Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 7

• 43 254
  • 781
  •   1
Отговори
# 675
Ако не ползваш МВ, защо пък да я вземаш, само за да стои в колоната? Я пак преразгледай списъка Simple Smile
Аз не ползвам, не изпитвам и нужда от такава, но пък държах да имам прилична фурна, в която да правя всичко и да се чисти сама.
Предложената в черно от Вилемина си е много добра и на прилична цена, а и тази от твоя линк.
Парите от излишната МВ все ще намериш в какво да ги вложиш, вземи си личен коледен подарък.

# 676
Не е съвсем да не я ползвам. В предното жилище имах и претоплях някое ядене от време на време. В сегашното нямам и се справям без нея, но ще сложа пак. Пък и така си представям кухнята- в единия край има голям черен хладилник, в другия двете печки за баланс.
Начи, така спокойно си живеех преди да чета тези теми за ел уредите. Сега с тия пиролизи, зеолити и термопомпи, направо изкуках😂

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 19:01 от Чи лу

# 677
Не знам дали е коментирано затова се интересувам има ли разлика в качеството на уредите произведени в Германия, Полша или Испания?

# 678
Чи лу, щом си ползвала, друга работа е, но пак си направи подарък  Simple Smile
Аз не ползвам и изобщо не съм мислила да отделям място на такъв уред. И без друго все са ми малко шкафовете, та на такова ниско място веднага бих сложила нещо, което ползвам често. На мен това ми е главният кухненски проблем - всичко ми изглежда (и е) на високо, а ниските шкафове съм наредила почти като тетрис, особено някои чекмеджета. Добре, че едно време се бях заплеснала по този тетрис, сега кой щеше да ми реди малката кухня Stuck Out Tongue Winking Eye 
Селската ще я разширя, но повече в малка кухня не ща да шетам!

# 679
  • София
Не знам дали е коментирано затова се интересувам има ли разлика в качеството на уредите произведени в Германия, Полша или Испания?

Да, коментирано е - качеството зависи най-вече от фирмената политика на производителя. Къде е позициониран заводът му има много малко значение. Ако питате конкретно за фурните на Бош, разликата е по-скоро в моделите, които се произвеждат в съответните фабрики. Например, фурните от серия 2 се правят в турската фабрика, докато серии 4 и 6 са разпределени между полската и испанската. Моделите с парогенератор пък се правят само в Германия.

Испанската фабрика на Бош съществува най-отдавна и в нея се правят по-висок клас фурни, каквито не се правят в полската, нито в турската. Например, моделите с големия LED дисплей и повече електронни функции, като HBA578BS0, се правят само там. Повечето модели Неф също се правят там. Това разделение е въпрос единствено на решенията на мениджмънта. При другите уреди разделението е различно.

Да се върнем обаче на фурните - в турската фабрика Бош праща по-старите си технологични платформи и затова преди години турските фурни на марката страдаха от повече дефекти, отколкото тези от другите фабрики (моделите се познават по черния емайл).

Сега обаче фурните там се правят на технологична база (познава се по сивия емайл), която над 15 години беше използвана във всички модели Бош, Неф и Сименс, произвеждани в германската и испанската фабрики. Тази технологична база е с много висока надеждност, доказала се във времето. Може да се каже, че днешните модели, произвеждани в Турция са не по-малко надеждни от тези, произвеждани в Полша и Испания.

# 680
Здравейте, при фурна с пиролиза може ли да се получи изкривяване на ламарината ?

# 681
Може ли да ми препоръчате микровълнова фурна за вграждане - използваме я само за затопляне на ястия, така че не държа на разни функционалности. По-скоро държа на цвят - черен, и вид - изчистен. Колкото по-лесно се почиства, толкова по-добре. Ако е BOSCH - чудесно, защото фурната ни е от тази марка.

# 682
Може ли да ми препоръчате микровълнова фурна за вграждане - използваме я само за затопляне на ястия, така че не държа на разни функционалности. По-скоро държа на цвят - черен, и вид - изчистен. Колкото по-лесно се почиства, толкова по-добре. Ако е BOSCH - чудесно, защото фурната ни е от тази марка.
Преди няколко месеца взех тази като най-базов модел само за притопляне.
https://zora.bg/product/bfl520mb0

# 683
Те черните МВ Бош за вграждане не са много. Има една към 5 стотака, една над 600 и другите са 1000+, което значи, че имат разни екстри.

# 684
  • София
Благодаря на всички за включванията, друго си е някой с опит да те упъти Simple Smile

# 685
  • София
Здравейте, при фурна с пиролиза може ли да се получи изкривяване на ламарината ?

Не, стоманата може да се деформира при температура, двойно по-висока от тази на пиролизата - около 1000 градуса по Целзий.

Самите нагреватели на фурната са с обшивка от тънка стоманена ламарина, която при нормална работа на фурната не се деформира, въпреки че достига температури от над 700 градуса и става червена.

Има редки случаи на огънал се горен нагревател, което означава, че той е достигнал температура поне 1000 градуса. Това обаче е възможно да се случи само при модели с механичен термостат, при които би следвало да е повредена термозащитата.

Фурните с пиролиза нямат механичен термостат именно от съображения за сигурност. Те имат електронен блок, който контролира температурата, както и много по-надеждна система за защита от прегряване.

# 686
Това е така, но по принцип. Иначе може да се деформира, ако е некачествено изделие - и като състав, и като обработка. Това може да стане и заради температурното разширяване, и ако самата стомана не е била отгрята при производството. Ето един пасаж за обработка на стомана след заварки и щамповане баш с температурите на пиролизата.

Цитат
(3)
Отгряване за освобождаване на напрежението

Загрейте стоманата до 500-650ºC, задръжте я за определен период от време и след това я охладете бавно (обикновено охлаждане в пещта).
Елиминирайте вътрешното напрежение, генерирано по време на заваряване и студено изправяне на стоманени части, и елиминирайте вътрешното напрежение, генерирано по време на обработка на прецизни части, за да предотвратите деформация по време на последваща обработка и употреба. Отгряването за освобождаване на напрежението е подходящо за различни отливки, изковки, заварки и студени екструзии.

# 687
Каталитичното почистване по- добро ли е от поролизата?

# 688
Нямам опит с каталитично, но в темата мами пипат, че не върши много работа. Пиролизата е най-доброто.

# 689
Вчера монтирахме https://zora.bg/product/puj61rbb5e-induktsionen. Ами на мострата в магазина стъклото беше с надпис Schott ceran, а на плота няма. Интересно ми е дали и тях са почнали да произвеждат с други стъкла. И да пиша на Бош не знам дали въобще ще отговорят, още си чакам да се свържат смен по друго запитване...

Общи условия

Активация на акаунт