Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰4

• 27 853
  • 441
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Maria_P - Каква марка е кафето?

# 241
Лаваца е кремосо. Кафеникаво-бежавеникав пакет.

# 242
Само да уточня, мелачката е между 3 и 4, специално погледнах. Вижте в книжката си, как точно стават настройките. Това е кафето ми от сутринта. Съвсем приемливо е според мен.
Нашата е на 3
Мъжа ми я беше сложил на 1
 обаче с Кимбо не ставаше хубав каймак.Върна я на три ,сега си е супер каймак и кафето е супер

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 11:43 от MG18

# 243
Здравейте. Имам няколко въпроса за кафеавтомат. Чудя се какъв да избера. Ако сложа на мястото за мляно кафе какао дали ще работи? Гледах, гледах най-различни модели, но май само Саеко има вариант да направи само топло мляко или млечна пяна.  Трябва ми машина за топло мляко с хубава пяна за какао или горещ шоколад.

# 244
  • до най-прекрасния мъж
Всички автомати правят топло мляко и пяна. Някои имат разпенител и ръчно се прави пяната, други имат каничка и машината си го разпенва сама. После си слагаш какаото в чашата и готово.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 13:50 от blue.angel

# 245
Здравейте. Имам няколко въпроса за кафеавтомат. Чудя се какъв да избера. Ако сложа на мястото за мляно кафе какао дали ще работи? Гледах, гледах най-различни модели, но май само Саеко има вариант да направи само топло мляко или млечна пяна.  Трябва ми машина за топло мляко с хубава пяна за какао или горещ шоколад.

Ако идеята е само за топло мляко, купете си разпенител за мляко (има  отделни уреди) и не се занимавайте с автомати.
Кафеавтомата НЕ може да се ползва с какао или някакви други смеси, залепват по тръбите на машината и ще я развалите.

# 246
Свекърва ми си купи на Филипс с каничка, но не може да се пусне само мляко/пробвахме да настройм без кафе, но не става/. Купих каничка за разпенване и затопляне на мляко, но не ми харесва как се получава. Всеки път е различно, веднъж прави страхотна пяна, веднъж не/ опитите са с едно мляко един след друг/.
deede не се бях сетила за полепването по тръбите. Идеята ми беше, че когато го пусне течно какаото вместо на прах отгоре не се прецаква пяната. Ще пробвам първо да сложа какаото и мляко отгоре.

# 247
Здравейте, спряла съм се на няколко модела. Ще съм благодарна, ако може да изкажете мнение относно марките коя е най-надеждна.

https://www.technomarket.bg/kafeavtomati/delonghi-ecam290-61-b-09205494

https://www.technomarket.bg/kafeavtomati/krups-ea875e10-09220746

https://www.technomarket.bg/kafeavtomati/philips-ep3341-50-09219901

https://www.technomarket.bg/kafeavtomati/bosch-tie20119-09218371

# 248
  • София
Здравейте, спряла съм се на няколко модела. Ще съм благодарна, ако може да изкажете мнение относно марките коя е най-надеждна.

https://www.technomarket.bg/kafeavtomati/delonghi-ecam290-61-b-09205494

https://www.technomarket.bg/kafeavtomati/krups-ea875e10-09220746

https://www.technomarket.bg/kafeavtomati/philips-ep3341-50-09219901

https://www.technomarket.bg/kafeavtomati/bosch-tie20119-09218371

Изборът опира не само до надеждност, но и до функционалност и способност да правят хубаво кафе. И четирите модела (или близки до тях) са подлагани от германската организация Stiftung Warentest на изпитания от независими експерти, на чиито заключения аз бих се доверила. Според техните оценки, моделът на Де Лонги е далеч по-добър от останалите.

Това е автоматичен превод на синтезирана информация за моделите, която намерих на немски:

De Longhi ECAM 290.61.B - „добър“ (1.9)

„De'Longhi Magnifica Evo ECAM290.61.B е висококачествена напълно автоматична кафе машина, която впечатлява с функцията си за фино разпенване на млякото и възможността за индивидуално регулиране на нивото на смилане, обема и температурата на еспресото. Предлага четири различни варианта на кафе и топла вода, които могат лесно да се избират чрез контролния панел. Контейнерът за мляко може да се мие в съдомиялна машина и има отделение за разтворимо кафе.

Надеждният и евтин филтър за вода е друг плюс. Въпреки това, трудно видимият резервоар за вода, трудното почистване на ваничката за отцеждане и влажните остатъци от кафе върху блока за приготвяне са малки недостатъци. В допълнение, чиста млечна пяна (бебешко капучино) не е възможна и процесът на отстраняване на котления камък отнема сравнително дълго време.“

Philips Series 3300 EP3347 - „добър“ (2.5)

Напълно автоматичната машина LatteGo от серия 3300 на Philips предлага не само лесна работа, но и убедителни екологични свойства. Въпреки това, както еспресото, така и капучиното са само посредствени, тъй като и двете предлагат задоволително вкусово изживяване само при дегустация. Освен това силата на еспресото не е убедителна.

Krups EA875E - „задоволителен“ (2.7)

„Със слабости. Готов е за употреба веднага, без време за загряване. Бързо първо капучино. Има 15 напитки за избор. Разпенва млякото много фино и кремообразно. Любимото кафе може да бъде запазено. Силата на еспресото и нивото на смилане трудно могат да се променят. Идеална температура за първото еспресо, след което понякога е твърде горещо. Капучино малко прекалено студено. Постоянно монтирана варяща група с автоматично почистване. Нито една част не може да се мие в съдомиялна машина.

Siemens EQ.300 TF303E08 (идентичен с Бош-а) - „задоволителен“ (2.9)

Siemens впечатлява със своята напълно автоматична кафемашина с много постоянни количества кафе и страхотен процес на отстраняване на накип. Екологичните свойства също са приятни. По отношение на вкуса оценката е умерена. Фактът, че температурата не може да се регулира, не се приема добре. В допълнение, настройките за степен на смилане на еспресо и промяна на количеството на капучино не са убедителни.

Надеждността не е оценявана, но фактът, че при Крупс кафегрупата е вградена, носи известен риск от евентуален скъп ремонт. Така или иначе, при такава разлика между първия и останалите, изобщо не бих се колебала.

# 249
  • Бургас
Взимай Делонги-то, дълго и щастливо ще живееш Simple Smile

# 250
Кафето е въпрос на вкус. Аз не си харесвам кафето от Делонгито.Отидете в приятелка и пийте кафе от нейната и така решете.Аз пих от рекламираните на Филипс,отвратително кафе правят.Купих си Делонги по препоръка за качество и тук хората са доволни.Да,по-хубаво е от Филипс,според моето виждане,но не е това,което трябва да бъде.

# 251
  • Ст Загора
Аз съм с Делонги магнифика ево харесвам кафето.

# 252
Честита Нова година! Да е успешна и доходоносна!
Прочетох много мнения и твърдения за кафеавтоматите. Реших и аз да внеса своя принос за допълнително объркване на чудещите се какъв автомат да си вземат.
Мнението е мое, лично, базирано на личния ми опит и естествено на личните ми предпочитания и вкус, и не е твърдение кое е по-добро и по-лошо.
Искам да отбележа, че не съм запален кафеджия и за мен единствено е важно кафето да ми харесва на вкус.
Имал съм различни кафемашини с цедка, като последната е Saeco via Veneto.
Пак ще повторя, че мнението е лично и не оспорвам нито една гледна точка. Не мисля, че има универсален отговор на всички въпроси, свързани с кафето, удовлетворяващ всички, пиещи един или друг вид кафе.
1. Заслужава ли си кафеавтомат - лично за мен ДА - ако не сте запален кафеджия разбира се. Ако търсите пък съвсем нещо мързеливо - то машина с капсули.
2. В семейството ми има 3 вида кафеавтомати - Philips серия 2200, Philips серия 5400 и Delonghi Rivelia.
3. Philips серия 2200 - при поставена мелачка на 4 и макс температура, горе долу бива кафето, но не е нещо особено. Каймак, ако някой търси, няма.
4. Philips серия 5400 LatteGo - ползвах я 1,5 г. Мелачка на 2-3, темп. макс. Кафето, като вкус, харесва и на мен и на дъщеря ми. Каймак - слаба работа.
5. Delonghi Rivelia - ползва се от около 3-4 месеца. Има система за автоматично нагласяне качеството на мелене и варене спрямо вида кафе. Прави най-плътното кафе с добър каймак (дори и от чиста арабика) и с кафеникав цвят както е дадено на разни примерни снимки за качествено сварено кафе.
6. Но за мен най-приятен вкус има кафето направено на Philips серия 5400. И определено има разлика във вкуса на различните кафета, които ползвам.  Откакто ползвам Delonghi Rivelia не мога да си намеря кафе, на което да се наслаждавам. Да, кафето по сила си е точно както си пише на опаковката, плътно е, но не ми е вкусно и някак си почти са ми еднакви. А доста кафета смених. И арабика и смес.
7. Системата за мляко - LatteGo е в пъти по удобна и лесна за използване и поддържане от тази на Delonghi. Млечните напитки на Philips серия 5400 също повече ми харесват.
8. Поддържане на самите кафеавтомати - тук е обратното на млечната система - Delonghi Rivelia е изключително лесна за поддръжка. Групата не се цапа толкова, измива се много лесно и не се нуждае от смазка. Ваничката за вода е само частта под решетката и там влиза само чиста вода. На двата Филипса цялата долна част е ваничка и се пълни бързо с вода и разни остатъци от измито кафе и е доста досадна за чистене. Групата и  тя е мазна и тегава за почистване. Само да кажа, че чистенето на групата се извършваше на около месец и повече докато Филипсите бяха при мен. Сега са при децата ми.
9. Издръжливост - Philips серия 2200 е на 5 години. Никакъв проблем. От повече от 2 г. се използва само от сина. Не се чисти нищо, освен да се изхвърля кафето и ваничката. Преди 2 месеца поиска декалциране за първи път и  я почистих. Срам ме е да кажа в какво състояние беше. Другите автомати са сравнително нови и не мога нищо да кажа за тях. Засега нямам проблеми с нито един.
Това са моите впечатления. Приятен ден на всички!

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 16:48 от geveko

# 253
  • Сред мелниците
Надявам се да ме извините, че не е съвсем по темата, но се надявам да има някой с моя проблем
С автомат Филипс, светят всички лампи , пробвахме какво ли не и съм го приготвила за сервиз.
Ретел сервиз в София бил фирменият, но четох ужасяващи отзиви за него. И съвети да се търси алтернативен.
Относително нов е на 1,5 г.но му загубихме документите и ще си плащаме поправката.

# 254
Лятото се сдобихме с кафеавтомат WMF. Препоръчвам с две ръце.

Общи условия

Активация на акаунт