Нашите цветя - обща тема 22

• 34 640
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
Снимах тези лалета преди няколко дни!😍 Останаха ми очите в тях!

# 526
При нас тази нощ е валял сняг и цветята в двора са малко клюмнали. Магнолията е пред разтваряне на цветовете и малко я беше натрупал сутринта.

# 527
# 528
  • На морето!
И от мен една магнолия, бях я отписала, защото ММ я коси няколко пъти, но тя е упорита и тази година дори разцъфтя.
Скрит текст:
В събота насадих подаръци от съседките- 2 вида Флокс, Иглика, Божур и Кукуряк. Подрязах розите, напръсках с бордолезов р-р и в началото на април ще направя едно масово торене с Яра мила комплекс. Чакам една поръчана Хортензия и след това започвам със сеенето на семена (при мен с нисък успех на развитие).
Вдъхнових се от вас и тази събота ще извадя едно гнездо стари зюмбюли, които вероятно са се размножили и си пречат, цъфтят вяло. Есента не бях сигурна къде точно бяха и къде има свободно място да ги преместя, но сега и двата проблема ги няма и мисля да рискувам.

# 529
  • Карлово
ДамаТрефа, и аз купих една саксия от тези лалета от Кауфланд. Много ги харесах. Ще ги гледам на балкона, в саксия. Ще пресаждаш ли твоите? Казаха ми, да ги пресадя в дълбока и по-голяма саксия.
Kато прецъфтят ще ги засадя в градината. Ама дали догодина ще поникнат, не знам. Досега доста съм купувала от Кауфланд, когато има цена, на която не мога да устоя, но не са се завъдили.

Как прихващате хортензия от резници ? Очаква се да ми дойдат едни резници в три цвята , но се чудя как да ги хвана . В пръс не става ... Дали да не сложа оборска тор малко ?
Моите ги засадих директно в градината, само една беше с малък корен, съседката като си ги прочиствала през пролетта ми даде. Всички се хванаха. Никаква тор не съм слагала. За саксия обаче не знам, би трябвало по същия начин.

Последна редакция: пн, 25 мар 2024, 12:28 от ДамаТрефа

# 530
Като се замисля няма гаранция , че като разсадиш зюмбюла или нарциса или лалето ще цъфте догодина . Всичко зависи каква ще е годината . На места има изоставени дворове , няма кой да ги обгрижва ей , цветята са като полудели . Ние ги прекопаваме , разсаждаме и какво ли още не , ей няма бе .. Кажете какво е това ...

Уикенда сях газани , петунии , вербена , карамфил от онзи с големия цвят и май това беше . Вън под найлон има турта , циния и др. цветя , които взимат лека полека да се показват . Вкъщи още малко и ще са за разсаждане някойи . Та толкова много сях - 2 сандъка големи , 6 щайги за плодове , 4 дълбоки тарелки от месо и 2 по малки кутии . Дай боже дано всичко да стане . Голямо сеене ще падне .

# 531
За сенчестата тераса препоръчвам бегонии, не знам дали вече някой е написал. Всички видове, и едри и дребни се чувстват добре.

# 532
Alisa,
Хортензии пт резници в пръст съм вкоренявала. Отгоре им правя “оранжерийка” с найлон нахлузен на саксията
Малко снимки от една изложба Simple Smile

# 533
  • гр.Пловдив
Дами,подариха ми 25 семена от ЦИКАС за засаждане без повече подробности....Прочетох,че се киснели във вода 24часа и после се насаждали,но по колко в съд докато покълнат? Ще се радвам,ако има запознати да споделят Purple Heart

Едно голямо съндъче засей ги на зиг заг ако ли не 2 и ги раздели. Киснат се да. Трудно избиват обаче.

Засадих ги,дано след 5-6м избие нещо  ...общо 25 големи семена ,по принцип за 1 палма ги продават 3 семки за 8лв и така се сеят заедно ...та дано има шанс Simple Smile

# 534
  • Бургас
Цикас от семена !?🤔😱
Това ще отнеме много време!
Ако покълнат изобщо.
Имам един,който беше само грудката. Отделих я от голямото растение. Пусна две -три листа и до там. Стана вече три години! Не мърда!
Утре ще ви го покажа.

# 535
Палмите разтът много бавно и трябва да им се режат долните листа. Дръж на светло и по хладно. Не полива много ще се покажат.

# 536
Grinning  Какво им е на семената, в природата как се размножават. Казват, че когато не е облагородена растението, малко от семената се хващат и дори и да се хванат малко оцеляват.
И на мен ми подариха семена  франжипани и прочетох във форум, че от семе не ставало. Засях ги наскоро, две поникнаха, другите се опитват да се покажат ще видим какво ще стане.
Но пък от семе, ако не се хваща защо ги продават.

# 537
Grinning  Какво им е на семената, в природата как се размножават. Казват, че когато не е облагородена растението, малко от семената се хващат и дори и да се хванат малко оцеляват.
И на мен ми подариха семена  франжипани и прочетох във форум, че от семе не ставало. Засях ги наскоро, две поникнаха, другите се опитват да се покажат ще видим какво ще стане.
Но пък от семе, ако не се хваща защо ги продават.

Защото всичко е пари как защо ! Като не знаеш , че семената не са хубави ще се залъжеш да вземеш . После ще си кажеш те не поникнаха ще взема пак и така . Като се има на предвид , че семената в някой пакетчета са толкова малко . Рядко да има повече . Сях топ карамфил за разсад имаше доста семена . Цъфтят обаче на втората година .

Някой сял ли е съсинка ? Всяка година ли трябва да се сее от семена ? Много ми хареса . Вчера сях резници рози сортови , довечера пак ще взема . Дано покарат . Първите , които сях вече имат листни пъпки . Без шише са .

# 538
  • София
А някой дали може да ми препоръча семена за лавандула, 2години подред пробвам и нищо не пониква. Сега пак съм взела някакви, но ако има изпробвани ще съм благодарна да споделите.

# 539
Алиса аз периодично садя топ карамфили- цъфтят всяка година, първата е единично и после следващите прави топка от цветове.
Лавандулата ми е от събрано семе от храсти от градината на приятелка, оцеля миналата година , но февруари измръзна,  а до сега оцеляваше на перваза на прозореца на открита само отпред тераса.

Последна редакция: вт, 26 мар 2024, 20:44 от ccvet

Общи условия

Активация на акаунт