Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰4

• 31 096
  • 459
  •   1
Отговори
# 450
Ние заложихме отново на Делонги. Стария го пенсионирахме на вилата. Държахме да е с метална мелачка и тъй като пием само чисто еспресо варианта Магнифика Ево ни се стори най удачен. ММ от вчера изхаби половин килограм кафе и почти е настроена машината, надявам се утре да се насладим на  кафето най накрая.
За Филипс приятел от Технополис каза, че дават дефект с електрониката и изобщо не сме ги гледали. За Крупс също каза, че напоследък са доста зле.

# 451
Здравейте!
И аз се интересувам и двоумя между два модела на Филипс:

https://www.emag.bg/kafeavtomat-philips-serija-2300-lattego-4-na … ng_1024509183_1_1

https://www.emag.bg/kafeavtomat-philips-serija-4300-15-bara-nalj … ng_1024627440_1_1

Моля, който ги има или ползва (или подобен модел), да сподели отзив. Благодаря предварително!
Приемам и препоръки за други автомати.
Не съм доволна от първия, но когато го купувах си мислех, че това е съвременен начин за приготвяне на еспресо-бърз, удобен. Оказа се, че качеството на еспресото е много зле, но това го разбрах после, когато повече започнах да чета по въпроса. Накратко- лоша мелачка, липса на контрол върху температурата и високо налягане . Ключови недостатъци за приготвянето на вкусен  високо технологичен продукт като еспресото.
Държа го само за гости. В семейството правим кафе по друг начин.

# 452
  • София
Моят опит показва, че автоматите на Филипс не са толкова добри, колкото тези на Делонги.
Ние имаме този от повече от 3 години и сме много доволни.
https://www.emag.bg/kafeavtomat-delonghi-magnifica-s-ecam-22-110 … 10b/pd/DG0CLBBBM/
Кафето е много хубаво и до сега не ни е правил никакви проблеми.

# 453
Пак ще кажа, хубавия автомат с хубаво кафе и правилни настройки прави уникално кафе!
Стария не знам на колко години е, вчера го занесохме на профилактика, че ще го носим на вилата, ами човека каза прекрасна машина. Имаме приятели пак с Делонги, ами капсулите правят по-хубаво кафе и не е от машината или кафето, а от настройките, ММ ще ходи да си играе и с техния.
Автомата иска първоначални настройки и след това да се регулират спрямо всеки нов пакет кафе, дори и една и съща марка е различно.

# 454
Пак ще кажа, хубавия автомат с хубаво кафе и правилни настройки прави уникално кафе!
Стария не знам на колко години е, вчера го занесохме на профилактика, че ще го носим на вилата, ами човека каза прекрасна машина. Имаме приятели пак с Делонги, ами капсулите правят по-хубаво кафе и не е от машината или кафето, а от настройките, ММ ще ходи да си играе и с техния.
Автомата иска първоначални настройки и след това да се регулират спрямо всеки нов пакет кафе, дори и една и съща марка е различно.
Всеки път да се хаби половината пакет, образно казано? То на човек да му се отпие кафе, ако на всеки пакет ще му се моли на този автомат Simple Smile   Coffee

# 455
Хаби се повече кафе при първоначалната настройка на автомата. При всеки пакет се регулират, 1-2 кафета може да не са с най-доброто качество. Има хора, които не го правят и обикновено те твърдят, че автоматите не правят хубаво кафе.
С каквото и да си правите кафето всеки нов пакет е различен, изпичане, колко е прясно и т.н. За това иска малко внимание за да пиете хубаво кафе!

# 456
  • София
Ние сме с автомат Филипс и сме много доволни. Делонги не съм ползвала и не мога да сравня, но съм ценител на хубавото кафе (не ми е все тая какво кафе пия) и съм доволна от Филипса. Единствено, когато бях писала тук края на лятото (за киселия вкус), но се оказа, че наистина е от кафето.
Може да има разлика и м/у самите модели на Филипс, нашият е от преди няколко години.

# 457
Леле, за какви толкова настройки става дума?
Ние сме с jura вече 10 години кафето си е супер от ден едно със  със стандартните настройки (пипала съм дължина на напитката, колко да е силно кафето, температура - за проба. Иска ми се една идея да е по-топло кафето, но е на макс температура и не може по-висока)

Мисля, че е време да направим профилактика, ще се обадя в сервиза (като цяло правим редовните почиствания, използваме филтър, но нещо напоследък не ми харесва кафето, не знам ще помогне ли)
Какво всъщност представлява тази профилактика и колко често се препоръчва?

# 458
Ние сме малко маниаци на тема хубаво кафе. Всяка партида кафе се различава, колко е изпечено, колко е изсъхнало и т.н. За да получим перфектната за нас напитка с всеки нов пакет ММ регулира меленето.
Иначе  за нова машина мелене, температура, количество, дължина.
За профилактиката зависи колко се ползва, отварят и почистват от вътре.

# 459
Леле, за какви толкова настройки става дума?
Ние сме с jura вече 10 години кафето си е супер от ден едно със  със стандартните настройки (пипала съм дължина на напитката, колко да е силно кафето, температура - за проба. Иска ми се една идея да е по-топло кафето, но е на макс температура и не може по-висока)

Мисля, че е време да направим профилактика, ще се обадя в сервиза (като цяло правим редовните почиствания, използваме филтър, но нещо напоследък не ми харесва кафето, не знам ще помогне ли)
Какво всъщност представлява тази профилактика и колко често се препоръчва?
Кое е вярно?

Общи условия

Активация на акаунт