Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰4

• 27 499
  • 441
  •   2
Отговори
# 375
Пих кафе в Турция от такъв автомат и не мога да кажа, че кафето ме впечатли. Това за мен е отбий номер. За тези пари си купете една хубава кафемашина.
Аз съм на принципа по-добре скъпа кафемашина отколкото евтин кафеавтомат.

# 376
Имам от този модел. Много посредствено кафе прави,  по принцип мелачката на автоматите е керамика,  лесно се изронват зъбците и резултатът е лош. Не случайно заведения и кафенета не работят с кафе  автомат

# 377
  • Ст Загора
От мен Делонги магнифика ево.
Почти три г се ползва .

# 378
Незнам защо сте с такова мнение за автоматите. В къщи сме с Делонги от десетина години, все още прави отлично кафе (ние сме кафеджии), стига да слагаш хубаво кафе разбира се. Сега искам да купим за ваканционния имот, за нас е незаменим уред. Със заведения не е удачно да се сравнява, защото там ползват професионални машини съобразени с интензивното им използване, не вярвам някой да прави над 100 кафета на ден в къщи.

# 379
Дадох мнение конкретно за Филипс автомат. За други марки не знам,  но за перфектно еспресо трябва контрол на температурата и налягане 6-7 бара . Отделно мелачката е също важна.
Аз например минах на друг метод за приготвяне на кафе- Хемекс.
Наясно съм с технологиите за приготвяне на кафе и имам Филипс автомат,  защото ми е подарък.

# 380
Какво ще кажете за този кафе автомати, струва ли си? https://praktiker.bg/bg/Kafemashini/KAFEAVTOMAT-PHILIPS-EP1220-00/p/802020

В момента е намален с точки в Практикер. Нямам представа от характеристики, нито какво трябва да гледам.
Ей го без точки за 600 лв. Това "чудо на техниката" толкова си струва.
https://www.tehnomix.bg/kafemashina-philips-ep2221-40

Ето го и предишния модел за 550лв:
https://www.tehnomix.bg/kafemashina-philips-ep1221-20

И тук:
https://www.technomarket.bg/kafeavtomati/philips-ep1220-00-09183001

Промоция няма, а автоматите на Филипс отдавна са безвъзвратно съсипани.
На каква цена е в Практикер след намалението?

# 381
В новото ни жилище всички уреди почти са на МиеЛе.  Това е автоматът ни.
Мъжът ми е голям кафеджия , автоматът е уникален, но лично аз не бих дала такава сума, туй като не използвам всичките възможни функции. По негово настояване го взехме. Не съжалявам, но пак казвам, че сумата е неоправдана.
https://www.emag.bg/kafeavtomat-miele-cm-7750-one-touch-for-two- … earch-Action=view

# 382
Аз не познавам истински кафеджия, който да използва автомат.
Ако ще давам такава сума, ще си купя хубава ръчна кафе-машина и мелачка.
Имайки предвид, че Миле не произвеждат кафе-машини/автомати, изобщо нищо не бих платила за тях.
Скрит текст:
Хладилниците им пък са ребрандирани Либхер-и, които не са ми символ за кой знае какво качество.

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 23:37 от petiaivanov

# 383
Благодаря  на всички за отговорите!
Може би беше редно да уточня, че изобщо не съм кафеджийка, а пък страстна абсурд. Пия по  1 кафе дневно и то със сметана.
В момента пия инстантно кафе  и това е причината да искам автомат- да става  бързо и да е истинско кафе, а не остатък, който преработват за нес. Поне да зная, че пия кафе.
Сутрин бързам за работа и кафето не ми е чак такъв приоритет, така че няма шанс да меля  кафе сутрин с кафемелачка.😄 Искам лесно и бързо.
Цената с точките е 450 лв.
Скрит текст:
Гореописаната  сума посмъртно не бих дала за кафеавтомати, колкото и да е страхотен,  уникален  и т.н
 Просто не съм чак такъв фен на кафето, а и за 1 кафе на ден...

# 384
Благодаря за отговора.
Щом не сте много-много по кафето по-добре си вземете ръчна машинка, която работи със смляно кафе.
Атоматът, колкото и да изглежда бърз и лесен-не е. Иска си разглобяване, почистване, преди кафе си промива системата....
Специално този (тези на Филипс) правят кафеникава течност с една почти бяла пяна отгоре. Докато ѝ намерите кафето, с което ще се сработи и нагодите настройките, зор ще видите. За справка-----> темата.

# 385
Щом се иска бързо и лесно на два пъти в хотели засичам тези машинки с капсули и кафето беше доста добро.

https://freshcoffee.bg/product/lavazza-a-modo-mio-jolie-red/

# 386
  • София
Аз не познавам истински кафеджия, който да използва автомат.
Ако ще давам такава сума, ще си купя хубава ръчна кафе-машина и мелачка.
Имайки предвид, че Миле не произвеждат кафе-машини/автомати, изобщо нищо не бих платила за тях.
Скрит текст:
Хладилниците им пък са ребрандирани Либхер-и, които не са ми символ за кой знае какво качество.

първо изпийте едно кафе от хубав автомат, зареден с прясно изпечено хубаво кафе и тогава се изкажете пак Simple Smile

# 387
Или не сте попадали на добър кафе автомат, не го настройвате правилно или ползвате кофти кафе. Пак казвам кафеджии сме и кафето от Делонгито вече десетина не отстъпва на това от хубаво кафене в Италия. Разбира се зареден с хубаво кафе.
Може ли тези, които твърдят, че кафето не е добро да се обосноват (ако имат желание разбира се)? И не с това, че е слугинаж, защото изисква много по-малко занимавка от мелачки и ръчна машина например. Капсули няма да коментирам, по добре да изпия един хубав чай!

# 388
Тук вече някакви бисери са тръгнали.
Автомата, ако е скъп, значи в добър.
Ами не е, ревшно са на 95% еднакви в това квото пратят, но и най-скъпия не е по-добре от обикновена кафе машина за 200лв

Делонги правела кафе, като в италиянски бар с машини за 20-30к евро…
Има ли смисъл да се обяснява, защо не е вярно?
Иначе всичко да кафеджии или за такива се смятат.
Наскоро един ми обясни, че няма как да съм кафеджия, щом пия 2 кафета на ден, той пиел по 6-7+

# 389
  • Ст Загора
За мен автомата пеави бързо кафе.
Имам и на капсули. Ами и капсули харесвам,  но автомата е в пъти по -добре. За едно кафе , по -добре машина с капсули или автомат на Делонги без каничка за мляко 
Имала съм и джазве , и кафе машина , кафеварка.

Общи условия

Активация на акаунт