно 😍

# 392
За коледничетата гледах, че ги кастрят от горе, къпят ги и ги прибират на не пряка светлина. Така образуват повече цветове с каланхоето по същия начин. Аз сях едни клончета каланхое и ги подстригах та да видим какво ще стане.

# 393
И моето коледниче/ великденче живна. Избиха му нови разклонения и силно се надявам да цъфне по празниците.

# 394
  • Карлово
За коледничетата гледах, че ги кастрят от горе, къпят ги и ги прибират на не пряка светлина. Така образуват повече цветове с каланхоето по същия начин. Аз сях едни клончета каланхое и ги подстригах та да видим какво ще стане.
Благодаря за информацията, точно по обратния начин ги гледах. А колко да ги скъся?

# 395
Благодаря за информацията, точно по обратния начин ги гледах. А колко да ги скъся?

Изравнете ги отгоре. Тия ги гледах оставят около 10 см над саксията. Отрежете 3 4 см поне.

# 396
Момичета Кливиите кога цъфтят ? 
С мокър парцал измивайте по-често листата.Това помага.

# 397
Знаете ли, че градинския Клематис (низкия) цъфтии 2 пъти след като се ореже.

# 398
  • София
Да, моето коледарче го прибрах на тъмно за два месеца (в един коридор). За тоя период го полях два пъти много оскъдно. После го изкарах, измих и полях добре. След няколко дни се появиха пъпките. Не съм го рязала.

# 399
  • Бургас
Днес се радвах на една градинка пред съседния блок.

Жълтият зюмбюл е страхотен 😍!

# 400
Как прихващате сакъзче от отчупена клонка? Директно бучвате в земята или има нещо друго? Имам едно прекрасно каскадно, искам да го размножа....

Аз ги ги вкоренявам винаги по този начин:https://zelendom.bg/sakyzcheta/?cn-reloaded=1

# 401
Сутринта снимах, да дадете съвет, да го местя ли в пръст или още във вода да стои?

Това не помня как се казваше, но много си го харесвам.

И едни копривки:

# 402
Сутринта снимах, да дадете съвет, да го местя ли в пръст или още във вода да стои?

Това не помня как се казваше, но много си го харесвам.

И едни копривки:

Според мен го зарови в пръст там ще си избие . Аз моето направо го сях в саксия и си изби и стана доста високо .

# 403
Сингониум е второто цвете. Държах го години в детската стая - не мръдваше! Изнесох го по едно време на терасата, остъклена - полудя направо. Порасна, а листата му станаха огромни!

# 404
Момичета кои пакетчета газания сеете. Търся низка или със сребристи листа. Поръчах едни професионални уж да ги видим.

Общи условия

Активация на акаунт