Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰4

• 27 581
  • 441
  •   1
Отговори
# 420
6 грама е минимумът за ристрето, но не и стандарт. Друг е стандартът...

# 421
Хубавите мелачки мерят по задание колко грама да смелят.

# 422
  • Варна
От 5-6 години сме с автомат Krups , т.е. не е вече последен писък на модата. Обаче е компактен, лесен за работа и почистване. Не се е повреждал, кафето ми харесва. Преди това с години бяхме с кафемашина GAGGIA , полупрофесионална, но с цедка , правеше хубаво кафенце но почистването и , зареждането на кафето и т н е насравнимо с автомат. Толкова по въпроса.
 На работа в офиса  имам машина с капсули  долче густо, от автомата кафето повече ми харесва обаче като правя сравнение след часове.Но капсулата е удобна за офис, най компактно и чисто.
Мога да посъветвам всеки който има възможност и място на плота да си вземе автомат, аз пак бих избрала - хубаво кафе, лесна поддръжка.

# 423
В работата пия еспресо от автомат Jura
В къщи от ръчна Делонги
Кафето е винаги добро, ароматно, силно
Вкъщи правя от зърна Лавата
На работа е една местна марка
И в двете чаши кафето е тъмно, тази на автомата е силно осветена от лампите в помещението

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 11:19 от valkyrian

# 424
Toва от автомата ми изглежда с пяна, не толкова с каймак.

# 425
Няма какво друго да е, по простата причина, че автомата е конструиран да изкарва напитка с пяна.

# 426
Моя прави хубав плътен каймак, явно е някакъв еднорог.

# 427
И моят автомат храви хубав каймак, а не пяна.

# 428
Защо сега разбиваш илюзиите на хората, ние с автоматите пием чай, не кафе.

# 429
Супер, сега ако и напишете моделите на тези невероятни автомати, които никой не е виждал и чувал. А, ако и пуснете по една снимка на кафето с "плътният и гъст каймак" , дружно ще си посипем косите с пепел и ще поцъкаме с език.

# 430
  • Варна
Ох, само машините с цедка правят каймак. Да, бе.Автомата пяна прави, не знам каква е разликата,  тооолкова голяма..Още малко и ще ме убедите че джезвето е най-добрата евър машина..Stuck Out Tongue Winking Eye
Хора, купувайте си хубаво кафе, да колкото и да е важна машината е много по важно какво слагате в нея.По принцип.Blush

# 431
Deede, бих пуснала с удоволствие, но както казах поне още месец няма да съм си в къщи. Марката е Делонги за модела нямам идея, машината е на доста години вече.
Не са ги виждали само тези, които упорито отричат, че ги няма, доста от пишещите тук са на друго мнение.

# 432
  • Бургас
Снимки. Делонги Магнифика Ево. Най-висока температура, мелачка на 1.5-2, филтрирана вода.
Скрит текст:

И след разклащане.

Скрит текст:

# 433
Не изглежда зле за автомат.

# 434
  • Варна
Най-базов модел на Крупс.Служи ни над 5 години.Елементарна поддръжка.Малък и като размер, беше около 300 -350.лв на промоция,  сега е малко повече вероятно.Хубаво кафе прави.

Общи условия

Активация на акаунт