Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰4

• 35 527
  • 525
  •   1
Отговори
# 510
Има ли отзиви за De'Longhi Magnifica Evo (ECAM292.81.B. Колебая се между него и подобен, който е без каничка за мляко. От доста години пия кафе основно CОVIM от два стари кафеавтомата Саеко и Солис, но искам да взема и нов.

Ако пиете предимно или изцяло млечни кафе напитки си струва. За чисти кафета няма смисъл естествено.

# 511
Моята Делонги си е с каничка за мляко. По принцип пия чисто кафе всяка сутрин, но в почивните дни си правя лате, когато идват приятелки им предлагам също. Почти не пием безалкохолни, та поне избор между кофе, чай и лате да имам😊

# 512
  • Бургас
Аз пия предимно капучино, нямам каничка, същия модел машина, но без нея, ползвам само джаджата за разпенване. Излишна хамалогия е тази кана, още едно нещо за чистене. Не си струва цената.

# 513
  • София
Аз имам машината с опциите капучино и лате и с каничка, но и предпочитам млечни напитки. Много ми е удобна, харесва ми как разпенва млякото, без да трябва аз да се занимавам. Не бих казала, че каничката е излишна, напротив, лесно се почиства, аз си я пускам в миялната. По-досадно ми беше на старата, когато се налагаше сама да си разпенвам млякото. Ако ще се консумира предимно чисто еспресо обаче, тогава няма смисъл от нея.

# 514
  • На изток от Ада
Аз имам автомат с  каничка . Ами каничката спря да разпенва под,1г покупката му. Чистихме я...
Взех от лидл за разпенване на мляко.

# 515
Мляко се разпенва елементарно със стандартен накрайник, чистотата, също е на ниво.

# 516
Здравейте, мисля да сменя автомата филипс с друг….чудя се Delonghi или Jura ? За марка може и друга…предлагайте и модели от тях. Бюджет 1000-3000лв….не държа толкова млечни напитки/капучино, защото може да взема кана за разпенване на мляко. Благодаря ☕

# 517
  • София
Никъде не е казано, че разпенването не е елементарно, а че е досадно за мен. По повод развалянето на каничките обаче, макар моят опит да е положителен, наистина се срещат мнения, че спират да разпенват след време.

# 518
От няколко дни сме с Delonghi Magnifica Evo Next и още сме в процес на настройване. Кафе пием и харесваме Lavazza Caffee Crema Classico. Млечните напитки са много добре. При кафето продължаваме да търсим перфектното за нас. Еспресо не пием, пием кафе. Като размер S ни е добре със сила 4. Отначало има хубава пяна, но е някак бледа и пада бързо. Вкусът е добър, но на мен ми идва една идея по-силно и бих искала да е малко по-кремообразно. Мелачката е на около 5, което ми се струва едро. Мисля да намаля едрината. Температурата не сме променяли - заводска настройка. Мислите ли, че има нужда да се пипа там?

# 519
От няколко дни сме с Delonghi Magnifica Evo Next и още сме в процес на настройване. Кафе пием и харесваме Lavazza Caffee Crema Classico. Млечните напитки са много добре. При кафето продължаваме да търсим перфектното за нас. Еспресо не пием, пием кафе. Като размер S ни е добре със сила 4. Отначало има хубава пяна, но е някак бледа и пада бързо. Вкусът е добър, но на мен ми идва една идея по-силно и бих искала да е малко по-кремообразно. Мелачката е на около 5, което ми се струва едро. Мисля да намаля едрината. Температурата не сме променяли - заводска настройка. Мислите ли, че има нужда да се пипа там?

Едрината със сигурност я намалете. Температурата зависи от какво кафе слагате и личния ви вкус. По-висока температура ще прави по "горичва" напитка, ниската температура ще киселее. Тъмно изпеченото кафе най-вероятно ще е по-добро на не най-високата температура, светлите обратно. Пробвайте всички настройки и си решете за вас.

# 520

И аз да се отчета със същата машина, тъкмо днес пристигна. Хвърлях по едно око на темата как кафето било по-воднисто без пяна, аз също се сблъсках с това. От любопитство ги пуснах всичките и направо като водичка. Намалих мелачката на 2, пробвах пак, започна да тече много бавно, но едно никакво, все едно на шварц съм го пускала. Температурата май е на 2 от 3. Ще я изпробвам, за да видя кой е най-добрият вариант за мен, тепърва и ще чета за филтъра на водата, през колко време се сменя, как се прави профилактика. Дали има някъде описано, понеже рових, но май не попаднах точно на такъв пост?

# 521
Сканираш QR кода и има пълна информация. Нашата книжка я четем на pdf отделно машината ти обяснява с извинение като на идиот 🤣 Филтърът  се сменя на два месеца. Нашето кафе съвсем не е рядко, но ще намаля мелачката. Мъжът ми го пие с мляко и когато пиеш лате или капучино е супер. Аз пия обаче чисто и усещам, че има какво да се донастрои. Утре ще пробвам едно еспресо да видя. Гледах и отработеното кафе, капсулата, която се отделя ми се струва, че е малко по-влажна. Аз не мога да тествам и да настройвам кафетата едно след друго, то след второто-третото опитване вече нищо не различавам. Всеки ден по малко.

# 522
Струват ми се безсмислени и прескъпи тези филтри, купете си кана на Аквафор или някоя друга и наливайте от нея, ще си ползвате водата и за други неща, по-евтини са филтрите, би трябвало и по-добри, просто заради самия размер. Поддръжката е описана в упътванията, в youtube има и видеа от самите Делонги за различни неща как се правят.

# 523
Ние сме с Брита и наливаме от нея, но ще си ползваме и филтър за допълнителна защита. Около 8-9 евро е цената на филтъра, сменя се на два месеца. Твърдостта на водата при нас е около 16 немски градуса, след каната Брита е 9, което е пак твърда вода.

# 524
След 12 години експлоатация, заменихме старата Jura с нова, базов модел - C8. Вкъщи сме много доволни, капучиното става с хубава пяна, горещо. Най-често купуваме кафе Ведра, Дъбов.
Бих казала, че за дълъг живот автоматът изисква редовно подръжка (пускане на необходимата програма за почистване когато дойде време за това) + добро кафе.

Общи условия

Активация на акаунт