Нашите цветя - обща тема 22

• 34 700
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Скрит текст:
Първото лале в градината - отваря се от светлината :

и се затваря привечер. Не мога да спра да му се радвам.

То е от новите ми лалета, които садих през ноември.
А тези са от старите, но са се паднали точно на пътечката и малко са пострадали от невнимание. Наесен ще ги преместя.

И като съм започнала, да добавя и тези красоти.

[/spoiler]

Как се казва бялото цвете подобно на дамското сърце ?

# 436
Здравейте, имам едно зокумче (захванато от миналата година) може ли вече да го извадя на терасата? Неустаклена югоизток в София

# 437

Как се казва бялото цвете подобно на дамското сърце ?

Скрит текст:
Ако имаш предвид това - то всъщност е съвсем малко донесено от гората цвете. Ние му казваме "Петрови гащи", на други места му казват "Петльови гащи" - официалното е "Corydalis". Има малка луковица, но май се разпространява и от семена самичко. Имам няколко туфички тук там, но след като прецъфти не се вижда къде е. Възнамерявам да го населя между малините, за да е на сигурно място, което не се прекопава.

# 438
Да за него имам предвид . Все така ниско ли си стои ? Сега чета, че даже е и болка . Корена се вади и суши преди да цъфне .

# 439
Може би има и по-едри видове. Моите са малки, бели или кремави, около 15 см, до 20 по изключение, корените са малки луковици, мисля че около 5-6 милиметра е луковицата. Донесени са от гората преди много години и успешно се самоподдържат.

# 440
Може би има и по-едри видове. Моите са малки, бели или кремави, около 15 см, до 20 по изключение, корените са малки луковици, мисля че около 5-6 милиметра е луковицата. Донесени са от гората преди много години и успешно се самоподдържат.

Да разгледах . Има го в различни цветове . Много ми хареса гледах, че има и семена да . Ще си взема или ще се разкарам из горите тук да видя дали няма да го открия . Интересно цвете по хубаво е от дамското сърце . Обичам градинските цветя , повече от летните и сега се мъча да посъбирам малко по малко .

Да се похваля, че вайгелата която сях преди зимата е избила , но индийска люляк май няма . Сигурно е измръзнал , имам още една вайгела скоро засадена . Ама за люляка много ме е яд . В райграса има толкова много парички , чакам да пораснат и да ги извадя , а имаше шекерено розови и пълни , но тая година не са избили дано из райграса да има ..

# 441
Здравейте! Дали бихте ми препоръчали вечно зелени цветя за терасата. Балкона ми не е остъклен и много искам да е зелено през цялата година, защото го ползвам. Благодаря.

# 442
  • гр.Пловдив
Здравейте, имам едно зокумче (захванато от миналата година) може ли вече да го извадя на терасата? Неустаклена югоизток в София

Можеш без никакъв проблем,гледам на съседите са изкарани вече,нашите цяла зима стоят в гаража,този уикенд ще ги извадим

# 443
А, дамското сърце е на почит при мен, защото беше любимото цвете на майка ми. Но тъй като не познавам корените му, за две бройки да го унищожа през есента. Усетих се навреме и зарових направените на парчета корени, които дивашки изкопах (погрешка), и за моя радост, виждам, че вече са се показали на четири отделни места, така че - ще го бъде. Моето е розово, замислям се да си поръчам и червено за комбинация.

# 444
А, дамското сърце е на почит при мен, защото беше любимото цвете на майка ми. Но тъй като не познавам корените му, за две бройки да го унищожа през есента. Усетих се навреме и зарових направените на парчета корени, които дивашки изкопах (погрешка), и за моя радост, виждам, че вече са се показали на четири отделни места, така че - ще го бъде. Моето е розово, замислям се да си поръчам и червено за комбинация.

То е на корен . Скоро гледах , че предлагаха във ФБ . Има го и в бяло .

# 445

Можеш без никакъв проблем,гледам на съседите са изкарани вече,нашите цяла зима стоят в гаража,този уикенд ще ги извадим

И аз имам 3 за изнасяне. Живея извън София и се чудя какво да ги правя. Тези дни дават и минус 1 през нощта.

# 446

То е на корен . Скоро гледах , че предлагаха във ФБ . Има го и в бяло .
А може ли да споделите изпитано място/група за поръчка на това цвете, много ми харесва?

# 447
Здравейте! Дали бихте ми препоръчали вечно зелени цветя за терасата. Балкона ми не е остъклен и много искам да е зелено през цялата година, защото го ползвам. Благодаря.
Иберис имам на балкона - цъфти ми пролет и фестука (синя трева). Сложила съм ги в краищата на сандъчета и между тях насаждам едногодишни за разнообразие.

# 448
  • Козлодуй
На моя фикус Бенджамин са се появили някакви топчета Simple Smile Болест ли е, плодче ли е или пъпка?

# 449
На моя фикус Бенджамин са се появили някакви топчета Simple Smile Болест ли е, плодче ли е или пъпка?

Плодове са, но не знам дали трябва да ги оставяте или да ги махате. Не е болест.

Общи условия

Активация на акаунт