Нашите цветя - обща тема 22

• 34 696
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Ще се включа и аз по темата за зокума, нищо че стана дълго, но е важно наистина. СИЛНО ОТРОВЕН Е , прочетете в интернет че в Индия е цветето  в топ три на самоубийците, дават го че голям човек ако изяде 3-4 листа умира. И аз имах подарен преди време от сестра ми без да знае. Много съвестно и беше после. Много ми хареса това за цялото село със зокуми, представям си го, - просто са лесни за гледане  и мнооого цъфят.... това е

# 466
  • София
Здравейте! Дали бихте ми препоръчали вечно зелени цветя за терасата. Балкона ми не е остъклен и много искам да е зелено през цялата година, защото го ползвам. Благодаря.
Маслина,Илекс ,Леукоте (Leucothoe “Curly Red” ),бамбук.За тези  се сещам на примависта.

# 467
  • Бургас

Новички! Бяха ми за 8 март подаръци 😍

# 468
  • Бургас
Малеее, тоя зокум добре, че не ме е впечатлил като дете! С децата от махалата сме яли овчарска торбичка, едни листа без цветчета дето миришат на лимон, но любим ни беше дивият карамфил! Правехме си "манджи" и вярно ги ядяхме.
А плодовете на фикуса отровни ли са?

# 469
  • Козлодуй
Самия фикус пуска бял сок и е отровен затова го пръскам с отблъскваш препарат заради котараците и като не му обръщам внимание и те не го виждат и не го гризат. Растенията у дома са или на високо или скрити затова не им се обръща много внимание Simple Smile

# 470
  • Бургас
Моята котка не се интересува от цветя, много е кротичка и бели не ми прави. Ааа преди ходеше да се търка в обувките все едно да се гали в тях. Ама с отблъскващия спрей се отучи.
А бегонията как да я събудя? От половин месец почнах да я поливам от време на време, през ден - два. Суха стои, а ми е единствено цвете и с такова желание си я купих, че била пазител на семейното щастие! Някаква тор ли да купя, какво да правя?

# 471
Еххх, зарибихте ме с тези зокуми Simple Smile! Нямам малки деца и домашни любимци, да взема да си купя тази година зокум! Иначе имам идеални условия за отглеждането им.
Момичета, преместих саксията с Дървото на живота от северната тераса, където е целогодишно на южната. За месец дали ще се чувства добре? Стана доста голямо и е нестабилно на перваза и се притеснявам да не падне.

# 472
На бегонията може да и е студено още. Кога е заспала, есента ли? Ако си извадила грудката, можеш пак да я засадиш, да се вкоренява полека.
Дървото на живота поняся и слънце, до месец няма да напече чак толкова много, даже и на южно изложение.

# 473
  • Бургас
Не съм извадила грудката. На есен постепенно спрях да я поливам, по съвет на момичето от цветарския отдел в магазина. На остъклена тераса е. Ами да идва по-скоро топлото време да ми живне 🥰

# 474
  • Пловдив
Моите зокуми изобщо не ги прибрах от терасата, изкараха си зимата там и са ОК и малки, и големи.
Nat, ако искаш ще ти пратя резници, лесно се прихващат, няма нужда да купуваш Simple Smile. Имам цикламени и бели - от двата цвята кичести и простоцветни.

# 475
Преди повече от седмица боднах няколко грудки бегония. Как да ги обгрижвам и кога евентуално да очаквам да поникнат?
За сега от време на време напръсквам с вода почвата около тях.

# 476
  • Бургас
Натти,аз също мога да ти дам зокуми. Няколко цвята имаме на работа.

# 477
Sunflower, благодаря Simple SmileHug , много мило! Ами искам , когато ти е удобно , може и другият месец!
Ооо, Карзче, супер Hug!

# 478
Скоро ми се мярна във фейсбук зокуми по 10 лв . 4 цвята . Дървото на живота ти е прекрасно , трябва да е на не пряка сл. светлина .

# 479
Олеандъра наистина се хваща много лесно от резник. Кичестите са много красиви, но изсъхналите цветчета трябва да се отстраняват на ръка. Затова аз предпочитам другите. Те си падат сами. А и като нацъфтят пак е изобилие от цветове.
Кичест

Простоцветен

От миналото лято в компания на плумбагото

Общи условия

Активация на акаунт