Нашите цветя - обща тема 22

• 34 694
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • София
И аз да покажа вече пресадени осмомартенските  подаръци.

Вчера не устоях на градинска бегония в Кауфланд. Как човек да не купи по 1.50 саксийка.

Кажете как ги захващате зокумите? Няколко пъти мъкна от Гърция и не успявам.

# 481
В нашия кауфланд имаше само бели и не взех . Тия хортензии дали са низки или високи , много искам от едновремешните розови хортензии . Имам низка около 40 см и розова поръсвам и малко борови иглички за по наситен цвят .

# 482
  • София
Не знам каква ще е хортензиятя ще поране.Купешките не доживяват този момент при мен.Като прецъфтят и умират.Имам бяла от старите сортове.Тази ще и е втора година,ще видим колко ще порасне.

# 483
  • София
Здравейте, ако е ок да ви питам нещо на бързо... В двора имам едни листа, които мн ми напомнят лалета, мястото е от 3години наше и до сега не съм виждала да цъфтят, четох, че луковиците се изважсат около юни. Дали ако наистина са лалета изобщо имам някакъв шанс ако ги извадя и засадя пак към октомври-ноември да ги спася и догодина да пуснат някой цвят?

# 484
Здравейте, ако е ок да ви питам нещо на бързо... В двора имам едни листа, които мн ми напомнят лалета, мястото е от 3години наше и до сега не съм виждала да цъфтят, четох, че луковиците се изважсат около юни. Дали ако наистина са лалета изобщо имам някакъв шанс ако ги извадя и засадя пак към октомври-ноември да ги спася и догодина да пуснат някой цвят?

Ако можете пуснете снимка да видим . Ако са лалета , щом не цъфтят аз бих  ги извадила още сега ,докато е по влажно . И бих ги боцнала веднага в градината . Без да чакам есента . Даже аз ще правя същото упражнение ,когато прецъфтят ,че са разпръснати на всякъде . Ще ги засея на ред малко по на гъсто и ще ги сортирам . Възможно е вашите да имат много детки или да са на дълбоко . Аз миналата година вадих от едната градинка , елате вижте все едно не съм ги вадила . Повечето зюмбюли даже ще ги хвърля защото са стари и празни .

# 485
  • София
Ето тези листа ми приличат, защото са такива едни дълги и правички, но мислех да ги изрова по-късно да им дам шанс тази година, ако не са лалета ми е жал да ги убия каквито и да са, живеят си все пак нещо в градинката и никому не пречат 😅
Скрит текст:

# 486
Ето тези листа ми приличат, защото са такива едни дълги и правички, но мислех да ги изрова по-късно да им дам шанс тази година, ако не са лалета ми е жал да ги убия каквито и да са, живеят си все пак нещо в градинката и никому не пречат 😅
Скрит текст:

Лалета е .

Момичета , китайската роза каква почва обича . Една комшийка ми я даде , но мисля,че е засята в заешка тор , само тор е обаче линее и и падат пъпките . Дали да не я сменя . Иначе стои на не пряка светлина

Последна редакция: ср, 20 мар 2024, 14:54 от ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍

# 487
Натуся, трябва да се залагат резници във вода преди горещините през лятото. Април, май винаги пускат коренчета. За по-сигурно слагам повечко. Някои загниват. Да не са прекалено тънки или дебели. На светло, но без пряко слънце е моят опит.

# 488
Моята розова е купена , вече около 3 4 години цъфти , но си е мъничка . Сега забучех в пръчки в една саксия вкъщи гледам напъпели листата . Дано да станат ще ги преместя в градината като пуснат корени .

# 489
И аз да покажа вече пресадени осмомартенските  подаръци.

Вчера не устоях на градинска бегония в Кауфланд. Как човек да не купи по 1.50 саксийка.

Кажете как ги захващате зокумите? Няколко пъти мъкна от Гърция и не успявам.
От днес ли бегониите в кауфланд са на тая цена?

# 490
Натуся, откакто прилагам съветите от тук успях и аз да си захвана 9 зокума.Преди това се мъчих и аз само и нищо не ставаше.
Значи подрязвяш листата на резника и го слагаш в буркан, който слагаш в нещо черно - пакет, торбичка и чакаш. По този начин при мен стана и с тънки и дебели клончета всички пуснаха корени и то огромни.

# 491
Morkovelka, понеже те зная от котешката тема, не мога да не те попитам... Е, хубаво де, като са отровни зокумите, теб не те ли е страх, че животинката може да ги ближе? Или си констатирала, че просто не представялват интерес зокумите? Или може би са някъде на отдалечено място?
Питам не от грозно любопитство, а защото от миналата година съм в чудене какви цветя да завъдя на терасата в къщата ни. Сложна мисия, защото не живеем там постоянно и търся нещо, което хем да цъфти красиво на терасата, хем да е вечнозелено, хем да не иска много грижа.

Някой ползвал ли е от тези системи за самополиване дето се слага някакъв съд с вода и едно малко устройство свързва водата посредством тънки макучета със саксиите? такова примерно.
Скрит текст:
Конкретно това едва ли ще е, защото работи само през приложение, а на мен това нахрупване с амнайсет приложения за какво ли не, ми е неприятно. И изобщо смарт устройствата - накачулени с екстри и умни - са ми неприятни. Но принципът да покажа.

Последна редакция: чт, 21 мар 2024, 08:12 от Защо ме търсиш?

# 492
Мацки от Бургас, попаднах на тази публикация:
Скрит текст:
Ако някоя от вас има възможност и желание, може да спаси тези красиви цветя. Аз имам и много си ги харесвам. Снимах и групата, и имената, ако някой иска да я потърси.

# 493
  • Deutschland/HE
Някой ползвал ли е от тези системи за самополиване дето се слага някакъв съд с вода и едно малко устройство свързва водата посредством тънки макучета със саксиите? такова примерно.
Скрит текст:
Конкретно това едва ли ще е, защото работи само през приложение, а на мен това нахрупване с амнайсет приложения за какво ли не, ми е неприятно. И изобщо смарт устройствата - накачулени с екстри и умни - са ми неприятни. Но принципът да покажа.

Ние ползваме такова, но не есвързано с интернет. Нашето  е на Лидл, има програматор и го настройваш, всеки ден от колко до колко да пуска.  Към него купихме и такъв разклонител, зависи колко кръга ще направиш. На подобна цена има и на Gardena, които също са без връзка с интернет.

# 494
Скрит текст:
Morkovelka, понеже те зная от котешката тема, не мога да не те попитам... Е, хубаво де, като са отровни зокумите, теб не те ли е страх, че животинката може да ги ближе? Или си констатирала, че просто не представялват интерес зокумите? Или може би са някъде на отдалечено място?
Питам не от грозно любопитство, а защото от миналата година съм в чудене какви цветя да завъдя на терасата в къщата ни. Сложна мисия, защото не живеем там постоянно и търся нещо, което хем да цъфти красиво на терасата, хем да е вечнозелено, хем да не иска много грижа.

Скрит текст:

За терасата вечнозелено и цъфтящо мога да ти предложа дипладения . Има красиви цветове в бяло , жълто , червено и зимата при правилно отглеждане остава зелена . Висяща е .

Общи условия

Активация на акаунт