Нашите цветя - обща тема 22

• 34 710
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Днес се радвах на една градинка пред съседния блок.

Жълтият зюмбюл е страхотен 😍!
Това синьото от последната снимка , не знам как се казва, но не го допускайте в градината си! Няма отърваване от него. Превзе всичко при мен.

# 406
Винка е синьото. Наистина е много нахална, почти като бръшлян и почти толкова неубиваема.

# 407
Днес в Хоум макс в откритата градина имаше от всичко по много- сакъзи, мушкато, върбинки, бегонии, карамфили, абе всичко, за което се сетиш. Питах кариерката през нощта цветята навън ли са и тя каза ,да, нали има навес. Та малко се учудих, през нощта в София е около 3 градуса.

# 408
Моите сакъзи и мушката са навън вече 5 дни ,София, под навес на южен балкон.Нищо им няма. Ноооо...гледах прогнозата другата седмица идват няколко нощи по 0 и 1 градуса, та май ще ги прибирам нощем тогава...

# 409
  • гр.Пловдив
Дами ,моля за спешен отговор-подариха ми отрязък от дървото на живота,но веднага да го сея ли или се държи във вода да пусне корени?
Стъблото е отрязано,а не извадено

# 410
Дами ,моля за спешен отговор-подариха ми отрязък от дървото на живота,но веднага да го сея ли или се държи във вода да пусне корени?
Стъблото е отрязано,а не извадено

Аз ги сея направо в саксия , там си пуска корени . Умерено поливане и непряка слънчева светлина .

# 411
Откривам сезона с тези. И да попитам понеже планирам тази година вместо сакъзи да садя бегонии по терасата, да не правят толкова боклук, ще издържат ли на много слънце?

# 412
Откривам сезона с тези. И да попитам понеже планирам тази година вместо сакъзи да садя бегонии по терасата, да не правят толкова боклук, ще издържат ли на много слънце?

Ако се поливат може и да издържат . Момичета как ви се държат хортензиите ? Как се грижите за игликите . Миналата година година взех стар сорт , но са мн мънички .

# 413
  • Карлово
Моите хортензии са се разлистили.
Игличините се гледат сами. Само око искам да разделя някоя голяма или да ги преместя, че ми пречат като прецъфтят ги пипам.

# 414
При мен всяка хортензия е на различен етап. Една е резлистена, една с леко разпукани пъпки, друга - съвсем без промяна спрямо зимата. Имам и две нови попълнения, които са с цвят. Различни сортове са, така че може би е нормално по различно време да се събуждат... 

# 415
Правя си експерименти като отрязах няколко листа от лечебното алое за да видя дали ще избие детки . Листата ги изтисках и накиснах с вода с която следващата седмица ще полея цветята . Ако е хубаво времето утре ще сея ягоди , а като напреднат ще пусна снимка . Хубавичко ще ги наторя с пепел и с оборска и борова тор . Казаха ми  , че мога да напръскам чесъна и лука със зелева човба . Ще пробвам . Утре ще направя вода за цветята с сода , йод или аспирин и ориз . Ще измисля кои съставки да сложа . Коледничето ще го подстрижа и намажа връхчетата с портокал да видим ще стане ли нещо . Утре е възможно да изкарам мушкатата на вън като ги наторя и прекопая . Спорна работа и на вас през почивните дни .

# 416
Моите бегонии не обичат силно слънце. Особено дребния вид с кръглите цветчета много страда лятото, спрях да садя такива.

# 417
Правя си експерименти като отрязах няколко листа от лечебното алое за да видя дали ще избие детки . Листата ги изтисках и накиснах с вода с която следващата седмица ще полея цветята . Ако е хубаво времето утре ще сея ягоди , а като напреднат ще пусна снимка . Хубавичко ще ги наторя с пепел и с оборска и борова тор . Казаха ми  , че мога да напръскам чесъна и лука със зелева човба . Ще пробвам . Утре ще направя вода за цветята с сода , йод или аспирин и ориз . Ще измисля кои съставки да сложа . Коледничето ще го подстрижа и намажа връхчетата с портокал да видим ще стане ли нещо . Утре е възможно да изкарам мушкатата на вън като ги наторя и прекопая . Спорна работа и на вас през почивните дни .
Може ли да споделиш колко аспирин на колко вода слагаш, знам, че се право еднократно. И в кой район живееш, че ще изнасяш мушкати?

# 418
Моите бегонии от малките - веноцъфтящите, бяха много добре миналото лято на сянка ( огряваше ги само преди залез слънцето около 1 час най-много), поливани един път в седмицата. Едните бяха в градината, другите в саксии (  в саксиите се поливаха два пъти седмично и виждаха малко слънце и сутрин)

# 419
И майка ми има в кашпи на сянка в двора и им е много добре на бегониите. Но при мен е слънце от сутрин до вечер. А много ми се искаше от тях да сложа, че ми писна да мета терасата по 3 пъти на ден от сакъзи и мушкати, а при вятър и по- често.

Общи условия

Активация на акаунт