Нашите цветя - обща тема 22

• 34 657
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Lilium Simple Smile,за тази седмица промоцията на бегониите.

# 496
Вчера си поръчах една розова хортензия . На обяд като я взема ще я покажа . Следващата поръчка ще е Бергерия и бяла кампанула гломерата . Много ми харесват. Майка ми иска естома та ще търсим сега .

# 497
Само да кажа, че и дипладенията (мандевила) също е отровна, незанам само сока ли......

# 498
Почти всички стайни цветя са отровни . Шефлера , кандилка , кокичета , зюмбюли , хортензия , орловия нокът , клематис , минзухар , момина сълза , кукуряк , рододендрон .
Стайни : Азалия , фикус , циклама , кливия , амаралис , хризантема

# 499
Там където са моите котки също има цветя, но те нямат никакъв интерес към тях. Само малкото ходи и прави бели, но не рови в саксиите, а из тревните площи.
Едната котка я имам от 3 години до сега не съм я виждала да яде нещо зелено в къщата. Те май сами си усещат, че нещо е отровно и не ходят там, някъде бях прочела нещо такова истина ли е не знам.
Котешка тревичка им бях отгледала и нея не докоснаха дори.
Двете са ми много послушни само малкият разкош си прави каквото си иска.

Последна редакция: чт, 21 мар 2024, 19:55 от Morkovelka99

# 500
Здравейте, дами. Наскоро си купих семенца за цветя и подправки за балкона. Нова съм в тази сфера, вчера засадих в сандъчета и леко ги напръсках отгоре с вода. Въпросът ми е колко често трябва да ги поливам? Засадих босилек, алисиум, лобелия и лаватера. Благодаря предварително!

# 501
Вътре ли са? Докато поникнат трябва да е влажно. Аз слагам отгоре прозрачно фолио. Ако е сухо пръскам пак, ако кондензира вода леко проветрявам, за да не мухлясат.

# 502
Момичета, ще слага сандъчета на верандата. С Какво да ги засея, за да се развие що годе бързо. Слънчево е много. Приемам всякакви съвети. Искам да е пъстро, може и висящо

# 503
  • гр.Пловдив
Дами,подариха ми 25 семена от ЦИКАС за засаждане без повече подробности....Прочетох,че се киснели във вода 24часа и после се насаждали,но по колко в съд докато покълнат? Ще се радвам,ако има запознати да споделят Purple Heart

# 504
Газания и африканска маргаритка понасят слънцето. Тагетес, кученца, карамфилчета, бакопа. Но ако искаш веднага да се озелени е най-добре да търсиш разсад, за някои семена може би още е рано.

# 505
Вътре ли са? Докато поникнат трябва да е влажно. Аз слагам отгоре прозрачно фолио. Ако е сухо пръскам пак, ако кондензира вода леко проветрявам, за да не мухлясат.

Не са, на остъкления балкон са, вечер затварям, за да не им е студено

# 506
Дами,подариха ми 25 семена от ЦИКАС за засаждане без повече подробности....Прочетох,че се киснели във вода 24часа и после се насаждали,но по колко в съд докато покълнат? Ще се радвам,ако има запознати да споделят Purple Heart

Едно голямо съндъче засей ги на зиг заг ако ли не 2 и ги раздели. Киснат се да. Трудно избиват обаче.

# 507
Пипи, щом са на хладно семената е по-вероятно да мухлясат ако преполееш. Гледай да са влажни без да прогизва почвата. На хладно ще им трябвя малко повече време да поникнат, нормално е, не се притеснявай.

# 508
  • София
Отново съм аз, Alisa послушах те и изрових едната туфа лалета, оказа се, че е доста надълбоко, една топка от луковички, по 1см макс, на всяка по едно листенце на супер дълго финно стъбло, някои имаха като удъжена луковица с втора надолу... Както и да е колкото мога внимателно ги разделих и засадих една по една, на доста им се пречупиха листата, имам огромни съмнения, че нещо ще оцелее...
Другите ще ги изровя като им завехнат листата ако изобщо мислите, че има някакъв смисъл...

# 509
Нищо им няма, ще оцелеят луковиците. Те си имат храна, дори да се счупи листото догодина ще изкарат пак.

Общи условия

Активация на акаунт