Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰4

• 27 847
  • 441
  •   1
Отговори
# 270
Моля за помощ при избора на кафеавтомат. Спрях се на тези два модела, но приемам и други идеи.
https://www.technopolis.bg/bg/Kafeavtomati/Kafeavtomat-PHILIPS-S … P2331-10/p/801142
https://www.technopolis.bg/bg/Kafeavtomati/Kafeavtomat-DELONGHI- … 90-61-SB/p/813981

Пила съм кафе от машината на Филипс, категорично НЕ ми хареса. За тези пари следва да прави много по-хуаво кафе.
За Делонги нямам мнение.

# 271
  • Под Сините камъни
За празниците бях при щерката в Германия, тя е с тоя Филипс. За млечните напитки бива, но кафето е гола вода.
Вкъщи съм с Делонги не ночно ноя модел. Прави добро кафе, е не е като на старото Делонги с ръчка. Моята няма кана за млечни напитки.

# 272
Не съм фен на автомати, но навсякъде, където съм пила от Филипс и ДеЛонги, винаги на Делонги кафето по ми е допадало.

# 273
  • София, България
И ние сме с такова Делонги . Нямам поглед над Филипс, Делонгито ни обаче прави  хубаво кафе, препоръчвам го.

# 274
  • до най-прекрасния мъж
Малко повече от година ползваме Делонги, но по-обикновен модел. Прави много добро кафе. От Филипс не съм пила, но когато аз проучвах, мненията не бяха особено добри. Затова и избрахме Делонги. Иначе, аз също се бях засилила към Филипс. Приятелка имат и каза, че е добър, но на нея също й е първи и няма база. Тук идва и моментът, че всеки харесва различно кафе. Аз обичам плътно, наситено и ароматно и машинката го прави точно такова, ако сложа хубаво кафе.

# 275
  • Стара Загора
Здравейте, виждам, че обсъждате повече кафеавтоматите на Филипс и Делонги. Ще дам малко информация за една друга марка Krups и този техен кафеавтомат КАФЕАВТОМАТ KRUPS EA873810 ESP INTUITION PREFE  W MILK POT
Тъй като си търсих по компактен автомат, поради липса на място, преди няколко дни си взех този.
За сега съм супер доволна. Има българси, лесни и разбираеми настройки. След настройването съм пробвала само кафе експресо и капучино. И двете стават страхотни /по-късно ще кача и снимки на готовите напитки/. Има зададени 11 вида напитки. Кафето го настроих на среден интензитет /има три степени за настройка на силата/, а кафемелачката има пет степени на настройка - от най-ситно - 1, да най-едро -- 5. Настроила съм я на степен 2. Имаше настройка и колко да е гореща водата и кафето /от 1 до 3/. При мен и двете ги зададох на най-горещото 3.
Дисплея е цветен и е с тъч скрийн. Автомата се самопочиства и от кафето и млякото. За мен не е шумен. Като за начало си взех едно кафе не много скъпо - Bianchi Collezione Nero Fine Aroma, което се оказа изключително добро за цената си.
Ако някой го интересува нещо да пита. Ще отговоря до колкото мога. Постепенно ще пробвам и другите напитки - Кафе лате, Кафе макеато....
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 11:28 от sanyy

# 276
Специално кафето не ми изглежда добре. Останалите напитки са ок.

# 277
  • Стара Загора
Ами на вкус е силно и плътно. А и това кафе е само за проба, докато се понауча и изпробвам различни настройки Smiley Иначе съм си взела Лаваца два вида, но още не съм я пробвала.

# 278
  • София
Специално за кафето вкусът на всеки е мнооого различен. Пила съм много скъпо кафе, което никога няма да мога да си позволя, и щях да по...рна. За мен вкусът трябва да е наситен, да ухае на кафе, силно, плътно, но не много горчиво. Радвам се, че все още има магазини, които предлагат комбинации, смесени насипно. Затова и препоръчвам машина с ръчка, отколкото с капсули.

# 279
Здравейте,наскоро закупих кафеавтомат Делонги Магнифика Старт,но не съм свикнала все още с мляното кафе,а още не съм закупила и кафе на зърна и много се притеснявам да не я разваля по някакъв начин или въобще да не мога да я ползвам,Въпроса ми е ако някой знае като сложа кафето на зърна в решетката настройвам степента на смилане и отпред на индикатора натискам ли нещо,тъй като има опция за избиране на мляното,дали така има и за кафето на зърна? Благодаря предварително! Много моля за съдействие

# 280
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте,наскоро закупих кафеавтомат Делонги Магнифика Старт,но не съм свикнала все още с мляното кафе,а още не съм закупила и кафе на зърна и много се притеснявам да не я разваля по някакъв начин или въобще да не мога да я ползвам,Въпроса ми е ако някой знае като сложа кафето на зърна в решетката настройвам степента на смилане и отпред на индикатора натискам ли нещо,тъй като има опция за избиране на мляното,дали така има и за кафето на зърна? Благодаря предварително! Много моля за съдействие
Ако при предварителните настройки на машината сте задала силата на кафето или искате да го променяте преди всяка напитка, то с бутона с двете зрънца кафе избирате колко да е силно то. Ние го пием на втора степен. Със същия бутон се избира и мляно кафе. Аз така и не се сработих с мляното, все не мога да уцеля кога да го сложа и пада в контейнера за отпадък, без да направи кафе. За кафе на зърна - си пълните контейнера и то си взема колкото му трябва. Направете първо няколко напитки, за да видите как е като сила и дали трябва да донастройвате мелничката. Тя се върти само с една степен, докато мели кафе и резултат има след няколко приготвени напитки.
Дописвам: Възможно е за различните кафета да е необходима различна настройка на мелничката, но отново с една степен всеки път и изчаквате 2-3 напитки, за да видите резултата.
Честита машинка и за служи вярно и дълго. И аз съм със Старт, но моята е с различен брой напитки.

# 281
Търся отзиви за преносима кафемашина с капсули от тези , които приличат на термос.

Благодаря !

# 282
Подариха ни една и така и не я пробвахме даже. У дима смисъл няма, а на къмпинг не ходя. То само там има някаква идея, ама пак ми се струва прекалено хамалогия.

# 283
  • Ст Загора
Чакам такава машина от Тему.
donatellla, мн машини са за доливане на топла вода..
Тази от Тему загрява!

# 284
  • до най-прекрасния мъж
Мъжът ми си поръча от Алиекспрес Hibrew, защото пътува и не му се нрави да пие кафе от вендинг машини. Доволен е много. Работи с капсули Долче Густо, Неспресо и мляно кафе. Пробвали сме двата вида капсули, става много добро кафе, даже и каймак има. Имайте предвид, че е късичко 50-60 мл. Машинката си топли сама водата и си я взема, като я стопли. За следващо кафе се налива нова студена и се чака да загрее отново.

Общи условия

Активация на акаунт