Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰4

• 27 834
  • 441
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, след като попроучих за подходяща кафе машина за нашия офис, най-сетне сведох изборът си до няколко кафе автомата.
Днес посетих специализиран магазин за кафе машини и кафе, исках да си купим Делонги Магнифика Ево, Прима Дона Делукс или Динамика Плюс.
Опитвали сме кафе и капучино от всяка от изброените машини, устройват ни до известна степен.
На дневна база ни трябва машината да прави около 30-35 напитки.
Беше ми обяснено, че тези машини били само за домашно ползване и че нямало да ни признаят гаранцията ако ще прави толкова напитки.
Съответно за нашето потребление ни насочиха към машина на Jura за 3200лв.
Моля за съвет.

# 256
  • до най-прекрасния мъж
Правилно са Ви насочили. Това е потреблението на обикновено семейство за поне 7-10 дни. Всички масови машинки са за домашна употреба. Ако ги експлоатирате с това темпо, няма да изкарат много и ще се наложи да купувате по-често нова. Предполагам в сервизен режим се вижда колко напитки е направила машината и е съвсем възможно да не Ви признаят гаранцията.

# 257
Какво се счита за нормално потребление? Ние вкъщи имаме поредица от дни, в които правим по десетина кафета на ден. Не знаех за това условие, вероятно е за всички. На нас като ни се повреди мелачката на машината, ме питаха дали ползвам насипно кафе, защото тогава не се признавала гаранцията. Ние купуваме  само пакетирано, но се зачудих как биха разбрали, ако не е така.

# 258
Правилно са Ви насочили. Това е потреблението на обикновено семейство за поне 7-10 дни. Всички масови машинки са за домашна употреба. Ако ги експлоатирате с това темпо, няма да изкарат много и ще се наложи да купувате по-често нова. Предполагам в сервизен режим се вижда колко напитки е направила машината и е съвсем възможно да не Ви признаят гаранцията.
Какво ще рече за едно семейство за 7-10 дни? Ако приемем, че едно семейство се състои от 3-ма души - 30 напитки за 10 дни - та това се пада по 1 напитка на ден?
Аз мисля че това е нереалистично. Какъв е смисълът да си купиш кафемашина, която е автомат и да пиеш средно по 1 напитка на ден.
Все си мисля, че машина за 1500лв, с добра репутация (която и да е от Делонгитата, за които съм писала) - би следвало да може да прави повече от 10-15 напитки на ден.
Ако някой сподели повече информация от личен опит - би било много полезно за мен.

# 259
  • Бургас
Естествено, че може.
На една от местоработите ми секретарката на шефа има Делонги за служебна употреба. От старите серии. Ами поне 7-8 години я помня тази машина, да не кажа от 10. По 30 кафета не знам дали прави всеки ден, но по 10-15 със сигурност.
Гаранцията не зависи от броя кафета.
Но ако се употребява интензивно, наистина може да се износи бързо.
Бих посъветвала да купите едно Делонги за 600-700 лв. и докъдето изкара.

# 260
Съвсем сигурно е, че ще ви откажат гаранцията. 35 кафета на ден не е нормална домашна употреба, дори и за заклети кафеджии като моят мъж, който не пие вода, а кафе.
В домашни условия дори и да качите потреблението, да речем гости за седмица-две, после пак пада потреблението.

Освен това, производителите и сервизите се застраховат, понеже малки магазинчета и подобни ги взимат тези автомати да продават кафе от тях. Виждали сте предполагам.

Носочете се към по-сериозно машина, не толкова заради това, че може да ви откажат гаранция, а заради това че тази машина ще се  амортизира много по-бързо, и ще влиза в сервиз много по-често. А, тя ще влиза в сервиз гарантирано.

10-15 е далеч от 30-35 на ден

# 261
А защо не вземете машина с капсули, ако става въпрос за офис? Да, по скъпо като себестойност ще е кафето, обаче няма никаква поддръжка на машината. Защото няма какво да се лъжем- автоматът сине грижа. На всеки десетина кафета се почиства, налива се вода, пък основно чистене на блока, трябва да се помисли дали ще е удачно. А машините с капсули почват от стотина лева, даже има и безплатни, ако вземаш капсулите от същата фирма. Аз за офис не бих взела автомат.

# 262
  • до най-прекрасния мъж
Ние сме трима, но детето ми е малко. Двамата с мъжа ми пием по две кафета дневно, рядко той пие трето вкъщи. Слагам ги средно 5 на ден, 35 кафета пием за седмица. Аз имам периоди, в които пия по 1, значи три на ден, ще ги пием 10 дни. Какво е толкова странно? Дори 10 да са на ден е много далече от 30-35, колкото ще е потреблението на питащата.
Моята машина иска вода на всеки 6-7 кафета, защото се и самопочиства преди и след всяко кафе. Блокът чистя на един пакет кафе, тоест около месец. Отпадък се изхвърля на всеки 14 кафета - кафе и вода. Ако се правят 30-35 кафета на ден, поне два пъти ще трябва да се почиства машината от отпадъци и да се мият контейнерите. Поне 3-4 пъти да се налива вода, блокът да се мие два пъти седмично. От килограм кафе излизат средно 100-тина кафета, значи на всеки три дни чистене. Аз бих взела нещо професионално, те просто не са за хоби машинка.

# 263
На нас като ни се повреди мелачката на машината, ме питаха дали ползвам насипно кафе, защото тогава не се признавала гаранцията.
Трябва да се покажат опаковките на използваното кафе за да се признае гаранцията ли? Аз ползвам само насипно в чували от 70кг и нямам проблеми с мелачките.

# 264
На нас като ни се повреди мелачката на машината, ме питаха дали ползвам насипно кафе, защото тогава не се признавала гаранцията.
Трябва да се покажат опаковките на използваното кафе за да се признае гаранцията ли? Аз ползвам само насипно в чували от 70кг и нямам проблеми с мелачките.
Това с гаранцията е пълен абсурд.Няма как да бъде засечено и отчетено и много хора в офиси и държавни учреждения имат точно такива.Работят си,ползват си гаранциите и няма проблем.Освен това зависи как се поддържа.

# 265
Ама разбира се, че няма как да се докаже какво кафе се ползва и по колко кафета се правят. Малко ли е, че искат и в оригиналния кашон да им ги носиш на ремонт. Но си представям каква ще е грижата по машината в офиса. Отиваш в почивката да си пуснеш едно кафе, тя ти светне да я чистиш…Или за декалциране. За мен не е добър вариант за офис от тази гледна точка.

# 266
Моля за помощ при избора на кафеавтомат. Спрях се на тези два модела, но приемам и други идеи.
https://www.technopolis.bg/bg/Kafeavtomati/Kafeavtomat-PHILIPS-S … P2331-10/p/801142
https://www.technopolis.bg/bg/Kafeavtomati/Kafeavtomat-DELONGHI- … 90-61-SB/p/813981

# 267
  • Ст Загора
Дженифър, от мен Делонги

# 268
Моля за помощ при избора на кафеавтомат. Спрях се на тези два модела, но приемам и други идеи.
https://www.technopolis.bg/bg/Kafeavtomati/Kafeavtomat-PHILIPS-S … P2331-10/p/801142
https://www.technopolis.bg/bg/Kafeavtomati/Kafeavtomat-DELONGHI- … 90-61-SB/p/813981
Тука с дилема няма.Делонги.

# 269
  • София
Имам доста сложна и скъпа кафемашина само с капсули. Сега ако можех да избирам, бих си взела по-обикновена, като тази в офиса - тя има възможност да се използва с капсули, но много бързо и лесно всички я използваме с въртяща се цедка, още повече че до нас продават насипно много хубаво кафе.

Общи условия

Активация на акаунт