Нашите цветя - обща тема 22

• 34 647
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Добре де, те не трябва ли да са големи луковици, като на зюмбюлите по цветарските магазини... 🤷‍♀️ Аз така си ги представях...

# 511
Лалетата са по-малки от зюмбюли, може би 3-4см. Тези дребните или са бебета и ще растат, или са от шарените хибриди, които след няколко години се израждат и спират да цъфтят.
Имам такива нарциси, от няколко години пускат само листа. Като ги извадя луковиците са се смалили наполовина.

# 512
  • София
Колко да са хибриди, някога тук е имало кирпичена къща, сигурно, после мядтото го купува някакъв човек, след години решава, че ще строи и изкопава една дупка за новата къща, която години наред така си и остава, докато ние го купувано и да е било обитавано надали е било преди по-малко от 40години, нямам идея кой ги е садил, според мен са си останали от тогава  те, кокичетата и зюмбюлите, нямам идея как другите са оцелели изобщо.

# 513
Пипи, щом са на хладно семената е по-вероятно да мухлясат ако преполееш. Гледай да са влажни без да прогизва почвата. На хладно ще им трябвя малко повече време да поникнат, нормално е, не се притеснявай.

Много благодаря за полезните съвети! Sparkling Heart

# 514
Ако сега няма да цъфтят разсади ги сега, докато е по влажно иначе после ще е суша. Аз ти казах, че може да са надълбоко. Даже малките луковички може някъде отделно от големите да ги сееш. Аз и сега сях зюмбюли цъфтят си и са много добре. Не ги чакам изобщо да прецъфтят. И аз имам едно времешни стари зюмбюли мисля направо да ги махна. Празни са, а градината е пълна.

# 515
  • Бургас

Радост за очите ми!😍

# 516
  • Карлово
И аз разделях една две туфи лалета, само едно или две ще цъфнат. Другите се надявам догодина да направят бордюр. За сметка на това си купих от Кауфланд цъфнали:

Доста зюмбюли са нацъфтели при мене, но снимките не бяха много на фокус.

То и нарцисите не са ама карай.

# 517
Какви балконски цветя ще са подходящи за сенчеста тераса. Слънцето е до към 11 часа и после цял ден сянка.

# 518
Пипи, щом са на хладно семената е по-вероятно да мухлясат ако преполееш. Гледай да са влажни без да прогизва почвата. На хладно ще им трябвя малко повече време да поникнат, нормално е, не се притеснявай.

Не са семена, грудки са. Поливам около тях.
И о, чудо! Две са поникнали! Голяма радост беше, като видях днес след обяд. Междувременно и чесънът ми избуя. Не помня споменавах ли в темата, че боднах десетина скилидки чесън в една голяма саксия. Смятам, знаеш, в Германия има какво ли не, но зелен чесън - не. Откога се каня да си насадя!

# 519
Имаме си две Пипи в темата Grinning аз писах на другото, дето е сяло в сандъчета.

Аз много пъти пробвах със скилидки чесън, но не ми се получава хубав стрък. Не знам на какво се дължи, сигурно аз нещо не правя както трябва. Пробвах и обикновен супермаркетски, и био-мио, и специални глави за садене купувах и пак не стана. А от семена нищо не покара, нито едно. Ще чакам да разкажеш какво става при теб.

# 520
  • София
ДамаТрефа, и аз купих една саксия от тези лалета от Кауфланд. Много ги харесах. Ще ги гледам на балкона, в саксия. Ще пресаждаш ли твоите? Казаха ми, да ги пресадя в дълбока и по-голяма саксия.

# 521
Имаме си две Пипи в темата Grinning аз писах на другото, дето е сяло в сандъчета.

Laughing не се усетих, извинявай, мислех, че е към мен.
Моя чесън е най-обикновен, от Алди. Бях много скептична, когато го боднах, но се получи. Само поливам от време на време и поникна!

# 522
Как прихващате хортензия от резници ? Очаква се да ми дойдат едни резници в три цвята , но се чудя как да ги хвана . В пръс не става ... Дали да не сложа оборска тор малко ?

# 523
  • София
Какви балконски цветя ще са подходящи за сенчеста тераса. Слънцето е до към 11 часа и после цял ден сянка.
Най обикновени циганчета.Години наред имах в стария апартамент. И сега в новия виреят след като променихме малко условията на терасата.

Вчера специално за вас направих фотосесия на едни красавици.

Тази калпазанка не е цъфтяла над 8 г,но аз я чаках. И сега скромно се представи.

Очаквам и бяла да цъфне.

# 524
Здравейте, пак лалета от мен. И минзухари. Много от тези, които показвам, са ми подарък във вид на луковици, като някои бяха без имена и сега ме изненадват страхотно, не мога да им се нарадвам.

Аз им открих имената след това - на снимките са Йохан Щраус, Червена шапчица и Алено Бебе, минзухарите още не съм ги проучила.

Общи условия

Активация на акаунт