Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰4

• 28 192
  • 443
  •   2
Отговори
# 225
Пак съм в темата. Аз пък не мога да си настоя Делонги на горчиво кафе,каквото харесвам.Пия лаваца и на старата машина с ръкохватката.Обичам на ми е дълго кафето,а не двойно и да е с много голям каймак, горчиво и гъсто.Ее.не става.Който знае как,моля да сподели.Не ми харесва опцията американо.Ама никак

# 226
  • Ст Загора
Каймак не очаквай от автомат!

# 227
Аз не мога да си представя много голям каймак. Мога да си представа дебел слой пяна. Kаймакът са разни масла и не може да е по-дебел от това на картинката, освен ако не е намехурчен като дебела пяна.

# 228
Аз не мога да си представя много голям каймак. Мога да си представа дебел слой пяна. Kаймакът са разни масла и не може да е по-дебел от това на картинката, освен ако не е намехурчен като дебела пяна.

15годшшна ръчка на Ровента и на Круп пряват 3но повече и то на всяко,дори евтино кафе...Ако Делонги не може, значи не го препоръчвам.Все се надявам,че аз не мога да направя нещо с настройките.Не може ли поне кафето да ми е плътно и  дълго  без да е двойна доза?

# 229
При Филипс автомат, с който разполагам причината да не прави добър каймак е калпавата мелачка. Качествена мелачка и дори евтина ръчна машина дават по добър резултат от автомат.

# 230
Скрит текст:

15годшшна ръчка на Ровента и на Круп пряват 3но повече и то на всяко,дори евтино кафе...Ако Делонги не може, значи не го препоръчвам.Все се надявам,че аз не мога да направя нещо с настройките.Не може ли поне кафето да ми е плътно и  дълго  без да е двойна доза?
Правят защото са с крема дискове, а какво общо има автомата с това? Машини с различно устройство са.
За  отговорите на повдигнатите въпроси е добре човек да се информира преди покупка.

# 231
Правят, да. Ама не е каймак, а е пяна. Но щом ти харесва няма проблем.

# 232
Ако трябва голям каймак най-лесно се постига с прясно изпечено кафе, ако трябва и да горчи с прясно изпечено неправилно.

# 233
  • Под Сините камъни
Пак съм в темата. Аз пък не мога да си настоя Делонги на горчиво кафе,каквото харесвам.Пия лаваца и на старата машина с ръкохватката.Обичам на ми е дълго кафето,а не двойно и да е с много голям каймак, горчиво и гъсто.Ее.не става.Който знае как,моля да сподели.Не ми харесва опцията американо.Ама никак
И аз пия дълго кафе. Първото кафе си  го пуснах дълго, при мен е бутона с втората чашка, но наистина стана доста дълго напълни чашата. За това при втория опит спрях машината където ми хареса дължината и тя си го запомни. Сега си ми пуска кафето както трябва. Имам си и "каймак", но ако очаквате  кафето да е като от машина с ръкохватка няма как да стане. Но въпреки всичко аз си харесвам кафето от моя автомат и съм си доволна.

# 234

То горчивината зависи от кафето /интензитет/, не от машината. В къщи сме с делонги, аз пия 2 зърна и го спирам колкото искам дълго от бутона за единично кафе. Мелачката е настроена на 7 мисля, трябва да погледна. Става с приемлива пяна. Температурата е на макс. Ако искате дълго и силно кафе, опитайте на 3 зърна. На мен ми е много силно. Пробвайте различни комбинации, все нещо ще ви допадне.

# 235
  • до най-прекрасния мъж
На нашето Делонги мелачката е на 3-та степен, а температурата на макс. Също интензитетът е на две зърна. Според зависи от кафето става различно силно, плътно и горчиво. По принцип дългото кафе е с повечко вода, така че трудно да стане гъсто.

# 236

То горчивината зависи от кафето /интензитет/, не от машината. В къщи сме с делонги, аз пия 2 зърна и го спирам колкото искам дълго от бутона за единично кафе. Мелачката е настроена на 7 мисля, трябва да погледна. Става с приемлива пяна. Температурата е на макс. Ако искате дълго и силно кафе, опитайте на 3 зърна. На мен ми е много силно. Пробвайте различни комбинации, все нещо ще ви допадне.
Това,което споделихте много ме заинтересува. Пишете за температурата,че е на МАХ.Как да я настроя? Вероятно това е причината.Понеже пробвах също с предварително мляно кафе, от ръчната машина и все същата работа. Воднисто с 3мм каймак.А иначе мелачката ми е настроена на 1.

# 237
  • Ст Загора
Виж книжката! Комбинация от бутони е

# 238
Аз специално се съмнявам мелачката да мели на степен 1 - по-голяма е вероятността на тази степен изобщо да не тръгне течност и машината да сигнализира за проблем. Така че си поиграй и с настройките на мелачката - правят се на малки стъпки, докато машината мели, отразяват се след 2 напитки

# 239
Само да уточня, мелачката е между 3 и 4, специално погледнах. Вижте в книжката си, как точно стават настройките. Това е кафето ми от сутринта. Съвсем приемливо е според мен.

Общи условия

Активация на акаунт